ΗΠΑ: Περισσότεροι από 1,3 εκατ. κάτοικοι του Τέξας αντιμετωπίζουν ακόμη διακοπές στην υδροδότηση

Περισσότεροι από 1,3 εκατομμύριο άνθρωποι σε 200 κομητείες του Τέξας εξακολουθούσαν ως και χθες, Τετάρτη, το βράδυ (τοπική ώρα) να αντιμετωπίζουν διακοπές στην υδροδότηση, αλλά ο αριθμός τους έχει μειωθεί σημαντικά τις τελευταίες μέρες, δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής του Τέξας για Περιβαλλοντική Ποιότητα (TCEQ).

Ο αριθμός αυτός είναι πολύ χαμηλότερος σε σύγκριση με τα 3,4 εκατομμύρια των ανθρώπων που αντιμετώπιζαν προβλήματα υδροδότησης την προηγούμενη ημέρα, την Τρίτη, και με τα 8 εκατομμύρια την Δευτέρα και τα 9 εκατομμύρια την Κυριακή, όταν επρόκειτο περίπου για το ένα τρίτο του πληθυσμού της πολιτείας.

Μια φονική χειμωνιάτικη καταιγίδα προκάλεσε διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε ευρεία κλίμακα την περασμένη εβδομάδα στο Τέξας, μια πολιτεία που δεν είναι συνηθισμένη στο ακραίο ψύχος. Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και κατά την κορύφωση του φαινομένου είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση περισσότερων από 4 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ως χθες, Τετάρτη, το βράδυ "33 Δημόσια Συστήματα Ύδρευσης δεν ήταν επιχειρησιακά, γεγονός που επηρεάζει 20.689 Τεξανούς", σημειώνει ο εκπρόσωπος αυτός σε ανακοίνωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Reuters, προσθέτοντας ότι 204 κομητείες αναφέρουν ζητήματα με τα δημόσια συστήματά τους ύδρευσης (PWS).

Περίπου 853 δημόσια συστήματα ύδρευσης εξακολουθούσαν να συνιστούν στους πολίτες να βράζουν το νερό προτού το καταναλώσουν, γεγονός που επηρεάζει 1.333.134 Τεξανούς, πρόσθεσε ο ίδιος. Την ίδια ώρα περίπου 1.176 δημόσια συστήματα ύδρευσης που είχαν προηγουμένως εκδώσει προειδοποίηση για βράσιμο του νερού, την έχουν τώρα ανακαλέσει, διευκρίνισε.

Μόλις τελειώσει η κρίση η TCEQ σχεδιάζει να εξετάσει την τρέχουσα εμπειρία για την πρόληψη της πρόκλησης τέτοιων προβλημάτων στο μέλλον, δήλωσε χθες, Τετάρτη, στο Reuters ο διευθυντής της TCEQ Τόμπι Μπέικερ.

Παράλληλα ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ δεσμεύτηκε χθες για την ανασυγκρότηση της εταιρείας διαχείρισης του δικτύου ηλεκτροδότησης της πολιτείας μετά το μαζικό μπλακάουτ που άφησε τους κατοίκους χωρίς θέρμανση, ηλεκτρικό ρεύμα και νερό για μέρες.

Το Συμβούλιο Ηλεκτρικής Αξιοπιστίας του Τέξας (ERCOT), το οποίο διαχειρίζεται την ηλεκτροδότηση περίπου του 90% των κατοίκων της πολιτείας, αντιμετώπισε έντονη κριτική για την αδυναμία του να προετοιμαστεί για το δριμύ ψύχος. Οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση είχαν ως αποτέλεσμα ζημίες δισεκατομμυρίων δολαρίων σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Έξι διευθυντές του ERCOT παραιτήθηκαν και υποψήφιο στέλεχος του διοικητικού συμβουλίου αρνήθηκε μια θέση σε αυτό μετά την έντονη κριτική για τις επιδόσεις του.

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Φεβρουαρίου 2021 - 10:18

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.