Ο Μπιλ Γκέιτς στο euronews - Κλιματική αλλαγή και πανδημία (video)

Ο Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτής της Microsoft και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, έχει στρέψει την προσοχή του στην προσπάθεια να σωθεί ο πλανήτης. Μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο του με τίτλο «Πως να αποφευχθεί μία κλιματική καταστροφή» και μίλησε στο euronews και τον Τζέρεμι Γουίλκς στο πλαίσιο της εκπομπής Global Conversation.

Μπιλ Γκέιτς: «Έχουμε ανάγκη από δεκάδες καινοτόμες λύσεις καθώς υπάρχουν πολλές πηγές εκπομπών αερίου. Λύση δεν είναι μόνο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα πράσινα καύσιμα των αεροσκαφών ή το τεχνητό κρέας. Πρέπει να δούμε τις κατασκευές, τη γεωργία, τις οικοδομές, υπάρχουν πολλά να κάνουμε. Όμως η ζημιά και η καταστροφή, η μόνιμη καταστροφή των οικοσυστημάτων είναι πολύ, πολύ χειρότερη ακόμη και από την κορυφαία έξαρση της πανδημίας»

Euronews: «Αναρωτιέμαι τι πιστεύετε για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, που συνδέει τη χρηματοδότηση της ανάκαμψης από την πανδημία με τις πράσινες επενδύσεις. Δεν δίνονται χρήματα εάν δεν υπάρξει επένδυση σε κάτι πράσινο. Πιστεύετε ότι αρκεί αυτή η κίνηση;»

Μπιλ Γκέιτς: «Πιστεύω ότι είναι φανταστικό. Πρόκειται για μεγάλη δέσμευση. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από την ποιότητα των πλάνων. Συνεπώς η επιστημονική μας ομάδα, που έχει χρηματοδοτήσει όλες τις start-up εταιρείες, θα προσπαθήσει να συνεργαστεί όσο το δυνατόν περισσότερο με την Ευρώπη για αυτά τα project. Πρέπει να δοκιμάσουμε πράγματα, να τα δοκιμάσουμε σε κλίμακα».

Euronews: «Πολλοί τηλεθεατές ρωτούν για λύσεις βασισμένες στη φύση, όπως η δεντροφύτευση για να μειωθεί το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα. Είναι ένας σωστός τρόπος για να προχωρήσουμε;»

Μπιλ Γκέιτς: «Εάν πούμε ότι πρέπει να εξισορροπήσουμε κάτι, τα δέντρα καίγονται ή πεθαίνουν κάθε 40 χρόνια. Το κόστος ανά τόνο για να χρηματοδοτηθεί κάτι τέτοιο ας πούμε σε διάστημα 4000 ετών είναι πολύ, πολύ υψηλό. Συνεπώς το να ξεφορτωθούμε τις εκπομπές ρύπων μέσω αυτών των διαδικασιών είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσουμε 51 εκατομμύρια τόνους εκπομπών ρύπων ετησίως».

Για να δείτε το video πατήστε εδώ:

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Φεβρουαρίου 2021 - 16:07

Πηγή: Euronews

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.