Γαλλία-Γερμανία: Το Παρίσι ζητεί συνομιλίες μετά την γερμανική επιβολή διασυνοριακών περιορισμών


Η Γαλλία ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την γερμανική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αποφύγει τους προγραμματισμένους διασυνοριακούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς που ανακοίνωσε σήμερα το Βερολίνο εξαιτίας της ανησυχίας για την εξάπλωση κρουσμάτων κορονοϊού στη γαλλική περιοχή Μοζέλ.

Η Γαλλία ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την γερμανική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αποφύγει τους προγραμματισμένους διασυνοριακούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς που ανακοίνωσε σήμερα το Βερολίνο εξαιτίας της ανησυχίας για την εξάπλωση κρουσμάτων κορονοϊού στη γαλλική περιοχή Μοζέλ. Το γερμανικό Ινστιτούτο Robert Koch χαρακτήρισε σήμερα την περιοχή της Μοζέλ περιοχή ανησυχίας εξαιτίας της εξάπλωσης εκεί κρουσμάτων του παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Νότια Αφρική.

Η ανακοίνωση οδήγησε το Βερολίνο στην απόφαση να επιβάλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς από την περιοχή της Μοζέλ που θα ισχύουν από την Τρίτη. Οι δημόσιες συγκοινωνίες ανάμεσα στην Μοζέλ και στα γερμανικά κρατίδια της Ρηνανίας-Παλατινάτου και του Ζάαρλαντ θα διακοπούν και οι ταξιδιώτες που θα φθάνουν από την Μοζέλ με το αυτοκίνητό τους θα πρέπει να επιδείξουν ένα αρνητικό τεστ κορονοϊού. Η αστυνομία δεν θα επιτηρεί με συνοριακούς ελέγχους αλλά θα προβαίνει σε τυχαίους ελέγχους, όπως ανακοίνωσαν οι γερμανικές αρχές. Ο γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter ότι λυπάται για την απόφαση των γερμανικών αρχών. "Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με τις γερμανικές αρχές που μόλις κατέταξαν την Μοζέλ σε ζώνη όπου κυκλοφορούν τα πολύ μεταδοτικά παραλλαγμένα στελέχη. Αυτό αφήνει να εννοηθεί ότι σχεδόν θα κλείσει το σύνορο και αυτό είναι που θέλουμε να αποφύγουμε για τους 16.000 (διασυνοριακούς) εργαζόμενους στην Μοζέλ...Προσπαθούμε να χαλαρώσουμε τα μέτρα κατά το δυνατόν", είπε ο υπουργός.

Η Γερμανία έχει ήδη σε ισχύ συνοριακούς ελέγχους με την Τσεχία και την Αυστρία και προσπαθούσε να αποφύγει περιορισμούς στο σύνορό της με τη Γαλλία. Σύμφωνα με τον Μπον, τα μέτρα που συζητώνται με την γερμανική κυβέρνηση για την αποφυγή συνοριακών ελέγχων περιλαμβάνουν την πιθανότητα να απαιτείται από όσους περνούν το σύνορο να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα στο τεστ για τον κορονοϊό των τελευταίων δύο ή τριών ημερών, αντί του τελευταίου 24ώρου, και όπως είπε η συζήτηση κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.

Η Γαλλία έχει αντισταθεί στην επιβολή ενός νέου εθνικού λοκντάουν για τον περιορισμό των περισσότερο μεταδοτικών παραλλαγμένων στελεχών, αλλά έχει ξεκινήσει να αυστηροποιεί τους περιορισμούς τοπικά σε μέρη όπως η Δουνκέρκη στα βόρεια και η Νίκαια στα νότια. Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει επαναλάβει ότι θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά τα σύνορα ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ στη διάρκεια της πανδημίας και πέρυσι συγκρούστηκε με την Γερμανία μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο από το Βερολίνο του συνόρου κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Φεβρουαρίου 2021 - 16:53

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Πασινιάν: Ανάγκη επιστροφής περιοχών στο Αζερμπαϊτζάν ή πόλεμος
12:27
Τη συνολική βροχόπτωση για τον μήνα κάλυψε η βροχόπτωση στη Λευκωσία
12:08
Κόμπος: Η Λευκωσία δεν εντοπίζει οποιαδήποτε διάσταση απόψεων μεταξύ τουρκοκυπριακής ηγεσίας και Τουρκίας
11:38
Τμήμα Μετεωρογίας-2ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
11:21
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ενδεικτικές των προθέσεων της Αγκύρας οι δηλώσεις Ερντογάν (Βίντεο)
10:57
Αθήνα: Πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας οι δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο
10:36
Εντός του έτους νομοσχέδιο το οποίο θα διέπει τη δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών
09:48
Μεγάλες ζημίες προκλήθηκαν από τη χθεσινή θεομηνία
09:14
Έτοιμο το "Τζένιφερ" να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια 500 τόνων στη Γάζα
08:53
Υπουργός Ενέργειας: Εφικτή η ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό (Βίντεο)
08:48
Τρία οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς από φωτιά στη Γεροσκήπου
08:38
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.