Προβληματισμός στην ΠΑΣΥΚΙ για αντιμετώπιση των «ψυχρών περιστατικών» στα δημόσια νοσηλευτήρια

Έντονο προβληματισμό εκφράζει η συντεχνία των Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) για το νέο διάταγμα του Υπουργού Υγείας αναφορικά με την αντιμετώπιση των «ψυχρών περιστατικών» στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΥΚΙ σημειώνει ότι δεν έτυχε ενημέρωσης αναφορικά με την αναβολή όλων των προγραμματισμένων χειρουργείων που αφορούν ψυχρά περιστατικά και προσθέτει ότι δεν αντιλαμβάνεται τι εξυπηρετεί η συγκεκριμένη αντιμετώπιση.

«Με έντονο προβληματισμό και ανησυχία βιώνουμε εκ νέου τις πρόνοιες του νέου διατάγματος του Υπουργού Υγείας που αφορά την αντιμετώπιση "ψυχρών περιστατικών" από τους παρόχους Υγείας γενικά και τα Δημόσια Νοσηλευτήρια ειδικότερα», αναφέρει η ΠΑΣΥΚΙ.

Η συντεχνία εκφράζει «προβληματισμό, αφού διαφαίνεται ότι μετά από σχεδόν δυο χρόνια έναρξης της πανδημίας, αποκομίσαμε εμπειρίες μόνο σε σχέση με τους Covid ασθενείς», προσθέτοντας ότι «δυστυχώς καταγράφεται ιδιαίτερη δυστοκία και έλλειψη ικανότητας δυναμικής προσαρμογής του αριθμού κλινών, λαμβάνοντας υπόψιν τα επιστημονικά δεδομένα που διαμορφώθηκαν και διαμορφώνονται, τόσο σε διεθνές αλλά και τοπικό επίπεδο».

Εκφράζει ακόμη ανησυχία «για τους άλλους ασθενείς ή/ και δυνητικά ασθενείς, τους οποίους δυστυχώς συνεχίζουμε να διαχωρίζουμε, χωρίς να έχουμε συνυπολογίσει τις επιπτώσεις, αφού δεν εκμεταλλευτήκαμε το χρόνο για καλύτερο προγραμματισμό».

Καταλήγοντας, η ΠΑΣΥΚΙ εκφράζει ανησυχία «για το μέλλον των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων αφού η κατ` επανάληψη αποσταθεροποίηση και συρρίκνωση δομών από το σύστημα επιφέρει άμεσες επιπτώσεις στους ασθενείς, στα ίδια τα νοσηλευτήρια και προοδευτικά στο σύνολο του συστήματος Υγείας».

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Δεκεμβρίου 2021 - 10:11

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Σεπτεμβρίου
Μικρή μείωση σε μηνιαία βάση και αύξηση σε ετήσια στον αριθμό νέων αιτήσεων πολιτικού ασύλου στην Κύπρο
21:50
Λαγκάρντ: Το 2023 θα είναι μια δύσκολη χρονιά
21:02
Πεσκόφ: Ρωσία και ΗΠΑ διατηρούν έναν περιορισμένο μεν αλλά ανοιχτό δίαυλο διαλόγου για τα πυρηνικά
20:24
Σε νέο παραλήρημα κατά της Ελλάδας και επίθεση κατά των ΗΠΑ προχώρησε ο Ερντογάν
19:57
Έκτακτη καθησυχαστική δήλωση από την Τράπεζα της Αγγλίας λόγω των ανησυχιών για τη στερλίνα
19:22
Στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Έλληνας Πρέσβης
18:09
Πρώτο τεστ πλανητικής άμυνας: Συντριβή σκάφους της NASA σε αστεροειδή απόψε
17:38
Τον Μανώλη Γλέζο θα τιμήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη
17:16
Τμήμα Μετεωρολογίας -3ο Δελτίο καιρού (26/09/22)
16:40
Το ΤΕΠΑΚ ψάχνει κτήρια προς ενοικίαση για κάλυψη στεγαστικών του αναγκών
16:23
Φώτης Φωτίου: Σε έξαρση η αδιαλλαξία της Τουρκίας
15:55
Πολιτικός σεισμός στην Ιταλία από την επικράτηση της άκρας δεξιάς - Τζόρτζια Μελόνι: "Η Ιταλία μας διάλεξε και εμείς δεν θα την εξαπατήσουμε"
15:31
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand