Καρούσος - Περδίος ενημέρωσαν Επίτροπο Μεταφορών ΕΕ για μέτρα στα αεροδρόμια και συνδεσιμότητα

Σε τηλεδιάσκεψη με την Επίτροπο Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Adina Vălean συμμετείχαν ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος και  ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, οι οποίοι προέβησαν σε ενημέρωση για το Πρωτόκολλο Υγείας και Ασφάλειας, που εφαρμόζεται στα αεροδρόμια της Κύπρου και το Σχέδιο κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες με στόχο την αύξηση της συνδεσιμότητας της Κύπρου με το εξωτερικό.

Ο κ. Καρούσος και Περδίος επεσήμαναν στην Επίτροπο ότι όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να δείξουν αλληλεγγύη και να κατανοήσουν τις ιδιαιτερότητες του κάθε κράτους μέλους, σημειώνοντας ότι η Κύπρος βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό και η συνδεσιμότητά της κρίνεται αρκετά δαπανηρή. 

Αναφέρθηκαν στα μέτρα στα αεροδρόμια και την κατηγοριοποίηση χωρών, με τον Υπουργό Μεταφορών να καλεί την Επίτροπο να λάβει πρωτοβουλία για τη δημιουργία και εφαρμογή ενός ομοιόμορφου πανευρωπαϊκού σχεδίου κατηγοριοποίησης των χωρών, με βάση τις επιδημιολογικές συνθήκες που επικρατούν σε αυτές τη δεδομένη στιγμή.

Τόσο ο κ. Καρούσος όσο και ο κ. Περδίος ανέφεραν πως η επέκταση του  σχεδίου παροχής κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες, που έχει ως στόχο την αύξηση της συνδεσιμότητας της Κύπρου με το εξωτερικό, έχει βοηθήσει και αναμένεται να βοηθήσει ακόμη περισσότερο την οικονομική ανάκαμψη. Ανέφεραν, επίσης, ότι την περίοδο Ιουνίου – Δεκεμβρίου 2020, το 91% των αεροπορικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, επωφελήθηκαν από το σχέδιο αυτό.

Ο Υπουργός Μεταφορών και ο Υφυπουργός Τουρισμού είπαν ότι επιβάλλεται η λήψη περαιτέρω μέτρων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, που στόχο θα έχουν την αύξηση της αεροπορικής επιβατικής κίνησης και μίλησαν για την ανάγκη να εφαρμοστεί ένα ενιαίο ευρωπαϊκό Σύστημα Πιστοποίησης Εμβολιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάσει του οποίου οι Ευρωπαίοι πολίτες θα νιώθουν ότι μπορούν να ταξιδέψουν με ασφάλεια.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που καταβάλλει το Υφυπουργείο για προσέλκυση Οργανωτών Ταξιδιών και στις δυσκολίες λόγω της μεγάλης απόστασης της Κύπρου από την Ευρώπη.  Επιπρόσθετα ζήτησε από την Επίτροπο να εξετάσει το ενδεχόμενο  παροχής διευκολύνσεων, ούτως ώστε ο τουριστικός τομέας της Κύπρου να ανακάμψει το συντομότερο δυνατόν και επεσήμανε το γεγονός ότι πολλές χώρες εξετάζουν την αντικατάσταση του PCR τεστ με τεστ Αντιγόνου, αλλά επί του παρόντος δεν υπάρχει ένας ενιαίος κατάλογος, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τα αξιόπιστα τεστ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

08 Μαρτίου
Στους ίδιους τους Κυπρίους η ευθύνη για εξεύρεση λύσης, επαναλαμβάνει ο Μπορέλ
21:35
352 νέα κρούσματα κανένας θάνατος
20:33
Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το Κυπριακό και οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, ήταν στο επίκεντρο συνάντησης του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Νίκο Δένδια.
19:54
Eπιμένει στα δύο κράτη ο Τάταρ
19:27
Nίκος Αναστασιάδης: Ρητές οδηγίες για ενδελεχή διερεύνηση καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης
19:00
Υπέρ διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας τοποθετήθηκε ο Τζόνσον σε επικοινωνία με Ερντογάν
18:06
Σημεία rapid test Τρίτη 9 Μαρτίου
17:43
Ελλάδα : 1.165 νέα κρούσματα, 477 διασωληνωμένοι, 39 θάνατοι
17:40
Το 80% των παραπόνων για παρενόχληση από γυναίκες, 90% από τον δημόσιο τομέα, λέει η Λοττίδη
17:06
Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΑΚΕΛ
16:56
Με κοινοτάρχες της περιοχής Σολέας συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.
16:50
Sputnik V: Πρόωρη η μονομερής έγκριση του ρωσικού εμβολίου, προειδοποιεί ο ΕΜΑ
16:11
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand