Ξεκινά έρευνα για τα επεισόδια του Σαββάτου στη Λευκωσία η ΑΑΔΙΠΑ

Στα χέρια της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων Κατά της Αστυνομίας (ΑΑΔΙΠΑ) βρίσκεται η υπόθεση των επεισοδίων του περασμένου Σαββάτου κατά την εκδήλωση διαμαρτυρίας πολιτών στη Λευκωσία. Η Αρχή θα διορίσει ποινικούς ανακριτές για διερεύνηση της υπόθεσης.

Στο μικροσκόπιο της Ανεξάρτητης Αρχής βρίσκεται το κατά πόσο ασκήθηκε υπέρμετρη βία από μέλη της Αστυνομίας, την στιγμή που οι φωνές διαμαρτυρίας για τον τρόπο δράσης της Αστυνομίας, από πολίτες, οργανωμένα σύνολα αλλά και πολιτικά κόμματα, πληθαίνουν.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου είπε πως ο Αρχηγός της Αστυνομίας από χθες το πρωί έχει αποταθεί με επιστολή του στον Πρόεδρο της Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, για διερεύνηση της υπόθεσης με σκοπό να διαπιστωθεί κατά πόσον ασκήθηκε υπέρμετρη και δυσανάλογη βία κατά οποιουδήποτε προσώπου από μέλη της Αστυνομίας.

Σημείωσε πως η Αστυνομία, μέσω του Αρχηγού, έχει αποταθεί στην Αρχή Διερεύνησης για να διασφαλιστεί η αντικειμενική και αμερόληπτη εξέταση του θέματος και να καταδείξει ορθά και τεκμηριωμένα τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβησαν τα επεισόδια.

Ερωτηθείς ποιες ήταν οι οδηγίες των μελών της Δύναμης το Σάββατο, ο κ. Ανδρέου είπε πως αυτά θα τα καταδείξει η έρευνα της Ανεξάρτητης Αρχής και διαβεβαίωσε πως η Αστυνομία θα παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια ή οτιδήποτε άλλο της ζητηθεί για να διερευνηθεί σωστά η υπόθεση αυτή.

Ο κ. Ανδρέου ανέφερε πως κατά τα επεισόδια έχουν προκύψει 11 συλλήψεις ενώ έχουν εκδοθεί και 6 εξώδικες καταγγελίες πολιτών.

Η Ανεξάρτητη Αρχή πάντως προχωρά στον διορισμό ποινικών ανακριτών για διερεύνηση της υπόθεσης με την έγκριση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας. Όπως ανακοίνωσε από χθες η Αρχή, αποφάσισε την αυτεπάγγελτη διερεύνηση της υπόθεσης και σήμερα, προς την κατεύθυνση αυτή, ζήτησε τη συγκατάθεση του Γενικού Εισαγγελέα για διορισμό ποινικών ανακριτών, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Φεβρουαρίου 2021 - 12:41

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

17 Σεπτεμβρίου
Σήμερα η ανακοίνωση των αντισταθμιστικών μέτρων για την μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος
10:32
Περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το Αφγανιστάν
10:26
Πιστοποιητικό εμβολιασμού από 1η Οκτώβρη και στο Βέλγιο
10:00
Εικαστικό ημερολόγιο - Που να πάτε, τι να δείτε
09:31
Κινητή μονάδα εμβολιασμού στην Αθηένου
09:29
Νουρής:Εξαιρετικά σημαντική η απόφαση για αναβολή των εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση
08:59
Μάριος Πελεκάνος:Η ατζέντα της τριμερούς, θα καθοριστεί από τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών
08:56
Αυστραλία:Εφαρμόζει πιλοτικά σύστημα καραντίνας στο σπίτι για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες εξωτερικού
08:30
Ανδρέας Βύρας:Η καλύτερη επιλογή θα είναι και η απόφαση για αναβολή των εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση
07:55
Η κυβέρνηση της Ταϊβάν κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ταχεία έναρξη εμπορικών συνομιλιών
07:29
Το δ.σ. της Μπαρτσελόνα ενέκρινε προϋπολογισμό 765 εκατομμυρίων ευρώ για τη σεζόν 2021-2022
07:24
Πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα η Σύνοδος Κορυφής των κρατών - μελών του νότου της Ε.Ε.
07:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand