Επικρίσεις εναντίον της Αστυνομίας από ΔΗΣΥ, ΕΔΕΚ και Οικολόγους-Θέμα παραίτησης της Υπουργού Δικαιοσύνης εγείρουν ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΔΗΣΥ

Τα όσα έγιναν χθες στο κέντρο της Λευκωσίας δεν τιμούν τη χώρα μας, δηλώνει ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια.Σε γραπτή του δήλωση, αναφέρει πως ο δημοκρατικός συναγερμός καταδικάζει έντονα την υπέρμετρη όπως την χαρακτηρίζει βία που ασκήθηκε χθες από την αστυνομία και ζητά εξηγήσεις .Υποδεικνύει παράλληλα πως η έρευνα θα πρέπει να διενεργηθεί από ανεξάρτητη επιτροπή αφού, όπως αναφέρει, η αστυνομία δεν μπορεί να ελέγξει τον εαυτό της.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, χαρακτηρίζει δεδομένο το δικαίωμα του κάθε πολίτη να διαμαρτύρεται, αλλά συνάμα χαρακτηρίζει καταδικαστέα την παραβίαση των διαταγμάτων κατά του κορωνοϊού.

Σ’ αυτό τον δύσκολο και άνισο αγώνα κατά της πανδημίας η τήρηση των μέτρων και η εφαρμογή των διαταγμάτων πρέπει , καταλήγει, πρέπει να γίνεται από όλους χωρίς εξαιρέσεις.

ΑΚΕΛ

Θέμα παραίτησης της Υπουργού Δικαιοσύνης εγείρει το ΑΚΕΛ το οποίο κάνει λόγο για νέο επεισόδιο στον αυταρχισμό και την αλαζονεία της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού.

Χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη την αστυνομική βία που ασκήθηκε χθες εναντίον των διαδηλωτών και επισημαίνει πως η Υπουργός Δικαιοσύνης αλλά και ο Αρχηγός της Αστυνομίας πρέπει να δώσουν απαντήσεις για τις εντολές που έδωσαν και να μην επιχειρήσουν να μετακυλήσουν τις ευθύνες αλλού.Χαρακτηρίζει, επίσης μονόδρομο την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για τα κρούσματα κρατικού αυταρχισμού και την παραίτηση της υπουργού δικαιοσύνης.

Η κυβέρνηση, καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ, θα κληθεί να λογοδοτήσει ενώπιον της Βουλής, τόσο για τις εντολές που έδωσε χθες στην αστυνομία όσο και για τη συνεχιζόμενη αντισυνταγματική απαγόρευση των διαδηλώσεων,αναφέρει.

ΔΗΚΟ

Αυτονόητο χαρακτηρίζει το ΔΗΚΟ αυτό που πρέπει να πράξει η υπουργός δικαιοσύνης.Σε ανακοίνωση του κόμματος τονίζεται πως η Έμιλυ Γιολίτη πρέπει να παραιτηθεί , υποδεικνύοντας πως για τα έκτροπα υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική ευθύνη η οποία πρέπει να αναληφθεί.

Το ΔΗΚΟ καταδικάζει με τον πλέον έντονο τρόπο, την υπερβολική αστυνομική βία εναντίον διαδηλωτών,όπως αναφέρει.Προειδοποιεί παράλληλα πως ο τρόπος με τον οποίο ενήργησε η αστυνομία συνιστά επικίνδυνη εκτροπή από τη δημοκρατία και συμπεριφορά αυταρχικού καθεστώτος.

Χαρακτηρίζει απαράδεκτο η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ να χρησιμοποιεί τα υγειονομικά μέτρα ,ως πρόσχημα όπως επισημαίνει, για να αποσιωπεί την κριτική που ασκείται εναντίον της.

ΕΔΕΚ

Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν τιμούν ούτε την αστυνομία ούτε καθρεφτίζουν τον αναγκαίο σεβασμό που οφείλει ένα ευρωπαϊκό κράτος να επιδεικνύει απέναντι στους πολίτες του, τονίζει η ΕΔΕΚ.

Σε ανακοίνωση του κόμματος, υποδεικνύεται πως η αστυνομία οφείλει να επιδεικνύει σεβασμό απέναντι στους πολίτες και στις διεκδικήσεις τους .

Η ΕΔΕΚ, χαρακτηρίζει αναφαίρετο, το δικαίωμα των πολιτών στην διαμαρτυρία, με κοσμιότητα και χωρίς προκλήσεις που αποβαίνουν σε βάρος των διεκδικήσεων τους.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

Για άσκηση υπέρμετρης βίας κάνει λόγο και το Κίνημα Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών, επισημαίνοντας πως απόδειξη αυτού αποτελούν εικόνες με τους διαδηλωτές να αιμορραγούν, τα δακρυγόνα, τα σπρέι πιπεριού και το κανόνι νερού.Το κίνημα οικολόγων κατηγορεί την κυβέρνηση πως έχει ξεπεράσει κάθε όριο.Θέτει το ερώτημα εάν αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για παραίτηση της Υπουργού Δικαιοσύνης, όπως επίσης ερωτά πως μπορεί να δικαιολογηθεί η χρήση τέτοιας αστυνομικής βίας προς διαμαρτυρόμενους πολίτες αλλά και ποιος έδωσε διαταγές για αυτές τις ενέργειες.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Για κατάλυση της δημοκρατίας κάνει λόγο το Κίνημα Αλληλεγγύη και χαρακτηρίζει την συμπεριφορά που επέδειξε χθες η αστυνομία δικτατορική.

Θέση του κινήματος είναι πως πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και οι υπεύθυνοι να παραιτηθούν.

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Φεβρουαρίου 2021 - 18:47

Τελευταιες Ειδησεις

19 Σεπτεμβρίου
Βουλευτικές εκλογές: Η Ενιαία Ρωσία προηγείται με ποσοστό 38,57%, στη δεύτερη θέση το Κομμουνιστικό Κόμμα με 25,17%
21:27
Ερντογάν: Η Τουρκία δεν δέχεται διαταγές από κανέναν
20:48
Οκτώ τετραγωνικά χιλιόμετρα κατέκαψε η πυρκαγιά σε Γιόλου – Μηλιού και Σίμου- Δρύμου
20:28
Λάβα και στάχτες εκλύονται από το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα στη Λα Πάλμα
19:42
94 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Κυριακή, κανένας θάνατος
19:24
Επαφές Υπουργού Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη
18:55
Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
18:15
Η Κύπρος «κλείδωσε» το χάλκινο μετάλλιο στην ομαδική κατάταξη των βετεράνων
17:55
Με ήττα αποχαιρέτησε ο ΑΠΟΕΛ το EHF European Cup
17:53
Στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αρχίζει τις επαφές και ενημερώνει για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
17:38
Ρωσία: Οι κάλπες άρχισαν να κλείνουν στην τελευταία ημέρα των βουλευτικών εκλογών
17:23
Ο νέος Δήμαρχος του Γιοχάνεσμπουργκ σκοτώθηκε σε τροχαίο
16:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand