ΗΠΑ-CDC: Σε τουλάχιστον 15 αμερικανικές πολιτείες η «Όμικρον»

Η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού έχει εντοπιστεί σε περίπου 15 αμερικανικές πολιτείες μέχρι στιγμής, όμως η παραλλαγή Δέλτα παραμένει η επικρατούσα στα κρούσματα Covid-19 στη χώρα, ανέφερε σήμερα η επικεφαλής των αμερικανικών Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών.

«Γνωρίζουμε πως έχουμε μερικές δεκάδες κρούσματα και τα παρακολουθούμε στενά. Και καθημερινά ακούμε για όλο και περισσότερα πιθανά κρούσματα, επομένως αυτός ο αριθμός είναι πιθανόν να αυξηθεί», δήλωσε η διευθύντρια των CDC Ροσέλ Βαλένσκι, σε μια συνέντευξη στο ABC News, προσθέτοντας πως χρειάζονται περισσότερα στοιχεία.

Τουλάχιστον 15 πολιτείες ανακοίνωσαν κρούσματα της Όμικρον: η Καλιφόρνια, το Κολοράντο, το Κονέτικατ, η Χαβάη, το Μέριλαντ, η Μασαχουσέτη, η Μινεσότα, το Μιζούρι, η Νεμπράσκα, το Νιου Τζέρσεϊ, η Νέα Υόρκη, η Πενσιλβάνια, η Ουάσιγκτον και το Ουισκόνσιν, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Reuters.

Η Λουιζιάνα ανέφερε επίσης ένα ύποπτο κρούσμα, ενώ το πρόσωπο που ανακοινώθηκε στο Νιου Τζέρσεϊ είχε προηγουμένως ταξιδέψει στην Τζόρτζια, η οποία επίσης γνωστοποίησε το θετικό τεστ.

Εντούτοις, η Βαλένσκι είπε πως η Δέλτα αντιπροσωπεύει τα περισσότερα κρούσματα στις ΗΠΑ και καθώς τα εμβόλια είναι γνωστό πως προστατεύουν έναντι της νοσηλείας και του θανάτου, υγειονομικοί αξιωματούχοι ελπίζουν πως θα αμβλύνουν επίσης τον αντίκτυπο της Όμικρον.

Σύμφωνα με την αξιωματούχο, εκ των 90.000-100.000 κρουσμάτων την ημέρα, το 99.9% αυτών είναι παραλλαγή Δέλτα.

«Αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ ένα θέμα με τη Δέλτα», τόνισε η Βαλένσκι στην εκπομπή "This Week".

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Δεκεμβρίου 2021 - 17:42

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ενδεικτικές των προθέσεων της Αγκύρας οι δηλώσεις Ερντογάν
10:57
Αθήνα: Πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας οι δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο
10:36
Εντός του έτους νομοσχέδιο το οποίο θα διέπει τη δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών
09:48
Μεγάλες ζημίες προκλήθηκαν από τη χθεσινή θεομηνία
09:14
Έτοιμο το "Τζένιφερ" να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια 500 τόνων στη Γάζα
08:53
Υπουργός Ενέργειας: Εφικτή η ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό
08:48
Τρία οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς από φωτιά στη Γεροσκήπου
08:38
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.