Συνεχίζεται η εφαρμογή του εξοπλιστικού προγράμματος της Εθνικής Φρουράς, λέει ο ΥΠΑΜ

Συνεχίζεται και υλοποιείται με σταθερά βήματα, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του νέου επιχειρησιακού περιβάλλοντος, η εφαρμογή του εξοπλιστικού προγράμματος της Εθνικής Φρουράς, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, προσθέτοντας ότι υπέρτατος στόχος μας παραμένει η επίλυση του κυπριακού προβλήματος με διπλωματικά μέσα.

Σε χαιρετισμό του στους εορτασμούς της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας του Πυροβολικού, που έγιναν στο Στρατόπεδο Μόδεστου Παντελή στο Λιοπέτρι, ο Υπουργός είπε πως παρευρίσκεται στην σημερινή εορτή «για να τιμήσουμε τους πεσόντες και ν’ αναπέμψουμε δέηση για ανεύρεση των αγνοούμενων πυροβολητών, που προσέτρεξαν στο κάλεσμα της πατρίδας για να υπερασπιστούν την ελευθερία και την αξιοπρέπειά της».

Ο Υπουργός Άμυνας εξέφρασε «συγχαρητήρια προσωπικά στο Διοικητή του Πυροβολικού και σε όλο το προσωπικό για το έργο» που επιτελούν και τις άοκνες προσπάθειές που καταβάλουν και διαβεβαίωσε ότι «ως πολιτεία θα βρισκόμαστε πάντοτε στο πλευρό σας. Είναι αυτό το υψηλό φρόνημα και η σιγουριά για τις δυνάμεις και τις ικανότητές σας, που μας γεμίζει όλους εμάς με περηφάνια και αισιοδοξία».

Από την πλευρά του Υπουργείου, ανέφερε, «δηλώνουμε ότι η αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του πυροβολικού και όχι μόνο, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα».

«Η ενίσχυση με νέα σύγχρονα μέσα και υλικό αναβάθμισε δραστικά τις δυνατότητές του», είπε, προσθέτοντας ότι «η εφαρμογή του εξοπλιστικού προγράμματος συνεχίζεται και υλοποιείται με σταθερά βήματα σύμφωνα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του νέου επιχειρησιακού περιβάλλοντος».

Παρόλα αυτά, ανέφερε ο κ. Πετρίδης «υπέρτατος στόχος μας παραμένει η επίλυση του κυπριακού προβλήματος με διπλωματικά μέσα».

«Έχουμε υποχρέωση και καθήκον προς τους ήρωες αυτού του τόπου να συνεχίσουμε τον αγώνα για τερματισμό της κατοχής, την επανένωση της πατρίδας  μας και τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών του συνόλου του κυπριακού λαού», σημείωσε.

Ο Υπουργός Άμυνας είπε επίσης πως με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Βαρβάρας «επιτελέσαμε σήμερα τα θυρανοίξια του ναού του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Βαρβάρας παρουσία του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειου».

Σύμφωνα με τον ίδιο η προσπάθεια άρχισε με πρωτοβουλία στελεχών το 1995, συνεχίστηκε από τον νυν Υπαρχηγό Αντιστράτηγο Κώσταντίνο Χρυσηλίου, όταν υπηρετούσε στην περιοχή και ολοκληρώθηκε από το Διοικητή της 7ης ταξιαρχίας Ταξίαρχο Λουκά Χατζήμιχαηλ.

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Δεκεμβρίου 2021 - 12:52

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

21 Ιανουαρίου
«Τελεσίγραφο» Μπλίνκεν στην συνάντηση με Λαβρόφ: Τεράστιες επιπτώσεις για Ρωσία εάν κινηθεί επιθετικά
16:17
Δόθηκαν τα πρώτα παιδικά εμβόλια στην τ/κ πλευρά μέσω της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία
15:55
Βουλγαρία και Ρουμανία απορρίπτουν το ρωσικό αίτημα για αποχώρηση του ΝΑΤΟ
15:39
Μαθητικός διαγωνισμός για την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου «Ο καρκίνος μέσα από τα μάτια μου!»
15:08
Εκατοντάδες άνθρωποι διασώθηκαν στη Μεσόγειο τις τελευταίες μέρες
14:49
Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία πληροφορούν για νέα απάτη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
14:38
Σ. Λαβρόφ: Η Μόσχα περιμένει τις γραπτές απαντήσεις της Ουάσινγκτον στις ρωσικές προτάσεις
14:34
​ Έκτακτο εφάπαξ βοήθημα στους κατοίκους των ορεινών περιοχών επιπλέον του επιδόματος που παραχωρείται θα δώσει η κυβέρνηση
14:16
Πολωνία-κορονοϊός: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων σε ένα 24ωρο καθώς εξαπλώνεται η Όμικρον
14:14
Αναμένεται εντός της ημέρας να αποστείλει στην Αστυνομία στοιχεία ο ακτιβιστής σχετικά με το κύκλωμα μαστροπείας
14:04
Ανακοίνωση Τμήματος Φορολογίας αναφορικά με ανεπιθύμητη αλληλογραφία
13:49
Ενημέρωση για τις δραστηριότητες της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου, έλαβε σήμερα ο ΠτΔ
13:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand