Αφγανιστάν: Η αποστολή του NATO αναμένεται να συνεχιστεί

Το NATO θα συνεχίσει την αποστολή του στο Αφγανιστάν προς το παρόν, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στη συμμαχία στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Τα κράτη μέλη του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού συμφώνησαν να μην υπάρξει απόφαση για την απόσυρση των 10.000 στρατιωτικών που απομένουν στη χώρα της Ασίας κατά τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Αντ’ αυτού αναμένεται να απευθύνουν εκ νέου προτροπή στο ισλαμιστικό ένοπλο κίνημα των Ταλιμπάν να αποκλιμακώσει τη βία και να καταβάλλει περαιτέρω προσπάθεια για να υπάρξει πρόοδος στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση.

Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις των Ταλιμπάν υπονομεύουν την ειρηνευτική διαδικασία και πρέπει να λάβουν τέλος, είπαν οι πηγές στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπέγραψαν οι Ταλιμπάν με τις ΗΠΑ στη Ντόχα του Κατάρ τον Φεβρουάριο του 2020, όλα τα ξένα στρατεύματα πρόκειται να αποχωρήσουν στα τέλη Απριλίου. Σε αντάλλαγμα, οι ισλαμιστές αντάρτες δεσμεύθηκαν να αποκλιμακώσουν τη βία και να αρχίσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση στην Καμπούλ.

Το Σάββατο, οι Ταλιμπάν προειδοποίησαν το NATO εναντίον της παράτασης «της κατοχής και του πολέμου».

Η κυβέρνηση του Δημοκρατικού νέου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει καταστήσει σαφές ότι θα επανεξετάσει τη συμφωνία που υπέγραψε αυτή του προκατόχου του, του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ, με τους Ταλιμπάν κι ότι θα «αξιολογήσει» κατά πόσον οι ισλαμιστές μαχητές τηρούν τις δεσμεύσεις τους.

Η Γερμανία, που σήμερα διατηρεί στο Αφγανιστάν τη δεύτερη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη μετά τις ΗΠΑ, εννοεί να παρατείνει την αποστολή της, ξεκαθάρισε το Σάββατο ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Φεβρουαρίου 2021 - 15:05

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.