Καρούσος - Περδίος ενημέρωσαν Επίτροπο Μεταφορών ΕΕ για μέτρα στα αεροδρόμια και συνδεσιμότητα

Σε τηλεδιάσκεψη με την Επίτροπο Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Adina Vălean συμμετείχαν ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος και  ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, οι οποίοι προέβησαν σε ενημέρωση για το Πρωτόκολλο Υγείας και Ασφάλειας, που εφαρμόζεται στα αεροδρόμια της Κύπρου και το Σχέδιο κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες με στόχο την αύξηση της συνδεσιμότητας της Κύπρου με το εξωτερικό.

Ο κ. Καρούσος και Περδίος επεσήμαναν στην Επίτροπο ότι όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να δείξουν αλληλεγγύη και να κατανοήσουν τις ιδιαιτερότητες του κάθε κράτους μέλους, σημειώνοντας ότι η Κύπρος βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό και η συνδεσιμότητά της κρίνεται αρκετά δαπανηρή. 

Αναφέρθηκαν στα μέτρα στα αεροδρόμια και την κατηγοριοποίηση χωρών, με τον Υπουργό Μεταφορών να καλεί την Επίτροπο να λάβει πρωτοβουλία για τη δημιουργία και εφαρμογή ενός ομοιόμορφου πανευρωπαϊκού σχεδίου κατηγοριοποίησης των χωρών, με βάση τις επιδημιολογικές συνθήκες που επικρατούν σε αυτές τη δεδομένη στιγμή.

Τόσο ο κ. Καρούσος όσο και ο κ. Περδίος ανέφεραν πως η επέκταση του  σχεδίου παροχής κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες, που έχει ως στόχο την αύξηση της συνδεσιμότητας της Κύπρου με το εξωτερικό, έχει βοηθήσει και αναμένεται να βοηθήσει ακόμη περισσότερο την οικονομική ανάκαμψη. Ανέφεραν, επίσης, ότι την περίοδο Ιουνίου – Δεκεμβρίου 2020, το 91% των αεροπορικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, επωφελήθηκαν από το σχέδιο αυτό.

Ο Υπουργός Μεταφορών και ο Υφυπουργός Τουρισμού είπαν ότι επιβάλλεται η λήψη περαιτέρω μέτρων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, που στόχο θα έχουν την αύξηση της αεροπορικής επιβατικής κίνησης και μίλησαν για την ανάγκη να εφαρμοστεί ένα ενιαίο ευρωπαϊκό Σύστημα Πιστοποίησης Εμβολιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάσει του οποίου οι Ευρωπαίοι πολίτες θα νιώθουν ότι μπορούν να ταξιδέψουν με ασφάλεια.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που καταβάλλει το Υφυπουργείο για προσέλκυση Οργανωτών Ταξιδιών και στις δυσκολίες λόγω της μεγάλης απόστασης της Κύπρου από την Ευρώπη.  Επιπρόσθετα ζήτησε από την Επίτροπο να εξετάσει το ενδεχόμενο  παροχής διευκολύνσεων, ούτως ώστε ο τουριστικός τομέας της Κύπρου να ανακάμψει το συντομότερο δυνατόν και επεσήμανε το γεγονός ότι πολλές χώρες εξετάζουν την αντικατάσταση του PCR τεστ με τεστ Αντιγόνου, αλλά επί του παρόντος δεν υπάρχει ένας ενιαίος κατάλογος, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τα αξιόπιστα τεστ.

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Φεβρουαρίου 2021 - 18:16

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Σεπτεμβρίου
Σημαντική η προστασία των ακτών λέει ο υπουργός Περιβάλλοντος
12:47
Ο Μίκης Θεοδωράκης μεταξύ των τιμώμενων προσωπικοτήτων του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής Καΐρου
12:28
Θα γίνει τελικά η συνάντηση Μητσοτάκη-Ελπιδοφόρου στη Νέα Υόρκη
12:10
Λαγκάρντ:Περιορισμένη η έκθεση της ευρωζώνης σε ενδεχόμενη πτώχευση της Evergrande
12:10
Συνάντηση με τον ΥΠΕΞ του Αζερμπαϊτζάν είχε στη Νέα Υόρκη ο Ερτουγρούλογλου
11:58
Υποχρέωση Αποδοχής Μέσων Πληρωμής με Κάρτα
11:56
Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Μολδαβία εκτός λίστας ασφαλών χωρών για αφίξεις στην ΕΕ
11:43
"Πρόστυχη" χαρακτηρίζει την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το Δήμο Παραλιμνίου ο Θ. Πυρίλλης
11:23
Κυπριακό και κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο ήταν στο επίκεντρο συνάντησης Μπορέλ-Τσαβούσογλου
11:19
Οδικές εργασίες στη Λεωφόρο Νίκης, στη Λευκωσία
11:11
Δολοφονία Πετίτο: Ένταλμα σύλληψης κατά του Μπράιαν Λόντρι από το FBI
11:05
Φόβοι για αγορές πανικού και στα πρατήρια καυσίμων στη Βρετανία - Στρατιώτες ως οδηγοί σε βυτιοφόρα
10:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand