Τη θέση της Γαλλίας για διαρκή δίκαιη λύση του Κυπριακού, τόνισε η Πρέσβειρα στον Αρχιεπίσκοπο

Τη σταθερή θέση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν για μία διαρκή δίκαιη λύση του Κυπριακού ως εγγύηση ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας για την Κύπρο της Ενωμένης Ευρώπης και για ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τόνισε η Πρέσβειρα της Γαλλίας Salina Grenet-Catalano προς τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Αρχιεπισκοπή.

Σε συνάντηση που είχαν σήμερα στην Αρχιεπισκοπή, η νέα πρέσβειρα, αφού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την τιμή να την δεχθεί στο γραφείο του,  επισήμανε πως Κύπρος και Γαλλία συνδέονται με ιστορική σχέση σταθερής φιλίας, η οποία σχέση έχει ενισχυθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

«Ως στόχο», ανέφερε η πρέσβειρα «θα ήθελα να διατηρήσω αυτήν τη σχέση και να την εμβαθύνω περαιτέρω σε όλες της τις διαστάσεις: Στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας, τομέα διανθρωπίνων σχέσεων, αλλά και στον τομέα της οικονομίας, του πολιτισμού και της παιδείας».

Ο Αρχιεπίσκπος απευθυνόμενος προς τη νέα πρέσβειρα, αφού ανέλυσε διάφορες διαστάσεις τού κυπριακού εθνικού προβλήματος διαχρονικά, ευχήθηκε όπως οι μέχρι σήμερα αγαστές σχέσεις της Εκκλησίας Κύπρου με την πρεσβεία της Γαλλίας στο νησί μας συνεχιστούν.

Εξέφρασε δε την ευχή, όπως η στάση τής Γαλλίας στο εθνικό θέμα της Κύπρου εξακολουθήσει να είναι σταθερή και καταλυτική για εξεύρεση μίας δίκαιης λύσης για τους κατοίκους τού νησιού μας.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος προσέφερε στη νέα πρέσβειρα ως δώρο μία αργυρή αποτύπωση τού ψηφιδωτού που κοσμεί το Συνοδικό τής Μητροπόλεως Πάφου, όπου αναπαρίσταται ο ευαγγελισμός των Κυπρίων (η χρυσή σελίδα τής Εκκλησίας της Κύπρου όπως περιγράφεται στο 13ο κεφ. των Πράξεων των Αποστόλων) από τους Αποστόλους Παύλο και Βαρνάβα.

Καθήκοντα μεταφραστή στη συνάντηση ανέλαβε ο αρχιγραμματέας τής Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Γεώργιος Χριστοδούλου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Φεβρουαρίου 2021 - 11:54

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
18:00
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, η Σουηδία θα στείλει τάγμα στη Λετονία
17:47
Στήριξη στην επανέναρξη των συνομιλιών, εξέφρασαν ε/κ και τ/κ κόμματα
17:29
Ανακαλούνται όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων -Δεν θα εκδίδονται νέες...
17:24
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.