Διενεργήθηκαν 402.000 rapid test από 1η μέχρι 14η Φεβρουαρίου

Από την 1η μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου διενεργήθηκαν πέραν των 402.000 τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) στο πλαίσιο των προγραμμάτων ελέγχου του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένων, που διενεργεί το Υπουργείο Υγείας.

 Στο σχετικό δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας αναφέρεται ότι ο βασικός σκοπός των προγραμμάτων είναι η συνεχής και σε πραγματικό χρόνο καταγραφή της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας και η έγκαιρη παρέμβαση σε περίπτωση επιβάρυνσης των επιδημιολογικών δεικτών. Ειδικότερα, το πρόγραμμα εβδομαδιαίου ελέγχου των εργαζομένων στοχεύει στη διατήρηση της ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους και την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας τόσο των ιδιωτικών επιχειρήσεων όσο και των Τμημάτων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

 Το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με το Διάταγμα, ημερομηνίας 12 Φεβρουαρίου, οι εργοδότες στις επιχειρήσεις, καθώς και οι Προϊστάμενοι στα Τμήματα/Υπηρεσίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, έχουν ευθύνη να συντονίζουν ώστε οι εργαζόμενοι να υποβάλλονται σε rapid test, για να διασφαλίζεται η υποχρεωτική εβδομαδιαία εξέταση με rapid test αντιγόνου του προσωπικού ως ακολούθως:      

Επιχειρήσεις/υπηρεσίες που απασχολούν μέχρι 3 άτομα, ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται σε όλους τους εργαζόμενους.

Επιχειρήσεις/υπηρεσίες που απασχολούν από 4 μέχρι 10 άτομα, ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται σε τουλάχιστον 4 εργαζόμενους.

Επιχειρήσεις/υπηρεσίες που απασχολούν πέραν των 11 ατόμων, ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον σε 4 άτομα ή στο 20% των εργαζομένων, όποιο είναι μεγαλύτερο αριθμητικά.

Μέσω του προγράμματος οφείλουν να υποβάλλονται σε εβδομαδιαία εξέταση και οι αυτοεργοδοτούμενοι, όπως οι ηλεκτρολόγοι, οι υδραυλικοί, κοκ, οι οποίοι θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό πιστοποιητικό σε περίπτωση που τους ζητηθεί από τους πελάτες τους.

Υποχρέωση για διενέργεια rapid test αντιγόνου έχουν και όσα άτομα εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί ή/και έχουν την ευθύνη για την κατ’ οίκον φροντίδα ηλικιωμένων ή ατόμων με αναπηρία ή ατόμων που δεν μπορούν να αυτό-εξυπηρετηθούν.

Το αποτέλεσμα του rapid test έχει ισχύ για περίοδο 7 ημερών.

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Φεβρουαρίου 2021 - 17:24

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

22 Ιουνίου
Την Τετάρτη ολοκληρώνεται ο καταρτισμός των επιτροπών της Βουλής
13:18
Την εκτίμηση ότι φτάνουμε πια στο τέλος της υγειονομικής κρίσης, εξέφρασε ο Κ. Μητσοτάκης - Συναντήθηκε με την Στ. Κυριακίδου
13:11
Κυριάκος Κούσιος:O Πρόεδρος επαναβεβαίωσε στην κυρία Λουτ την ετοιμότητα του να συμμετάσχει τόσο σε μια νέα άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό όσο και σε  ουσιαστικές συνομιλίες
12:55
Το κατοχικό καθεστώς ανέμενε ότι χιλιάδες Ε/κ θα έκαναν αιτήσεις στη λεγόμενη "Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας"
12:50
Ανατροπή μέχρι την τελευταία στιγμή στο μέτωπο του ανασχηματισμού
12:43
Σειρά προϊόντων με επικίνδυνες χημικές ουσίες εντοπίσθηκε στην ευρωπαϊκή αγορά
12:40
Περίπου 2.500 τροχαίες καταγγελίες παγκύπρια κατά το τριήμερο του Κατακλυσμού, σύμφωνα με την Αστυνομία
12:34
Αναχώρησαν από το Προεδρικό χωρίς να προβούν σε δηλώσεις Αβέρωφ Νεοφύτου και Χάρης Γεωργιάδης
12:27
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα υπενθυμίσει την ανάγκη λύσης του Κυπριακού στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΣΑ των ΗΕ
12:26
Επίσημα Απολλωνίστας ο Μπασέλ Ζράντι. " Στόχος η κατάκτηση του πρωταθλήματος"
12:14
Προς άρση καραντίνας για πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες η Βρετανία, άγνωστο το πότε
12:12
Ξεκίνησε η τέταρτη φάση επαλείψεων του οδικού δικτύου στη Λάρνακα
12:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand