Κυπριακή πρωτοβουλία για την αεροπορική συνδεσιμότητα στην ΕΕ παρουσιάζει ο Καρούσος

Στην πρωτοβουλία της Κύπρου μαζί με ακόμα επτά κράτη μέλη ώστε να αναζητηθούν λύσεις για θέματα συνδεσιμότητας αναφέρθηκε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Ενέργειας  της Ευρωπαϊκής Ένωσης που λαμβάνει χώρα την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Καρούσος σημείωσε πως η συνδεσιμότητα είναι κρίσιμης σημασίας για την ΕΕ και πως η πανδημία έχει δημιουργήσει αρκετά σημαντικά προβλήματα στον τομέα αυτόν.

«Ο αριθμός των επιβατών μειώθηκε κατά 68% το 2021 σε σχέση με το 2019 και για αυτό αναλάβαμε την πρωτοβουλία και καταθέσαμε τον Ιούνιο του 2021 μαζί με άλλα επτά κράτη μέλη τη Διακήρυξη για την Αεροπορική Συνδεσιμότητα» ανέφερε.

Ο κ. Καρούσος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι ακόμα τέσσερις χώρες στηρίζουν την διακήρυξη, κάτι που σημαίνει πως πολλά κράτη μέλη μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες.

«Ο στόχος της διακήρυξης είναι να βρούμε από κοινού λύσεις για τη στήριξη της συνδεσιμότητας, καθώς η συνδεσιμότητα είναι κρίσιμη και σημαντική για τους πολίτες, για την Ευρωπαϊκή Ένωση και πολύ σημαντική επίσης για το περιβάλλον» τόνισε.

Όπως είπε, κατά τη συζήτηση στο Συμβούλιο θα επεκταθεί περαιτέρω επί της πρότασης και θα παρουσιάσει λεπτομέρειες στο πλαίσιο της παρέμβασής του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιανουαρίου
Ιταλία: «Ξεκίνησε διάλογος» λένε η Λέγκα και η κεντροαριστερά, σε ό,τι αφορά την εκλογή του νέου προέδρου της δημοκρατίας
21:33
Σοβαρό τροχαίο στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου
21:14
Μοιρασιά στο ΑΕΚ Αρένα: ΑΕΚ - Ανόρθωση 1-1 (βίντεο)
21:00
Tρεις πτήσεις από Λάρνακα προς Αθήνα ακυρώθηκαν λόγω κακοκαιρίας
20:56
Η Ομόνοια νίκησε δύσκολα την ΠΑΕΕΚ με 2-1 (βίντεο)
20:53
Ταλιμπάν συζητούν στο Όσλο με διπλωμάτες της Δύσης για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας
20:39
Τελεσίδικα εκτός «βουλής» το ΚΚΔ, ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα
20:19
Ένας θάνατος και 2815 νέα περιστατικά κορονοϊού
20:00
Τέλος τα τεστ Covid για εμβολιασμένους ταξιδιώτες προς Αγγλία και η καραντίνα για τους ανεμβολίαστους
19:54
Χρ. Στυλιανίδης: Θα αναζητηθούν ευθύνες για την κατάσταση στην Αττική Οδό - Αντίξοες και αύριο οι συνθήκες σε πολλές περιοχές της χώρας
19:17
Ανακοίνωση Υπουργείου Υγείας για διαφοροποίηση του μέτρου “test to stay” στα σχολεία
18:56
Παρέμβαση ΥΠΕΞ για τις εξελίξεις στη Συρία, Λιβύη και Ανατολική Ευρώπη στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
18:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand