Μετά τα δυο Δημοτικά των Πολεμιδιών, αυξημένα περιστατικά κορωνοϊού και σε περιφερειακό σχολείο

Περί τα 70 υπολογίζονται, μέχρι στιγμής, τα θετικά περιστατικά κορωνοϊού μεταξύ δασκάλων και μαθητών δυο δημοτικών σχολείων των Κάτω Πολεμιδιών, το Β’ Δημοτικό Αγίου Γεωργίου και το ΙΖ Δημοτικό Αγίου Νικολάου, ενώ προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί και από αυξημένα περιστατικά στο Ενιαίο Ολοήμερο Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο «Ιαματική», στην Επταγώνεια.

Από χθες, κανένας μαθητής δεν παρουσιάστηκε στο Β’ Δημοτικό, ενώ ελάχιστοι ήταν οι μαθητές, που παρουσιάστηκαν σήμερα στο ΙΖ Δημοτικό, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Κάτω Πολεμιδιών, Ανδρέας Θεοδώρου.

Σημείωσε πως τα μαθήματα συνεχίζονται, είτε μέσω της εφαρμογής Teams, για όσους απουσιάζουν, είτε κανονικά, για τους λίγους μαθητές που επέλεξαν να βρίσκονται στις τάξεις τους.

Είναι κατανοητή η ανησυχία των γονιών, ανέφερε και σημείωσε ότι γίνονται όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες, ενώ και τα δυο σχολεία είχαν απολυμανθεί ξανά χθες.

Τόσο η Σχολική Εφορεία όσο και οι διευθύνσεις των σχολείων βρίσκονται σε αναμονή οδηγιών από το Υπουργείο Παιδείας, για το πώς θα συνεχιστεί η εκπαίδευση των παιδιών, συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής των Σχολικών Εφορειών, Ντίνος Έλληνας, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι, σύμφωνα με την μέχρι στιγμής ενημέρωση, στα δυο σχολεία καταγράφονται συνολικά περίπου 70 περιστατικά κορωνοϊού, μεταξύ δασκάλων και μαθητών.

Εν αναμονή και της ιχνηλάτησης και των αποτελεσμάτων των rapid test, ο αριθμός αυτός ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος, ενώ αυξημένα περιστατικά, είπε ο κ.Έλληνας, καταγράφονται και στο  Ενιαίο Ολοήμερο Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο «Ιαματική», στην Επταγώνεια, χωρίς όμως να υπάρχουν συγκεκριμένοι αριθμοί.

«Το πρόβλημα είναι πως, κυρίως τα παιδιά του δημοτικού, είναι ασυμπωματικά», ανέφερε, ενώ απέδωσε την αύξηση των περιστατικών, όχι τόσο στην ενδοσχολική τους ζωή, αλλά στις απογευματινές δραστηριότητες και επαφές.

Και την προηγούμενη φορά, στο πρώτο κύμα του ιού, υπέδειξε, φάνηκε ότι είναι οι απογευματινές δραστηριότητες και οι επαφές που ξεκίνησαν το πρόβλημα στα σχολεία μας, είπε.

Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι τα σχολεία εφαρμόζουν πιστά τα πρωτόκολλα και όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για διασφάλιση της υγείας.

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Φεβρουαρίου 2021 - 18:12

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Η Μόσχα ανακοίνωσε την απέλαση πέντε Πολωνών διπλωματών
21:52
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι ΗΠΑ στηρίζουν όλες τις προσπάθειες για τη μείωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο
21:05
ΠΟΥ- covid-19: Ο ρυθμός των μολύνσεων πλησιάζει στο υψηλότερο επίπεδό του από τότε που ξέσπασε η πανδημία
20:51
Η ‘βόρεια Κύπρος’ δεν είναι Γαλλία είπε ο Ερντογάν αντιδρώντας για τα μαθήματα Κορανίου
20:23
Τρία κρούσματα στον Απόλλωνα
20:20
Ένα θάνατο και 677 νέα περιστατικά κορωνοϊού, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Υπουργείο Υγείας
20:18
Πανέτοιμη η ομάδα της Ανόρθωσης
20:07
ΕΜΑ: Την Τρίτη, τα συμπεράσματα για την ασφάλεια του εμβολίου της J&J
19:56
Χωρίς νικητή η αναμέτρηση στο "Τάσος Μάρκου"
19:55
Ερντογάν: Ο Τσαβούσογλου υπέδειξε στον Δένδια τα όριά του
19:19
Την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τα σύνορα της Ουκρανίας ζητά η «τριμερής» Γερμανίας-Γαλλίας-Ουκρανίας
19:15
Ιταλία: Από 26/4 το άνοιγμα των εμπορικών επιχειρήσεων
18:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand