To ΕCDC δημοσίευσε διαδραστικό χάρτη με τα στοιχεία της πορείας του εμβολιασμού στην ΕΕ

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νόσων (ECDC) δημιούργησε και έθεσε σήμερα στη διάθεση του κοινού σύστημα παρακολούθησης της πορείας του εμβολιασμού.

Με την ευκαιρία η διευθύντρια του ECDC Andrea Ammon δήλωσε σχετικά «με μεγάλη χαρά παρουσιάζουμε το Vaccine Tracker που παρέχει μια σχεδόν ζωντανή εικόνα για την πρόοδο του εμβολιασμού στην Ευρώπη. Οι εκστρατείες εμβολιασμού δεν πρέπει να θεωρούνται απλώς ως αγώνας για μεγαλύτερους αριθμούς με την ανώτερη ταχύτητα. Καθώς προχωρά η ανάπτυξη, οι στρατηγικές εμβολιασμού θα πρέπει να είναι ευέλικτες και προσαρμόσιμες».

«Η ενημερωμένη έκθεσή μας σχετικά με τα εθνικά σχέδια ανάπτυξης δίνει το πλαίσιο στην εξέλιξη των πολιτικών και των δεδομένων που διατίθενται στο Vaccine Tracker. Το ECDC θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με χώρες για την προστασία των πιο ευάλωτων και τη μείωση του φόρτου για τα συστήματα υγείας μας», ανέφερε.

Σύμφωνα με τους δείκτες που δημοσιεύονται σήμερα το 0,9% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση στην Κύπρο, το 2,2% στην Ελλάδα, το 2,7% στο Βέλγιο και το 11,5% στην Ιρλανδία που καταγράφει την καλύτερη επίδοση.

Σε αυτήν την πρώιμη φάση των εκστρατειών εμβολιασμού, η παρακολούθηση του αριθμού των δόσεων που διανέμονται σε χώρες και των δόσεων που λαμβάνονται από άτομα παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για την πρόοδο της ανάπτυξης εμβολίων και την εξέλιξη των εκστρατειών εμβολιασμού, αναφέρει το ECDC, αναφέρεται.

Προστίθεται ότι παρέχει επίσης αρχικές ενδεικτικές εκτιμήσεις της πρόσληψης εμβολίου για την πρώτη και τη δεύτερη δόση ανά πληθυσμό που στοχεύεται από συστάσεις εμβολίων σε εθνικό επίπεδο. Η παρακολούθηση της διάθεσης εμβολίων θα αναπτυχθεί περαιτέρω καθώς διατίθενται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κάλυψη εμβολίων.

Σε δήλωση «αποποίησης ευθυνών» το ECDC διευκρινίζει ότι «τα κράτη μέλη μπορούν να ανεβάζουν δεδομένα ανά πάσα στιγμή, αλλά τουλάχιστον απαιτείται να υποβάλλουν έκθεση κάθε δύο εβδομάδες κάθε Τρίτη για την προηγούμενη εβδομάδα και κάθε Παρασκευή για την τρέχουσα εβδομάδα».

«Αυτό και ο χρόνος που χρειάζεται το ECDC για την επεξεργασία των δεδομένων, μπορεί να οδηγήσει σε ασυμφωνίες μεταξύ των εθνικών στοιχείων και των αριθμών που δημοσιεύονται από το ECDC. Συνιστάται στους χρήστες να χρησιμοποιούν όλα τα δεδομένα με προσοχή και επίγνωση των περιορισμών τους», αναφέρεται.

O διαδραστικός χάρτης βρίσκεται στη διεύθυνση: https://qap.ecdc.europa.eu/public/extensions/COVID-19/COVID-19.html#vaccine-tracker-tab

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 15:44

Τελευταιες Ειδησεις

22 Απριλίου
Διαβατήρια εμβολιασμού: «Προτεραιότητα» Λονδίνου - Απρόθυμοι για διακοπές εξωτερικού οι Βρετανοί
19:17
Λαγκάρντ: Στο β' εξάμηνο του 2022 οι οικονομίες θα επιστρέψουν στα προ πανδημίας επίπεδα
19:02
Το ΡΙΚ παρουσιάζει απόψε τη δεύτερη μεγάλη δημοσκόπηση για τις βουλευτικές εκλογές
18:43
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για βοηθήματα, επιδόματα και συντάξεις
18:40
Γερμανία:Πολιτικοί του μεγάλου συνασπισμού προτείνουν λύσεις για αγωγό Νord Stream 2
18:39
Τρίτη αιτία θανάτου ο κορoνοϊός σε Αγγλία και Ουαλία
18:18
Ελλάδα: 2.759 κρούσματα, 822 διασωληνωμένοι, 75 θάνατοι
18:16
Στα προημιτελικά ο Στέφανος
18:11
Διαφωνία εκφράζουν τοπικοί φορείς με πορίσματα μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για Ακάμα
18:07
Bird Life Cyprus: "Η αστυνομία των ΒΒ μείωσε σχεδόν κατά 95% την παράνομη παγίδευση αμπελοπουλιών"
17:48
Για θερμοκρασίες ρεκόρ στην Ευρώπη κάνει λόγο η Κομισιόν
17:39
Αναστολή των εκποιήσεων μέχρι τέλος Ιουλίου, ψήφισε η Βουλή στην τελευταία συνεδρία της
17:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand