Κυπριακό, διμερείς σχέσεις, πανδημία, στη συνάντηση Προέδρου ΕΔΕΚ με Πρέσβειρα Γαλλίας

Η ΕΔΕΚ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να οικοδομήσουμε σχέσεις αμοιβαιότητας, εμπιστοσύνης και ισχυρής συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Γαλλική Δημοκρατία, είπε ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος μετά από συνάντηση που είχε με την Πρέσβειρα της Γαλλίας Salina Grenet-Catalano.

Στην συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις και η πανδημία.

Σε δηλώσεις μετά την συνάντηση, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι είχε την ευκαιρία να έχει μια πρώτη συνάντηση με τη νέα πρέσβειρα της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Κύπρο στην οποία έγινε ανταλλαγή απόψεων για το πώς θα μπορούσε η συνεργασία και συμμαχία της Κύπρου και άλλων χωρών της Ανατολικής Μεσογείου με τη Γαλλία να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο στο πλαίσιο της διαμόρφωσης συνθηκών ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Εξέφρασε επίσης, τις θέσεις και απόψεις της ΕΔΕΚ για τη νέα προσπάθεια που επίκειται από πλευράς του Γενικού Γραμματέα με τη σύγκληση της άτυπης Πενταμερούς Διάσκεψης στη Νέα Υόρκη, καθώς και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από αυτή τη διάσκεψη από το γεγονός ότι ακριβώς μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει ούτε το πλαίσιο ούτε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

«Αλλά και πάντοτε σε συνδυασμό με τη στάση την οποία δυστυχώς ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Οργανισμού τηρεί, τον ύποπτο, μπορώ να πω, ρόλο της Μεγάλης Βρετανίας σε αυτή τη διαδικασία αλλά και την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας», σημείωσε.

Είναι προφανές, είπε ο κ. Σιζόπουλος ότι οι συναντήσεις θα συνεχίσουν και από την πλευρά της ΕΔΕΚ όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να οικοδομήσουμε σχέσεις αμοιβαιότητας, εμπιστοσύνης και ισχυρής συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Γαλλική Δημοκρατία.    

Η Πρέσβειρα της Γαλλίας Salina Grenet-Catalano, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΔΕΚ, είπε ότι συναντήθηκε με τον κ. Σιζόπουλο στο πλαίσιο της γνωριμίας της με τους ηγέτες των κυπριακών κομμάτων.

«Συζητήσαμε φυσικά για τις διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, εσωτερικά προβλήματα, καθώς και τη διαχείριση της πανδημίας. Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η συνάντηση για εμένα, καθώς άκουσα τις θέσεις της ΕΔΕΚ για τα πιο πάνω θέματα», πρόσθεσε.

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Φεβρουαρίου 2021 - 16:13

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Σεπτεμβρίου
Συνολικά 104 καταγγελίες σε εκστρατεία της Τροχαίας Πάφου
12:57
Σημαντική η προστασία των ακτών λέει ο υπουργός Περιβάλλοντος
12:47
Ο Μίκης Θεοδωράκης μεταξύ των τιμώμενων προσωπικοτήτων του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής Καΐρου
12:28
Θα γίνει τελικά η συνάντηση Μητσοτάκη-Ελπιδοφόρου στη Νέα Υόρκη
12:10
Λαγκάρντ:Περιορισμένη η έκθεση της ευρωζώνης σε ενδεχόμενη πτώχευση της Evergrande
12:10
Συνάντηση με τον ΥΠΕΞ του Αζερμπαϊτζάν είχε στη Νέα Υόρκη ο Ερτουγρούλογλου
11:58
Υποχρέωση Αποδοχής Μέσων Πληρωμής με Κάρτα
11:56
Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Μολδαβία εκτός λίστας ασφαλών χωρών για αφίξεις στην ΕΕ
11:43
"Πρόστυχη" η έκθεση του Ελεγκτή για το Δήμο, λέει ο Θ. Πυρίλλης - Τί απαντά η Ελεγκτική Υπηρεσία (video)
11:23
Κυπριακό και κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο ήταν στο επίκεντρο συνάντησης Μπορέλ-Τσαβούσογλου
11:19
Οδικές εργασίες στη Λεωφόρο Νίκης, στη Λευκωσία
11:11
Δολοφονία Πετίτο: Ένταλμα σύλληψης κατά του Μπράιαν Λόντρι από το FBI
11:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand