Τη συνεργασία για θέματα Διασποράς συζήτησαν Επίτροπος Προεδρίας και Πρέσβης Αιγύπτου

Στη συνεργασία με την Αίγυπτο αναφορικά στα θέματα Διασποράς αναφέρθηκε εκτενώς ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο γραφείο του με τον νέο Πρέσβη της Αιγύπτου στη Λευκωσία, Amr Mohsen Hamza.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Φωτίου επεσήμανε την τεράστια σημασία της συνεργασίας Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου όσο και τις ευρύτερες συνεργασίες στην περιοχή, οι οποίες λειτουργούν ως πυλώνας σταθερότητας, ειρήνης και ευημερίας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Πρόσθεσε ότι είναι σε αυτό το πλαίσιο που προώθησαν και διεύρυναν τη συνεργασία τους σε θέματα Διασποράς, για προώθηση των κοινών τους συμφερόντων, ιδιαίτερα σε ισχυρά κέντρα αποφάσεων στο εξωτερικό.

Ανέφερε ακόμα ότι το πιο σημαντικό επίτευγμα σε επίπεδο Διασποράς είναι το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ», για το οποίο μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν τρεις σημαντικές δράσεις σε Αλεξάνδρεια, Λονδίνο και Μελβούρνη.

Επιπλέον, ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι «μέσα από το νέο Μνημόνιο Συναντίληψης, που θα υπογραφεί σύντομα, ενθαρρύνουμε τη στενότερη συνεργασία της αντίστοιχης οργανωμένης Διασποράς των τριών χωρών στο εξωτερικό, έτσι ώστε να υλοποιηθούν συγκεκριμένες δράσεις, ιδιαίτερα σε χώρες, όπου η Διασπορά των τριών χωρών είναι οργανωμένη, όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αμερική ο Καναδάς, η Γαλλία».

Παράλληλα, είπε πως προωθούνται θέματα κοινού ενδιαφέροντος για τις τρεις χώρες, όπως θέματα νεολαίας, επιχειρηματικότητας, επιστημών και εκπαίδευσης, ανάμεσα στις κοινότητες της Διασποράς.

Από την πλευρά του, ο Πρέσβης της Αιγύπτου ευχαρίστησε τον Επίτροπο Προεδρίας για την ενημέρωση και υπογράμμισε τη στήριξη της χώρας του τόσο στο Κυπριακό όσο και στη συνεργασία αναφορικά στα θέματα Διασποράς.

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Φεβρουαρίου 2021 - 14:44

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

16 Οκτωβρίου
Ελλάδα-κορονοϊός:2.313 νέα κρούσματα και 30 θάνατοι – Στους 361 διασωληνωμένοι
18:08
Γαλλία – Εκτός ελληνογαλλικής συμφωνίας η ΑΟΖ διευκρινίζει το Παρίσι
17:44
Η τελευταία συνάντηση Ερντογάν και Μέρκελ- Οι συμβολισμοί και τι προσδοκά ο Ερντογάν
17:29
Η Κύπρος επεξεργάζεται ήδη τις εισηγήσεις της ΕΕ σχετικά με τις αυξήσεις στις τιμές ηλεκτρισμού, λέει η Yπουργός Ενέργειας
16:55
Τη συμβολή των γεωργοκτηνοτρόφων της Κύπρου, εξήρε ο Υπ. Γεωργίας
16:42
Έμπρακτη η στήριξη του λειτουργήματος του δημοσιογράφου από την Κυβέρνηση, είπε ο Α. Ιωσήφ
16:12
Γαλλία: Φόρος τιμής στον εκπαιδευτικό που αποκεφαλίστηκε για τα σκίτσα του Μωάμεθ
15:42
Τα σημεία δειγματοληψίας για rapid test την Κυριακή
15:21
Βρετανία: Σε εφαρμογή σχέδιο για προστασία των βουλευτών μετά τη δολοφονία Έιμες
15:04
Κλείνει αυλαία στο κηποθέατρο και πάει Δωρό η Γιορτή του Κρασιού
14:48
A.Nεοφύτου:Η κυπριακή κοινωνία και το 2023 θα νιώθει ασφάλεια με το ΔΗΣΥ
14:14
Έκκληση του ΟΗΕ να κηρυχθεί ανακωχή στη βόρεια Υεμένη
13:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand