Την ανάγκη η Καθολική και η Ορθόδοξη εκκλησία να πορευθούν μαζί, τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος

Την ανάγκη η Καθολική και η Ορθόδοξη εκκλησία να πορευθούν μαζί, τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος, σε χαιρετισμό του ενώπιον της Ιεράς Συνόδου. Είπε ότι η ιστορία έχει ανοίξει μεγάλα ρήγματα μεταξύ των δύο εκκλησιών, ωστόσο το Άγιο Πνεύμα θέλει την Καθολική και την Ορθόδοξη εκκλησία να πλησιάσουν πιο κοντά με ταπείνωση και σεβασμό.

" Μας καλεί να μην παραιτηθούμε στις διαιρέσεις του παρελθόντος, αλλά να καλλιεργήσουμε μαζί, υπομονετικά, επιμελώς και συγκεκριμένα, το χωράφι της Βασιλείας, ανέφερε ο Πάπας Φραγκίσκος. Υπογράμμισε ότι ακόμα και σήμερα, υπάρχουν πολλά ψέματα και απάτες που εμποδίζουν την πορεία των εκκλησιών.

"Αιώνες διχασμού και απόστασης μας έκαναν να αφομοιώσουμε, έστω και αθελά μας, πολλές εχθρικές προκαταλήψεις ενάντια στις άλλες Εκκλησίες, πρόσθεσε. Πρόκειται συνέχισε, για προκαταλήψεις που συχνά βασίζονται σε μη ρεαλιστικές και παραμορφωμένες πληροφορίες, που διαδίδονται από μια επιθετική και πολεμική βιβλιογραφία.

Ο Ποντίφικας υπέδειξε πως όλα αυτά διαστρεβλώνουν τον δρόμο του Θεού, που αγωνίζεται να φθάσει προς τη συμφωνία και την ενότητα.

Ευχαρίστησε την εκκλησία της Κύπρου για την ενεργό συμμετοχή της στη Διεθνή Μικτή Επιτροπή Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Καθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σημείωσε ότι η αληθινή Παράδοση, προτρέπει τις εκκλησίες να μιμηθούν τον Απόστολο Βαρνάβα και να αφήσουν πίσω οτιδήποτε θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την πληρότητα της κοινωνίας, την πρωτοκαθεδρία της αγάπης και την αναγκαιότητα της ενότητας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος υπέδειξε πως ο Λεόντιος Μαχαιράς, χρονικογράφος του 15ου αιώνα, αποκάλεσε την Κύπρο «ιερό νησί», λόγω του αριθμού των μαρτύρων και των αγίων που γνώρισε η χώρα στο πέρασμα των αιώνων.

"Aμέτρητα πλήθη αγίων που ενωμένοι στην Μία Ουράνια Εκκλησία, μας καλούν να κάνουμε την Κύπρο, που είναι ήδη μια γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσεως, μια γέφυρα μεταξύ Ουρανού και Γης", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πόντιφικας.

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Δεκεμβρίου 2021 - 10:11

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.