Καταγραφή κρουσμάτων και θανάτων από COVID-19 διεθνώς ενώ συνεχίζονται οι εμβολιασμοί

Συνεχίζεται η καταγραφή κρουσμάτων και θανάτων από COVID-19 διεθνώς ενώ συνεχίζεται ο εμβολιασμός. Το Μεξικό καταγράφει τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία. Η δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής, η Αιθιοπία, συγκαταλέγεται στα κράτη που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία στην ήπειρο, μετά τη Νότια Αφρική, το Μαρόκο, την Τυνησία και την Αίγυπτο.

Μεξικό: 1.701 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, πάνω από 10.700 κρούσματα του νέου κορωνοϊού σε 24 ώρες
------------
Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη πως άλλοι 1.701 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν τις προηγούμενες 24 ώρες, ενώ επιβεβαιώθηκαν 10.738 κρούσματα του SARS-CoV-2. Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη λατινοαμερικάνικη χώρα ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 168.432 νεκρούς επί συνόλου 1.946.751 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Σε απόλυτους αριθμούς, το Μεξικό καταγράφει τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία. Κι αυτό ενώ στελέχη του μεξικανικού υπουργείου Υγείας αναγνωρίζουν ότι στην πραγματικότητα, οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων μάλλον είναι ακόμη υψηλότεροι από αυτούς που καταγράφονται επίσημα, καθώς δεν εισάγονται όλοι οι ασθενείς σε νοσοκομεία, ενώ γίνονται συγκριτικά λίγα τεστ.

Βραζιλία-Covid-19: 1.350 θάνατοι και 51.486 κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες
--------------
Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 51.486 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ παράλληλα ακόμη 1.350 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν. Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει καταγράψει επίσημα 233.520 θανάτους επί συνόλου 9,6 εκατομμυρίων και πλέον μολύνσεων αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορωνοϊού στην επικράτειά της. Αυτός είναι ο δεύτερος βαρύτερος απολογισμός θυμάτων στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν στις ΗΠΑ, και ο τρίτος υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων, έπειτα από αυτούς στις ΗΠΑ και στην Ινδία.

Χιλή: Σχεδόν 2.900 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, 28 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρεςϊ πάνω από 776.000 άνθρωποι έχουν πλέον εμβολιαστεί
---------
Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 2.829 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ ακόμη 28 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη λατινοαμερικάνικη χώρα να φθάνει ως εδώ τους 19.084 νεκρούς επί συνόλου 758.189 μολύνσεων.

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι 21.418, ενώ 717.308 ασθενείς έχει κριθεί ότι ανάρρωσαν. Σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 1.525 ασθενείς, οι 1.297 διασωληνωμένοι και 70 σε κρίσιμη κατάσταση. Ο υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις κατέγραψε με ικανοποίηση το στοιχείο ότι ο αριθμός των μολύνσεων μειώθηκε κατά 12% την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς και το ότι σε 15 περιφέρειες ο αριθμός των ασθενών μειώθηκε.

"Πρόκειται για πολύ θετικούς δείκτες που πρέπει να υπογραμμίσουμε. Μολαταύτα επιμένουμε οι πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα και να προσέχουν", ανέφερε ο κ. Πάρις στους δημοσιογράφους, καθώς συνεχίζουν να καταγράφονται ξεσπάσματα στο βόρειο και στο νότιο τμήμα της Χιλής εν μέσω του καλοκαιριού στο νότιο ημισφαίριο. Η Χιλή άρχισε εκστρατεία ανοσοποίησης την περασμένη Τετάρτη. Σύμφωνα με δεδομένα του υπουργείου Υγείας, ως τη Δευτέρα είχαν εμβολιαστεί 776.034 άνθρωποι.

Αιθιοπία: 572 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, 2 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες
------
Το υπουργείο Υγείας της Αιθιοπίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 572 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ υπέκυψαν δύο ασθενείς με την COVID-19. Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα ως εδώ είναι 2.158 νεκροί επί συνόλου 143.566 μολύνσεων, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Η δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής συγκαταλέγεται στα κράτη που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία στην ήπειρο, μετά τη Νότια Αφρική, το Μαρόκο, την Τυνησία και την Αίγυπτο.

Αίγυπτος: 52 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, πάνω από 570 κρούσματα του νέου κορωνοϊού σε 24 ώρες
------
Άλλοι 52 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν το προηγούμενο 24ωρο στην Αίγυπτο, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην πολυπληθέστερη αραβική χώρα να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 9.751 νεκρούς, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας χθες Τρίτη. Το ίδιο διάστημα, επιβεβαιώθηκαν 573 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να φθάνει τους 170.780. Ειδικοί πάντως εκτιμούν ότι το επιλεγόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται πλέον σε ύφεση, καθώς τα κρούσματα παραμένουν σε - συγκριτικά - χαμηλό επίπεδο.

Κίνα: 14 κρούσματα του νέου κορωνοϊού σε 24 ώρες, ισάριθμα με τις δύο προηγούμενες ημέρες
--------
Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 14 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, ακριβώς τον ίδιο αριθμό με αυτόν των δύο προηγούμενων ημερών. Όπως ακριβώς τις προηγούμενες δύο ημέρες, διευκρίνισε πως όλες οι περιπτώσεις ήταν "εισαγόμενες", κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται σε κρούσματα του νέου κορωνοϊού που εντοπίζονται σε ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο αριθμός των επιλεγόμενων ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν, τους οποίους το Πεκίνο δεν συμπεριλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, μειώθηκε σε 7, από 15 την προηγουμένη. Στα νοσοκομεία της Κίνας νοσηλεύονται 969 ασθενείς με την COVID-19 (-88 από την προηγουμένη), 17 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση. Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο νέος κορωνοϊός τον Δεκέμβριο του 2019 ανέρχεται ως εδώ σε 4.636 νεκρούς επί συνόλου 89.734 μολύνσεων.

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Φεβρουαρίου 2021 - 09:03

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
22:00
Υψίστης σημασίας η αποκλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, αναφέρει ο Κόμπος
21:32
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραμένει σε τροχιά μείωσης των επιτοκίων, λέει η Λαγκάρντ
21:25
Έκκληση στις αρμόδιες αρχές να εγκύψουν στο θέμα περικοπών συστημάτων Πηγών Ενέργειας
21:18
Απορρίφθηκε έφεση ενάντια στην Τράπεζα Κύπρου και την ΚΤΚ για αγορά αξιογράφων
21:14
Τα είπαν τηλεφωνικώς οι Πρόεδροι της Ρωσίας και του Ιράν
21:01
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά του Ιράν, λόγω επίθεσης στο Ισραήλ
20:53
Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με επενδυτές στο Λονδίνο
20:48
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
18:34
Διασώθηκαν δύο άτομα που επέβαιναν σε μικρό σκάφος στον κόλπο της Λεμεσού
18:31
Στοχεύουμε στη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης, λέει η Μαρία Παναγιώτου
18:25
Σε ανοδική τάση ο αγροτουρισμός στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Υφ. Τουρισμού
17:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.