Νέα αυστηρή αμερικανική προειδοποίηση προς την Τουρκία, να μην αγοράσει ρωσικό υλικό


Ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει υποσχεθεί να δείξει σοβαρή προσοχή στην τουρκική συμπεριφορά που δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο ή τις δεσμεύσεις της Τουρκία προς το ΝΑΤΟ, δήλωσε εκπρόσωπός του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας HellasJournal.com για τη στάση της νέας αμερικανικής κυβέρνησης στο θέμα της εγκατάστασης των ρωσικών πυραύλων S-400.
 
«Οι ρωσικοί (πύραυλοι) S-400 είναι μη συμβατοί με τον εξοπλισμό του ΝΑΤΟ, απειλούν την ασφάλεια της τεχνολογίας του ΝΑΤΟ και δεν συνάδουν με τις δεσμεύσεις της Τουρκίας ως συμμάχου του ΝΑΤΟ. Αυτή η σημαντική συναλλαγή με τη Ρωσία προκάλεσε κυρώσεις CAATSA σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ. Προτρέπουμε την Τουρκία να μην διατηρήσει το σύστημα», ανέφερε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
 
Χαρακτήρισε την Τουρκία παλαιό και πολύτιμο σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, ωστόσο, πρόσθεσε, η απόκτηση των S-400 έρχεται σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν όλοι οι Σύμμαχοι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ το 2016 στη Βαρσοβία για τη μείωση των εξαρτήσεων από ρωσικούς εξοπλισμούς.

Ως μέρος της δέσμευσής μας προς τους Συμμάχους μας, ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει υποσχεθεί να προσέξει σοβαρά την τουρκική συμπεριφορά που δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο ή τις δεσμεύσεις της (Τουρκίας) προς το ΝΑΤΟ».
 
Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι οι ΗΠΑ προτρέπουν την Τουρκία, και όλους τους εταίρους και συμμάχους , να αποφύγουν μελλοντικές αγορές ρωσικού οπλισμού, συμπεριλαμβανομένων και επιπλέον S-400, που αποφέρουν στη Ρωσία έσοδα, πρόσβαση και επιρροή.

«Οποιεσδήποτε τέτοιες συναλλαγές θα μπορούσαν να υπόκεινται σε κυρώσεις CAATSA, χωριστές και επιπρόσθετες  εκείνων που έχουν ήδη επιβληθεί», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Φεβρουαρίου 2021 - 01:04

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.