Προτεραιότητα του Ισραήλ οι σχέσεις με Κύπρο, είπε ο Πρόεδρος της Κνέσετ στον Πρόεδρο Βουλής

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δρ Αδάμος Αδάμου είχε σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου του Ισραήλ , Yariv Levin, ο οποίος τόνισε ότι οι σχέσεις με την Κύπρο αποτελούν προτεραιότητα για το Ισραήλ, υπογραμμίζοντας τη σημασία του ρόλου της Κύπρου ως γέφυρας διαλόγου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, οι Πρόεδροι των Κοινοβουλίων Κύπρου και Ισραήλ χαιρέτισαν την ουσιαστική αναβάθμιση, κατά την τελευταία δεκαετία, των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών σε ένα ευρύ φάσμα τομέων και σε όλα τα επίπεδα, περιλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού.  

Ειδικότερα όσον αφορά στις διακοινοβουλευτικές σχέσεις Κύπρου - Ισραήλ, επαναβεβαιώθηκε εκατέρωθεν η βούληση για περαιτέρω ενίσχυση του διαλόγου και της στενής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί, τόσο στο διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ, μέσω κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων.

Οι δύο Πρόεδροι εξέφρασαν την ευχή για αποτελεσματική αντιμετώπιση σύντομα της πανδημίας Covid-19, προκειμένου να καταστεί δυνατή η επανέναρξη και εντατικοποίηση των ανταλλαγών μεταξύ των δύο κοινοβουλίων.

Ακολούθησε αλληλοενημέρωση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στις δύο χώρες, καθώς και για τα μέτρα που λήφθηκαν στα δύο Κοινοβούλια, για την απρόσκοπτη συνέχιση του κοινοβουλευτικού έργου.

Έγινε επίσης ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, με ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία της συνεργασίας για επίτευξη συνθηκών ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας, προς όφελος των λαών της περιοχής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 15:32

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαΐου
Η Παγκόσμια Τράπεζα θα διαθέσει 30 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς ο πόλεμος απειλεί τη διατροφική ασφάλεια στις φτωχότερες χώρες
09:09
Σπάνια κρούσματα «ευλογιάς των πιθήκων» εντοπίστηκαν στη Β. Αμερική και στην Ευρώπη
08:48
Ουκρανοί βομβάρδισαν χωριό στη Ρωσία, κοντά στα σύνορα - Ένας άμαχος νεκρός
08:47
ΕΤΥΚ: Η Ελληνική δεν μπορεί να παραβιάζει συμβάσεις, εργασιακούς θεσμούς, και να αγνοεί το Υπ. Εργασίας
08:28
Άρχισαν οι συλλήψεις για τα επεισόδια στο προεδρικό. Ταυτοποιούνται μέσω βίντεο οι εμπλεκόμενοι στα έκτροπα (ΒΙΝΤΕΟ)
07:54
Η Ρωσία παραδέχεται ότι αντιμετωπίζει «δυσκολίες» αλλά επιμένει ότι η «επιχείρηση» στην Ουκρανία θα συνεχιστεί ως την επίτευξη των στόχων
07:25
Καταγράφηκαν 771.145 κρούσματα και 1.592 θάνατοι από COVID-19 το τελευταίο 24ωρο παγκοσμίως
07:07
Ευθύνες στην Ελληνοκυπριακή πλευρά για τη μη επίλυση του Κυπριακού επιρρίπτει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου
06:43
Πράσινο φως για λήψη απεργιακών μέτρων άναψαν στο συμβούλιο της ΕΤΥΚ οι Τραπεζοϋπάλληλοι
06:22
Ιωάννης Κασουλίδης: Οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες για συνολική διευθέτηση του Κυπριακού
06:06
Ουκρανία: Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ετοιμάζεται να παρατείνει τον στρατιωτικό νόμο
05:51
18 Μαΐου
Ετοιμος ο Πρόεδρος για διάλογο για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, είπε ο Κυριάκος Κούσιος
21:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand