Στάινμαϊερ: Η παράδοση εμβολίων από τις πλουσιότερες στις φτωχότερες χώρες είναι θέμα ανθρωπιάς

Ο πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ κάλεσε τα πλουσιότερα κράτη να δώσουν μέρος των ποσοτήτων εμβολίου για τον κορονοϊό σε φτωχότερες χώρες. Δεν έχουν νόημα τα δισ. των G7 εάν οι πλούσιες χώρες αγοράσουν εν τω μεταξύ τα εμβόλια, τόνισε ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους.

«Τις επόμενες εβδομάδες και μήνες οι δόσεις εμβολίου θα σπανίζουν παντού (στις φτωχότερες χώρες). Όσο πιο γρήγορα εμείς, στη Γερμανία και στην Ευρώπη, είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε λίγο από ό, τι είναι εξασφαλισμένο για εμάς, τόσο πιο γρήγορα μπορούμε να περιορίσουμε το παγκόσμιο ποσοστό μόλυνσης. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι θέμα ανθρωπιάς, είναι θέμα των δικών μας αρχών βάσει των οποίων κρινόμαστε», είπε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ σε σε κοινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε μέσω βιντεοδιάσκεψης με τον Γενικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σήμερα στο Βερολίνο.

«Το εάν και το κατά πόσο θα είναι επιτυχημένη η διεθνής συνεργασία για τους εμβολιασμούς, τα διαγνωστικά τεστ και τα φάρμακα είναι επίσης μια κρίσιμη δοκιμασία διεθνούς αλληλεγγύης», πρόσθεσε ο Στάινμαϊερ.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους τόνισε, σχετικά με τη δέσμευση για χορήγηση βοήθειας ύψους μερικών δισ. στη σύνοδο κορυφής της G7 την περασμένη Παρασκευή, ότι «το να δοθούν χρήματα είναι καλό, αλλά αν οι πλούσιες χώρες αγοράσουν ταυτόχρονα όλα τα εμβόλια, δεν βοηθά. Λόγω αυτών των δραστηριοτήτων, οι ποσότητες εμβολίων τις οποίες έχουν υποσχεθεί στον --υπό την αιγίδα του ΠΟΥ -- μηχανισμό Covax, ο οποίος αγοράζει ποσότητες εμβολίων για όλες τις χώρες του κόσμου, έχουν εν μέρει ακυρωθεί. Παρακαλώ τις πλούσιες χώρες όταν απευθύνονται στις παρασκευάστριες εταιρείες των εμβολίων για να αγοράσουν περισσότερα εμβόλια, να βεβαιώνονται ότι δεν υπονομεύουν τον Covax».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

02 Μαρτίου
Συσσώρευση νερού σε διάφορα σημεία στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λευκωσίας
18:33
Εγκρίθηκαν οι κυρώσεις κατά τεσσάρων προσώπων στη Ρωσία για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
17:25
Ντόμινικ Ράαμπ:Σημείο εκκίνησης το μοντέλο μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας
17:15
Ανησυχούν Υπουργός Υγείας και Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή
17:08
Αυτά είναι τα σημεία δειγματοληψίας rapid test για την Τετάρτη (03/03)
16:54
Στο 7,6% η ανεργία το 2020
16:49
Συνεδριάζει αύριο η εκτελεστική της ΚΟΠ για το θέμα των ξένων διαιτητών
16:34
Ζωντανά από το ΡΙΚ το ευρωπαϊκό κλειστού στίβου
16:06
Τρείς αγώνες για την Εθνική Αντρών
16:01
Συνάντηση με τον ηθοποιό Ανδρέα Φυλακτού, είχε η υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη.
15:53
Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Τα μονοκλωνικά αντισώματα "Ρεγκν-cov2", μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία ασθενών
15:45
Απαντητική επιστολή προς το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, απέστειλε ο πρόεδρος Αναστασιάδης
15:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand