Νέα αναβολή στην συζήτηση και ψήφιση των τριών νομοσχεδίων για την τοπική αυτοδιοίκηση

Νέα αναβολή στην συζήτηση και ψήφιση των πολύκροτων τριών νομοσχεδίων, 700 σελίδων, για την τοπική αυτοδιοίκηση, με αίτημα τριών κομμάτων ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και Οικολόγοι, δηλαδή της πλειοψηφίας των κομμάτων της Επιτροπής Εσωτερικών, με το επιχείρημα δεν ήταν έτοιμα για κατάθεση τροπολογιών.

Σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνεδρία στις 20 Δεκεμβρίου για να κατατεθούν οι τελικές τροπολογίες των κομμάτων. Θα ακολουθήσει στις 13 Ιανουαρίου, νέα συνεδρία για τελικές αποφάσεις.

Σημεία αιχμής παραμένουν το θέμα του αριθμού των δήμων και τα δημοψηφίσματα.

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Προέδρου της Επιτροπής Εσωτερικών Αριστου Δαμιανού και του ΑΚΕΛ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών Άριστος Δαμιανού, εξέφρασε την δυσφορία του, για την κατάθεση προφορικών τροπολογιών, οι οποίες διαφέρουν από την φιλοσοφία της μεταρρύθμισης. Σημείωσε ότι θα γίνουν διαβουλεύσεις με τον Υπουργό Εσωτερικών.

Ξεκαθάρισε ότι κατά την συνεδρία δεν έγιναν αναφορές περί 5 μητροπολιτικών δήμων, όπως γράφτηκε στον τύπο. Υπέδειξε, ότι αν κάποιοι καταθέσουν ανάλογες προτάσεις, τότε η μεταρρύθμιση θα οδηγηθεί στις ελληνικές καλένδες.

Προέβη και σε έκκληση προς τις κοινοβουλευτικές ομάδες να αναλογιστούν την κρισιμότητα της μεταρρύθμισης και να κλείσουν τα αυτιά τους σε καρεκλοκένταυρους, οι οποίοι δεν θέλουν να αφήσουν τις καρέκλες τους. Πρέπει να προχωρήσουμε, τόνισε, για το δημόσιο συμφέρον.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Σύκας δήλωσε ότι η μεταρρύθμιση θα γίνει, παρά τις αντιδράσεις και για όσους νομίζουν ότι τα βασίλεια τους θα διαλυθούν. Βρισκόμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων. Επιμένουμε σε 17 δήμους και απορρίπτουμε τα δημοψηφίσματα αφού αναβλήθηκαν οι εκλογές. Θέλουμε να συζητήσουμε με τον Υπουργό Εσωτερικών, διάφορα θέματα, όπως το θέμα των επαρχιακών οργανισμών αυτοδιοίκησης και ειδικότερα για τις αρμοδιότητες των επαρχιακών οργανισμών, ώστε να μην υπάρχει σύγκρουση αρμοδιοτήτων. Η μεταρρύθμιση, τόνισε, είναι αδήριτη ανάγκη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου, δήλωσε ότι ήταν εξαιρετική η συνεδρία, αφού ξεκαθάρισαν τα δεδομένα, έστω και με την κατάθεση προφορικών τροπολογιών. Ο χρόνος δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για να προχωρήσει η μεταρρύθμιση.

Ο βουλευτής της ΔΗΠΑ Μαρίνος Μουσιούττας δήλωσε ότι δυστυχώς σήμερα υπήρξε ένα πισωγύρισμα στην προώθηση της μεταρρύθμισης. Πάντα υπάρχει η ελπίδα, για να προχωρήσει η μεταρρύθμιση.

Η εκπρόσωπος της ΕΔΕΚ Ελένη Λυμπουρή Κοζάκου δήλωσε ότι πρέπει να προχωρήσει η μεταρρύθμιση.

συντάκτης: Παναγιώτης Καπαρής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Δεκεμβρίου 2021 - 13:31

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Σεπτεμβρίου
Μικρή μείωση σε μηνιαία βάση και αύξηση σε ετήσια στον αριθμό νέων αιτήσεων πολιτικού ασύλου στην Κύπρο
21:50
Λαγκάρντ: Το 2023 θα είναι μια δύσκολη χρονιά
21:02
Πεσκόφ: Ρωσία και ΗΠΑ διατηρούν έναν περιορισμένο μεν αλλά ανοιχτό δίαυλο διαλόγου για τα πυρηνικά
20:24
Σε νέο παραλήρημα κατά της Ελλάδας και επίθεση κατά των ΗΠΑ προχώρησε ο Ερντογάν
19:57
Έκτακτη καθησυχαστική δήλωση από την Τράπεζα της Αγγλίας λόγω των ανησυχιών για τη στερλίνα
19:22
Στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Έλληνας Πρέσβης
18:09
Πρώτο τεστ πλανητικής άμυνας: Συντριβή σκάφους της NASA σε αστεροειδή απόψε
17:38
Τον Μανώλη Γλέζο θα τιμήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη
17:16
Τμήμα Μετεωρολογίας -3ο Δελτίο καιρού (26/09/22)
16:40
Το ΤΕΠΑΚ ψάχνει κτήρια προς ενοικίαση για κάλυψη στεγαστικών του αναγκών
16:23
Φώτης Φωτίου: Σε έξαρση η αδιαλλαξία της Τουρκίας
15:55
Πολιτικός σεισμός στην Ιταλία από την επικράτηση της άκρας δεξιάς - Τζόρτζια Μελόνι: "Η Ιταλία μας διάλεξε και εμείς δεν θα την εξαπατήσουμε"
15:31
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand