Ενίσχυση των ελέγχων για COVID-19 στα κοινά σύνορα Γαλλίας-Γερμανίας

Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εφαρμόσει νέους περιορισμούς όσον αφορά την COVID-19 στην περιοχή γύρω από τα κοινά της σύνορα με τη Γερμανία, καθώς η κυβέρνηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν προσπαθεί να αναχαιτίσει μια αύξηση των κρουσμάτων παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορονοϊού στον γαλλικό νομό του Μοζέλα.


Αυτοί που εργάζονται στην άλλη πλευρά των συνόρων, οι οποίοι εξαιρούνταν μέχρι τώρα, θα χρειάζεται να παρουσιάζουν αρνητικά τεστ PCR για να περάσουν τα σύνορα, αν ταξιδεύουν για λόγους που δεν σχετίζονται με τη δουλειά τους, αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Υγείας της Γαλλίας.


Επίσης θα ενισχυθεί η εργασία εξ αποστάσεως, σημειώνουν, αφότου η Γαλλία και η Γερμανία ανακοίνωσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι προσπαθούν να βρουν τρόπους για να προληφθεί ένα κλείσιμο της μεταξύ τους μεθορίου.


Θα μπορούσαν να αυξηθούν επίσης οι κοινές γαλλογερμανικές αστυνομικές περιπολίες, σύμφωνα με τα δύο γαλλικά υπουργεία, τα οποία προσθέτουν στην ανακοίνωση ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Γαλλίας στην περιοχή αυτή επισπεύδεται επίσης, ενώ θα ενισχυθεί και η διεξαγωγή τεστ.


Η Γαλλία αντιστέκεται σε ένα νέο εθνικό λοκντάουν για να τεθούν υπό έλεγχο πιο μεταδοτικά παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού, αλλά έχει αρχίσει να ενισχύει τους περιορισμούς σε τοπικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής της Δουνκέρκης στη βόρεια Γαλλία καθώς αυξάνονται τα κρούσματα.


Η περιοχή γύρω από την Δουνκέρκη θα επιβάλλει προσωρινά λοκντάουν τα σαββατοκύριακα.
Η ανατολική περιοχή του Μοζέλα, στα σύνορα με τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο, αντιμετωπίζει αύξηση των κρουσμάτων του νοτιοαφρικανικού παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού, γεγονός το οποίο οδήγησε τις περιφερειακές αρχές να ζητήσουν την επιβολή τοπικού λοκντάουν. Το Παρίσι έχει αντισταθεί μέχρι στιγμής στην επιβολή του.


Ο πρόεδρος Μακρόν, ένθερμος υπέρμαχος της Ευρώπης, τάσσεται σταθερά υπέρ του να παραμείνουν ανοιχτά τα εσωτερικά σύνορα μεταξύ των χωρών μελών της ΕΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19 και είχε συγκρουστεί πέρυσι με τη Γερμανία μετά το εσπευσμένο κλείσιμο των συνόρων από το Βερολίνο κατά το πρώτο κύμα της επιδημίας.

Φώτο Aρχείου: EPA/DENIS CHARLET / POOL  MAXPPP OUT

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Φεβρουαρίου 2021 - 14:24

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.