Σημαντικά οικονομικά οφέλη από τον συνεχιζόμενο παροπλισμό κρουαζιερόπλοιων στη Λεμεσό

Μπορεί ο τομέας της κρουαζιέρας να συνεχίζει να πλήττεται από την πανδημία και την αβεβαιότητα για το αύριο, ωστόσο η συνεχιζόμενη παρουσία κρουαζιερόπλοιων μεγάλης εταιρείας στη θαλάσσια περιοχή της Λεμεσού έχει φέρει σημαντικά οφέλη για την κυπριακή οικονομία, αναδεικνύοντας παράλληλα τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει η Κύπρος.


Σε δήλωση του, ο λιμενάρχης του λιμανιού Λεμεσού, Παναγιώτης Αγαθοκλέους, ανέφερε πως από τον Μάιο του 2020 έχουν εξυπηρετηθεί 14 μεγάλα κρουαζιερόπλοια συγκεκριμένης εταιρείας, με έδρα την Αμερική, για σκοπούς παροπλισμού, ενώ στο αγκυροβόλιο Μονής παραμένουν σήμερα οκτώ από αυτά.
 
 «Αυτά τα κρουαζιερόπλοια παρέχουν σημαντικά οικονομικά οφέλη, πέραν από το όφελος ότι αναδεικνύεται η Κύπρος ως ένα σημαντικό κέντρο εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων, ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας», ανέφερε.
 
Αυτή τη στιγμή, συνέχισε, τα κρουαζιερόπλοια μεταφέρουν συνολικά περίπου 900 άτομα προσωπικό ασφαλείας «τα οποία έχουν ανάγκες από την τοπική αγορά, όπως ο εφοδιασμός τροφίμων, καυσίμων, εξαρτημάτων και πολλά άλλα, από τα οποία επωφελούνται τόσο τοπικοί φορείς, όπως εφοδιαστές, η τοπική αγορά, οι μεταφορές και ο ίδιος ο πράκτορας, που έκανε τεράστιες προσπάθειες, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας και την Αρχή Λιμένων, για να πείσει την εταιρεία να φέρει τα πλοία της στην Κύπρο».
 
Σημείωσε ότι η εταιρεία επέλεξε την Κύπρο, «γιατί φροντίσαμε, από την αρχή της πανδημίας, να εξυπηρετήσουμε μια σημαντική ανάγκη των κρουαζιερόπλοιων, την αλλαγή πληρωμάτων».

Συγκεκριμένα, πρόσθεσε, η Κύπρος επέτρεψε την απρόσκοπτη αλλαγή πληρωμάτων, που έφθαναν μέσω των αεροδρομίων, την ώρα που άλλες χώρες το είχαν απαγορεύσει. Αυτό, υπέδειξε, έγινε με όλα τα μέτρα ασφαλείας και γι αυτό δεν παρουσιάστηκε οποιοδήποτε πρόβλημα και τόνισε ότι «αυτό ήταν και προς όφελος μας για ανάδειξη του ρόλου που μπορεί να παίξει η Κύπρος σε αυτούς τους τομείς».
 
Ο κ.Αγαθοκλέους εξέφρασε την ελπίδα ότι το καλοκαίρι του 2021 θα μπορέσουν να επαναρχίσουν κρουαζιέρες, «χωρίς να είμαστε σίγουροι ότι η κατάσταση με την πανδημία θα είναι τέτοια που θα μπορεί να επαναδραστηριοποιηθεί ο τομέας της κρουαζιέρας, ο οποίος έχει επηρεαστεί περισσότερο από τις θαλάσσιες συνδέσεις».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 15:42

Τελευταιες Ειδησεις

22 Μαΐου
Πράσινο φως για αύξηση των επιτοκίων, έδωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ.
06:47
Ψευδοκράτος: Στα Βαρώσια διεξάγονται βελτιωτικές εργασίες ασφάλειας για τους επισκέπτες
06:20
Ουκρανία: Τα εγκλήματα πολέμου «δεν θα μείνουν ατιμώρητα» (ευρωπαίος επίτροπος Δικαιοσύνης)
05:35
Ουκρανία: 78 γυναίκες ανάμεσα στους αιχμαλώτους που παραδόθηκαν στην Αζοφστάλ
05:33
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναμένει ότι θα εντοπιστούν κι άλλα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων
05:27
Ξεπέρασαν τα εκατόν, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ευρώπη
05:22
Το Κίεβο δεν πρόκειται να αποδεχθεί συμφωνία με τη Μόσχα που θα περιλαμβάνει την παραχώρηση εδαφών
05:17
21 Μαΐου
Τουρκία: Διαδήλωση της αντιπολίτευσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταδίκη της Τζανάν Καφταντζίογλου
21:39
Ισπανία: Ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες καταγράφονται στη χώρα με το θερμόμετρο σε ορισμένες περιοχές να φθάνει τους 40 βαθμούς Κελσίου
21:17
Ευρώπη-Ευλογιά πιθήκων: Περισσότερα κρούσματα εμφανίστηκαν στην Ολλανδία, το πρώτο επιβεβαιωμένο στην Ελβετία, 23 νέα κρούσματα στην Ισπανία και 9 στην Πορτογαλία
20:55
ΥΠΕΞ: Η περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου μπορεί να σωθεί μόνο εάν τεθούν σε συζήτηση τα ΜΟΕ
20:27
Yπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στον κατεχόμενο Κορμακίτη
20:07
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand