Κυπριακό, διμερείς σχέσεις, πανδημία, στη συνάντηση Προέδρου ΕΔΕΚ με Πρέσβειρα Γαλλίας

Η ΕΔΕΚ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να οικοδομήσουμε σχέσεις αμοιβαιότητας, εμπιστοσύνης και ισχυρής συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Γαλλική Δημοκρατία, είπε ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος μετά από συνάντηση που είχε με την Πρέσβειρα της Γαλλίας Salina Grenet-Catalano.

Στην συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις και η πανδημία.

Σε δηλώσεις μετά την συνάντηση, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι είχε την ευκαιρία να έχει μια πρώτη συνάντηση με τη νέα πρέσβειρα της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Κύπρο στην οποία έγινε ανταλλαγή απόψεων για το πώς θα μπορούσε η συνεργασία και συμμαχία της Κύπρου και άλλων χωρών της Ανατολικής Μεσογείου με τη Γαλλία να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο στο πλαίσιο της διαμόρφωσης συνθηκών ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Εξέφρασε επίσης, τις θέσεις και απόψεις της ΕΔΕΚ για τη νέα προσπάθεια που επίκειται από πλευράς του Γενικού Γραμματέα με τη σύγκληση της άτυπης Πενταμερούς Διάσκεψης στη Νέα Υόρκη, καθώς και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από αυτή τη διάσκεψη από το γεγονός ότι ακριβώς μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει ούτε το πλαίσιο ούτε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

«Αλλά και πάντοτε σε συνδυασμό με τη στάση την οποία δυστυχώς ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Οργανισμού τηρεί, τον ύποπτο, μπορώ να πω, ρόλο της Μεγάλης Βρετανίας σε αυτή τη διαδικασία αλλά και την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας», σημείωσε.

Είναι προφανές, είπε ο κ. Σιζόπουλος ότι οι συναντήσεις θα συνεχίσουν και από την πλευρά της ΕΔΕΚ όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να οικοδομήσουμε σχέσεις αμοιβαιότητας, εμπιστοσύνης και ισχυρής συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Γαλλική Δημοκρατία.    

Η Πρέσβειρα της Γαλλίας Salina Grenet-Catalano, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΔΕΚ, είπε ότι συναντήθηκε με τον κ. Σιζόπουλο στο πλαίσιο της γνωριμίας της με τους ηγέτες των κυπριακών κομμάτων.

«Συζητήσαμε φυσικά για τις διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, εσωτερικά προβλήματα, καθώς και τη διαχείριση της πανδημίας. Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η συνάντηση για εμένα, καθώς άκουσα τις θέσεις της ΕΔΕΚ για τα πιο πάνω θέματα», πρόσθεσε.

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Φεβρουαρίου 2021 - 16:13

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Δηλώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου και κομμάτων μετά το Εθνικό
17:57
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου
15:40
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.