Στόλισαν Χριστουγεννιάτικα δένδρα για τους Αγνοουμένους οι Κύπριοι του εξωτερικού

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου δένδρου των Αγνοουμένων μας, μία συνεργασία του Γραφείου Επιτρόπου Προεδρίας και της Νέας Γενιάς των Απόδημων μας (ΝΕΠΟΜΑΚ), το περασμένο Σαββατοκύριακο, σε διάφορες χώρες που διαμένουν Κύπριοι της Διασποράς. Σκοπός ήταν η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για το ανθρωπιστικό θέμα των αγνοουμένων μας.

Το Σάββατο 04.12.2021 πραγματοποιήθηκε ο στολισμός του δένδρου των Αγνοουμένων μας στο Λονδίνο και στο Τορόντο, ενώ την Κυριακή 05.12.2021, πραγματοποιήθηκε ο στολισμός του δένδρου στο Γιοχάνεσμπουργκ.

«Η πρωτοβουλία της νέας γενιάς των Απόδημων μας είναι συγκινητική, αξιέπαινη και τους τιμά ιδιαίτερα. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την ευαισθητοποίηση τους, για ένα τόσο ανθρωπιστικό θέμα. Ένα θέμα που βασανίζει και προκαλεί πόνο σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας, που έπειτα από 47 χρόνια ψάχνουν ακόμη να βρουν απαντήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου.

Καλούμε, ανέφερε ο κ. Φωτίου, τη Διεθνή Κοινότητα, να αναλάβει πρωτοβουλίες και να ασκήσει πίεση προς τον υπαίτιο της τραγωδίας, που δεν είναι άλλος από την Τουρκία, να συνεργαστεί για την επίλυση ενός καθ’ όλα ανθρωπιστικού θέματος.

Την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί ο στολισμός του δένδρου στην Αθήνα, στην παρουσία του Επιτρόπου Προεδρίας Φώτη Φωτίου καθώς και του Προέδρου της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων και της Προέδρου της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων και Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας.

RIKNEWS

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

17 Ιανουαρίου
Στο κόκκινο η Ελλάδα
18:55
Υπ. Υγείας: Κανονικά θα εφαρμοστεί το μέτρο "test to stay"
18:05
ΠΑΣΥΚΙ: Tο μοντέλο του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας έχει αποτύχει
17:21
Δένδιας: Η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας ενισχύεται καθημερινά σε όλους τους τομείς
17:05
Τα πρώτα έξι γαλλικά μαχητικά "Rafale", θα παραλάβει την Τετάρτη η Ελλάδα
16:55
Πυρά κατά του ΟΚΥπΥ εξαπέλυσαν οι οργανώσεις των νοσηλευτών
16:17
Η Στυλιάνα Ιωαννίδου εξασφάλισε το όριο για το Παγκόσμιο Κ20
15:45
Σύσκεψη στο προεδρικό για τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης
15:32
Συνάντηση Αβέρωφ Νεοφύτου με τον Ύπατο Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου Στέφεν Λίλλυ και τον πρέσβη της Ρωσίας Στανισλάβ Οσάτσι
15:08
Πρόεδρος Αναστασιάδης: Ο αγωγός EastMed έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως έργο κοινής ωφελείας
14:31
Η ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή του Βασιλικού στο επίκεντρο σύσκεψης υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη
14:27
Βολές Ερωτοκρίτου κατά δ.σ. ημικρατικών οργανισμών για τους προϋπολογισμούς 2022
14:14
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand