32η Σύνοδος Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου “Σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις και το μέλλον του Ολυμπισμού”

Το Ολυμπιακό Μέγαρο ετοιμάζεται να υποδεχτεί την 32η Σύνοδο της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου (ΕΟΑΚ), η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 10.12.21 και Σάββατο 11.12.21 με θέμα «Σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις και το μέλλον του Ολυμπισμού».

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου στις 19.00, και σε αυτή θα παρεβρεθεί ο ΥΠΠΑΝ Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό και θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της Συνόδου. Πέραν του τελετουργικού, κατά την τελετή έναρξης θα αποδοθεί ειδική τιμητική βράβευση στον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρο Κούβελο, με την ευκαιρία των 60 χρόνων από την ίδρυση της ΔΟΑ. Στο πλαίσιο της τελετής, θα γίνει επίσης παράδοση κυπέλλου στον Πρόεδρο της ΚΟΕ και Πρόεδρο της Εφορείας της Ακαδημίας κ. Γεώργιο Χρυσοστόμου από την συλλογή του αειμνήστου Στέλιου Κυριακίδη.

Οι εργασίες της Συνόδου θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν την επόμενη μέρα, Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου. Ομιλητές στην Σύνοδο θα είναι ο κ. Ισίδωρος Κούβελος, Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, ο Δρ Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Εφορείας της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και Καθηγητής Δρ. Κωνσταντίνος Γεωργιάδης, Επίτιμος Κοσμήτορας της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Θέμα της ομιλίας του κ. Ισίδωρου Κόυβελου είναι «Ο ρόλος της ΔΟΑ στο Ολυμπιακό Κίνημα και οι προκλήσεις στην πανδημική εποχή».

Θα ακολουθήσει ομιλία από τον Δρα Κωνσταντίνο Φίλη, Διευθυντή Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Μέλους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Εφορείας της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας με θέμα «Η σημασία της Ολυμπιακής εκεχειρίας στη σύγχρονη εποχή. Η νέα φύση των συγκρούσεων : Προκλήσεις και ευκαιρίες».

Των δύο ομιλιών θα ακολουθήσει συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα «Ολυμπιακή Παιδεία», την οποία θα συντονίσει ο Επίτιμος Κοσμήτορας της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Δρ Κωνσταντίνος Γεωργιάδης ο οποίος είναι Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Τη συμμετοχή τους στις Συνόδους της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας θα παρουσιάσουν οι Ανδρέας Δαμιανού και Σταύρος Σταύρου. Ο Ανδρέας Δαμιανού συμμετείχε στην 61η Σύνοδο της ΔΟΑ για νέους συμμετέχοντες και ο Σταύρος Σταύρου ήταν συντονιστής σε εργαστήρι που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ίδιας Συνόδου.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, η φετινή Σύνοδος θα περιλαμβάνει τη συγκρότηση ομάδων εργασίας με ξεχωριστή θεματολογία η κάθε ομάδα. Τα συμπεράσματα θα συνοψίσει στο κλείσιμο της Συνόδου, η Κοσμήτορας της ΕΟΑΚ Κλέα Παπαέλληνα.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου θα πραγματοποιηθεί επίσης ξενάγηση στους εξωτερικούς και εσωτερικούς μουσειακούς χώρους του Ολυμπιακού Μεγάρου.

Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Δεκεμβρίου 2021 - 16:24

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιανουαρίου
Ιταλία: «Ξεκίνησε διάλογος» λένε η Λέγκα και η κεντροαριστερά, σε ό,τι αφορά την εκλογή του νέου προέδρου της δημοκρατίας
21:33
Σοβαρό τροχαίο στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου
21:14
Μοιρασιά στο ΑΕΚ Αρένα: ΑΕΚ - Ανόρθωση 1-1 (βίντεο)
21:00
Tρεις πτήσεις από Λάρνακα προς Αθήνα ακυρώθηκαν λόγω κακοκαιρίας
20:56
Η Ομόνοια νίκησε δύσκολα την ΠΑΕΕΚ με 2-1 (βίντεο)
20:53
Ταλιμπάν συζητούν στο Όσλο με διπλωμάτες της Δύσης για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας
20:39
Τελεσίδικα εκτός «βουλής» το ΚΚΔ, ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα
20:19
Ένας θάνατος και 2815 νέα περιστατικά κορονοϊού
20:00
Τέλος τα τεστ Covid για εμβολιασμένους ταξιδιώτες προς Αγγλία και η καραντίνα για τους ανεμβολίαστους
19:54
Χρ. Στυλιανίδης: Θα αναζητηθούν ευθύνες για την κατάσταση στην Αττική Οδό - Αντίξοες και αύριο οι συνθήκες σε πολλές περιοχές της χώρας
19:17
Ανακοίνωση Υπουργείου Υγείας για διαφοροποίηση του μέτρου “test to stay” στα σχολεία
18:56
Παρέμβαση ΥΠΕΞ για τις εξελίξεις στη Συρία, Λιβύη και Ανατολική Ευρώπη στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
18:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand