Στο ευρωπαϊκό οι αδελφές Φωτοπούλου [βίντεο]

Με έναν αθλητή και δύο αθλήτριες θα λάβει μέρος ο κυπριακός στίβος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, το οποίο θα διεξαχθεί από τι 5 έως τις 7 Μαρτίου 2021, στην πόλη Τόρουν της Πολωνίας. Πρόκειται για τον κάτοχο του τίτλου στα 60μ. με εμπόδια, από τη Γλασκώβη το 2019, Μίλαν Τράικοβιτς και τις δίδυμες αδελφές Φωτοπούλου, Ολίβια (60μ.) και Φίλιππα (μήκος). Οι αδελφές Φωτοπούλου μίλησαν στο ΡΙΚ για τους στόχους τους.

Θα είναι η πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση στίβου, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία θεατών.

Η Ολίβια Φωτοπούλου διανύει μία εξαιρετική χρονιά έως τώρα, με αρκετές εμφανίσεις και στα 60μ. και στα 200μ. Μάλιστα, στα 200μ. έριξε το παγκύπριο ρεκόρ κλειστού στίβου στα 23.63. Σε ό,τι αφορά τα 60μ., στα οποία εξασφάλισε την πρόκρισή της για το Τόρουν, από αγώνα σε αγώνα βελτιωνόταν και έτρεχε ολοένα και πιο γρήγορα. Μπήκε στη σεζόν με 7.40 (που ήταν και το όριο) και κατάφερε να το ρίξει σε 7.38, 7.37 και 7.35, με την τελευταία επίδοσή της να καταγράφεται μόλις την Κυριακή που μας πέρασε (21/2/21) στη Μαδρίτη. Αυτό το διάστημα η 24χρονη πρωταθλήτριά μας κάνει προσεγμένες προπονήσεις με τον Ράφαελ Μπλάνκερ στη Βαλένθια, όπου ζει και γυμνάζεται, για να είναι πανέτοιμη για ακόμα καλύτερο χρόνο στην κούρσα της μιας ανάσας στο Τόρουν.

Σε ό,τι αφορά τη Φίλιππα Φωτοπούλου, η ΚΟΕΑΣ ζήτησε τη συμμετοχή της, εξαιτίας του ότι αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στη 12η θέση των επιδόσεων που σημειώθηκαν στην Ευρώπη -πέρσι και φέτος- και την Πέμπτη (25/2/21) πήρε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου για την παρουσία της στο «Toruń Arena Sports Hall». Σταθερά καλή στα άλματά της στον κλειστό μέχρι τώρα η 24χρονη πρωταθλήτριά μας, κατέρριψε τρεις φορές το παγκύπριο ρεκόρ και το έφτασε στα 6,53μ., στο πρόσφατο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης (20/2/21). Στο μήκος, στο Ευρωπαϊκό Κλειστού, υπάρχουν μόλις 16 θέσεις συμμετοχής, αλλά μόλις δύο έχουν πιάσει το ψηλό όριο των 6,80μ. (Ιαπικίνο Ιταλία και Σανιά Σουηδία). Γι’ αυτό η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου επικύρωσε την παρουσία των καλύτερων αθλητριών, που εκδήλωσαν πρόθεση συμμετοχής, ανάμεσά τους και η Φίλιππα Φωτοπούλου.

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Φεβρουαρίου 2021 - 15:03

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
13:04
Μάχη με τον χρόνο για την ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό
12:44
Τροποποίηση διατάγματος για τα μέτρα κατά του κορονοϊού αποφάσισε το Υπουργικό (Βίντεο)
12:36
Πασινιάν: Ανάγκη επιστροφής περιοχών στο Αζερμπαϊτζάν ή πόλεμος
12:27
Τη συνολική βροχόπτωση για τον μήνα κάλυψε η βροχόπτωση στη Λευκωσία
12:08
Κόμπος: Η Λευκωσία δεν εντοπίζει οποιαδήποτε διάσταση απόψεων μεταξύ τουρκοκυπριακής ηγεσίας και Τουρκίας
11:38
Τμήμα Μετεωρογίας-2ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
11:21
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Καταδικαστέες, απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις Ερντογάν (Βίντεο)
10:57
Αθήνα: Πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας οι δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο
10:36
Εντός του έτους νομοσχέδιο το οποίο θα διέπει τη δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών
09:48
Μεγάλες ζημίες προκλήθηκαν από τη χθεσινή θεομηνία
09:14
Έτοιμο το "Τζένιφερ" να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια 500 τόνων στη Γάζα
08:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.