Αυξάνονται τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον, το πρώτο κρούσμα και στη Χιλή

Αυξάνονται τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον, που εντοπίζεται σε όλο και μεγαλύτερο αριθμό χωρών, ενώ το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης καταγράφηκε χθες και στη Χιλή.

Στο μεταξύ, η Ινδία ανακοίνωσε τον υψηλότερο αριθμό θανάτων σε μια ημέρα από τον Ιούλιο, ενώ η Γαλλία ανακοίνωσε ότι 10 εκατομμύρια Γάλλοι έκαναν την αναμνηστική δόση.

Ινδία

Η Ινδία ανακοίνωσε σήμερα τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από την COVID-19 σε ένα 24ωρο από τον Ιούλιο, μετά την αναθεώρηση του απολογισμού των νεκρών σε δύο κρατίδια.

Το ανατολικό κρατίδιο Μπιχάρ προσέθεσε σήμερα στον απολογισμό του 2.426 μη καταγεγραμμένους θανάτους από την νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός και το νότιο κρατίδιο Κεράλα 263 θανάτους, δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας.

Με τους αναθεωρημένους αριθμούς ο συνολικός απολογισμός των θανάτων σε μια ημέρα από την COVID-19 ανήλθε σε 2.796 και είναι ο υψηλότερος που καταγράφεται στη χώρα από τις 21 Ιουλίου, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters.

Ένα φονικό δεύτερο κύμα της επιδημίας τον Μάρτιο και τον Απρίλιο φέτος προσέβαλε εκατομμύρια ανθρώπους και προκάλεσε τον θάνατο χιλιάδων. Τα ινδικά κρατίδια συνεχίζουν να προσθέτουν μη καταγεγραμμένους θανάτους από την COVID-19 τους τελευταίους μήνες στον ημερήσιο απολογισμό τους, την ώρα που ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την νόσο στη χώρα είναι πολύ υψηλότερος από τον καταγεγραμμένο αριθμό των 473.326 θανάτων από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Χιλή

Η Χιλή ανακοίνωσε το Σάββατο το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού στο έδαφός της, που εντοπίστηκε σε ταξιδιώτη ο οποίος έφθασε από την Γκάνα στις 25 Νοεμβρίου.

"Αυτός ο αλλοδαπός, που κατοικεί στη Χιλή, εισήλθε στη χώρα με αρνητικό μοριακό τεστ" αλλά το πρόσθετο υποχρεωτικό τεστ κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο έδωσε θετικό αποτέλεσμα, εξήγησε σε ανακοίνωση το περιφερειακό υπουργείο Υγείας της πόλης Βαλπαραίσο, 120 χλμ δυτικά της πρωτεύουσας Σαντιάγο.

Ο συγκεκριμένος ταξιδιώτης, ο οποίος είχε κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου Pfizer, «είναι καλά στην υγεία του και έχει τεθεί σε απομόνωση» σε έναν πρώτο χρόνο στο σπίτι του πριν χρειαστεί να πάει σε υγειονομική δομή, ανέφερε η ίδια πηγή.

Η Χιλή έχει περισσότερα από 1,7 εκατομμύριο κρούσματα Covid-19 και περισσότεροι από 38.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από επιπλοκές της νόσου από τότε που εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο έδαφός της στις 3 Μαρτίου 2020. Σε σχέση με τον εμβολιασμό, η Χιλή είναι μια από τις πιο προηγμένες χώρες στον κόσμο, με το 91,22% του πληθυσμού που έχει δικαίωμα στον εμβολιασμό, να είναι ήδη εμβολιασμένο και με τις δύο δόσεις.

Γαλλία

Δέκα εκατομμύρια Γάλλοι έκαναν την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ ο Υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν. "10 εκατομμύρια Γάλλοι έκαναν την αναμνηστική τους δόση για να διατηρήσουν την προστασία τους απέναντι στην Covid.

Νέα ραντεβού θα συνεχίσουν να ανοίγουν καθημερινά, ώστε όλοι οι δικαιούχοι να μπορούν να κάνουν την αναμνηστική τους δόση εγκαίρως", έγραψε στο Twitter.

Η Γαλλία έχει πληθυσμό 67 εκατομμύρια κατοίκους και όλοι οι πολίτες ηλικίας άνω των 18 ετών δικαιούνται να κάνουν αναμνηστική δόση.

Πριν από δέκα ημέρες, η ανακοίνωση ότι όλοι οι ενήλικες έχουν το δικαίωμα πλέον στην αναμνηστική δόση, προκάλεσε μεγάλη ζήτηση για ραντεβού. Για τον Υπουργό Υγείας, δεν υπάρχει καμία υλικοτεχνική δυσκολία που να αποτρέπει την ομαλή διεξαγωγή της εκστρατείας εμβολιασμού με αναμνηστική δόση που στοχεύει στη δημιουργία ενός τείχους προστασίας κατά του πέμπτου κύματος της επιδημίας.

Οι υγειονομικές αρχές επανέλαβαν την Παρασκευή ότι δεν θα υπάρξει έλλειψη δόσεων εμβολίων. Από τις 15 Ιανουαρίου, η αναμνηστική δόση θα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες ηλικίας 18 - 64 ετών προκειμένου να συνεχίσει να ισχύει το υγειονομικό τους πάσο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο εμβολιασμός πρέπει απαραίτητα να έχει γίνει πριν από αυτήν την ημερομηνία που αντιστοιχεί απλά στην έναρξη ισχύος του μηχανισμού: από τις 15 Ιανουαρίου, το υγειονομικό πάσο αυτών των ανθρώπων θα απενεργοποιηθεί εάν δεν έχουν κάνει την αναμνηστική τους δόση το πολύ 7 μήνες μετά την τελευταία δόση.

Γερμανία

Σε 94 ανέρχονται οι θάνατοι το 24ωρο που πέρασε από την COVID-19 στη Γερμανία και σε 42.055 τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την COVID-19 στην Γερμανία από τότε που ξέσπασε η πανδημία ανέρχεται πλέον σε 103.040, σύμφωνα με τον φορέα επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας. Επίσης ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί στη Γερμανία ανέρχεται πλέον σε 6.158.125, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μεξικό

Σε 251 ανέρχονται οι θάνατοι από την COVID-19 το 24ωρο που πέρασε στο Μεξικό, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας χθες, Σάββατο.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στο Μεξικό από τότε που ξέσπασε η πανδημία της COVID-19 ανέρχεται πλέον σε 295.154, προσθέτει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Δεκεμβρίου 2021 - 11:12

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.