Καρούσος - Περδίος ενημέρωσαν Επίτροπο Μεταφορών ΕΕ για μέτρα στα αεροδρόμια και συνδεσιμότητα

Σε τηλεδιάσκεψη με την Επίτροπο Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Adina Vălean συμμετείχαν ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος και  ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, οι οποίοι προέβησαν σε ενημέρωση για το Πρωτόκολλο Υγείας και Ασφάλειας, που εφαρμόζεται στα αεροδρόμια της Κύπρου και το Σχέδιο κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες με στόχο την αύξηση της συνδεσιμότητας της Κύπρου με το εξωτερικό.

Ο κ. Καρούσος και Περδίος επεσήμαναν στην Επίτροπο ότι όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να δείξουν αλληλεγγύη και να κατανοήσουν τις ιδιαιτερότητες του κάθε κράτους μέλους, σημειώνοντας ότι η Κύπρος βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό και η συνδεσιμότητά της κρίνεται αρκετά δαπανηρή. 

Αναφέρθηκαν στα μέτρα στα αεροδρόμια και την κατηγοριοποίηση χωρών, με τον Υπουργό Μεταφορών να καλεί την Επίτροπο να λάβει πρωτοβουλία για τη δημιουργία και εφαρμογή ενός ομοιόμορφου πανευρωπαϊκού σχεδίου κατηγοριοποίησης των χωρών, με βάση τις επιδημιολογικές συνθήκες που επικρατούν σε αυτές τη δεδομένη στιγμή.

Τόσο ο κ. Καρούσος όσο και ο κ. Περδίος ανέφεραν πως η επέκταση του  σχεδίου παροχής κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες, που έχει ως στόχο την αύξηση της συνδεσιμότητας της Κύπρου με το εξωτερικό, έχει βοηθήσει και αναμένεται να βοηθήσει ακόμη περισσότερο την οικονομική ανάκαμψη. Ανέφεραν, επίσης, ότι την περίοδο Ιουνίου – Δεκεμβρίου 2020, το 91% των αεροπορικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, επωφελήθηκαν από το σχέδιο αυτό.

Ο Υπουργός Μεταφορών και ο Υφυπουργός Τουρισμού είπαν ότι επιβάλλεται η λήψη περαιτέρω μέτρων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, που στόχο θα έχουν την αύξηση της αεροπορικής επιβατικής κίνησης και μίλησαν για την ανάγκη να εφαρμοστεί ένα ενιαίο ευρωπαϊκό Σύστημα Πιστοποίησης Εμβολιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάσει του οποίου οι Ευρωπαίοι πολίτες θα νιώθουν ότι μπορούν να ταξιδέψουν με ασφάλεια.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που καταβάλλει το Υφυπουργείο για προσέλκυση Οργανωτών Ταξιδιών και στις δυσκολίες λόγω της μεγάλης απόστασης της Κύπρου από την Ευρώπη.  Επιπρόσθετα ζήτησε από την Επίτροπο να εξετάσει το ενδεχόμενο  παροχής διευκολύνσεων, ούτως ώστε ο τουριστικός τομέας της Κύπρου να ανακάμψει το συντομότερο δυνατόν και επεσήμανε το γεγονός ότι πολλές χώρες εξετάζουν την αντικατάσταση του PCR τεστ με τεστ Αντιγόνου, αλλά επί του παρόντος δεν υπάρχει ένας ενιαίος κατάλογος, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τα αξιόπιστα τεστ.

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Φεβρουαρίου 2021 - 18:16

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.