Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες από την επίθεση με ρουκέτες στο αεροδρόμιο της πόλης Αρμπίλ

Ένας ξένος πολίτης - εργαζόμενος σκοτώθηκε και πέντε άλλοι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους ένας Αμερικανός στρατιώτης, από εκτόξευση ρουκετών τη Δευτέρα βράδυ σε αεροπορική βάση στο Κουρδιστάν, στην αυτόνομη περιφέρεια στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε ο διεθνής στρατιωτικός συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Τουλάχιστον τρεις ρουκέτες έπληξαν το αεροδρόμιο της πόλης Αρμπίλ, με τη μία από αυτές να πέφτει σε μια στρατιωτική βάση όπου στεγάζονται στρατιώτες του διεθνούς συνασπισμού, ανέφερε ο στρατιωτικός συνασπισμός. Είναι η πρώτη φορά εδώ και περίπου δύο μήνες που στοχοθετούνται στρατιωτικές ή διπλωματικές εγκαταστάσεις στο Ιράκ.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν εξέφρασε χθες Δευτέρα την "αγανάκτηση" της Ουάσινγκτον για την επίθεση με ρουκέτες σε βάση στην Αρμπίλ, στην επαρχία του ιρακινού Κουρδιστάν, στην οποία σκοτώθηκε ιδιώτης συμβασιούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας και τραυματίστηκαν αρκετοί άνθρωποι, ανάμεσά τους συνάδελφοί του, ένας Αμερικανός στρατιώτης και ιρακινοί άμαχοι.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του, ο κ. Μπλίνκεν επικοινώνησε "με τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης της περιφέρειας του Κουρδιστάν, Μάσρουρ Μπαρζανί", προκειμένου "να συζητήσουν για το συμβάν" και να προσφέρει "την υποστήριξή μας σε όλες τις προσπάθειες να διενεργηθεί έρευνα και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι".

Την ευθύνη ανέλαβε μια ουσιαστικά άγνωστη οργάνωση, που αυτοαποκαλείται Αουλίγια αλ Νταμ, ή "Οι Φύλακες του Αίματος", στα αραβικά.

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Φεβρουαρίου 2021 - 07:19

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.