Ο,τι προωθεί και στηρίζει την έρευνα και τεχνολογία προσθέτει αξία στην Κύπρο, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Ο,τι προωθεί και στηρίζει την έρευνα και την τεχνολογία προσθέτει αξία στην Κύπρο, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, ύστερα από επίσκεψη του στο Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία CMMI, στη Λάρνακα.

Στις δηλώσεις του ο κ. Στεφάνου είπε πως η σημερινή είναι «από τις επισκέψεις που σου αναζωογονούν την αισιοδοξία για τον τόπο γιατί βλέπεις ότι εκεί που υπάρχει όραμα, βρίσκουμε και τους τρόπους να πρωτοπορούμε και να καινοτομούμε» . Πρόσθεσε πως «στο Ινστιτούτο γίνεται πραγματικά μια αρχή πολύ αισιόδοξη και με μεγάλη προοπτική».

Ο κ. Στεφάνου συνεχάρη τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα και τον Ζαχαρία Σιόκουρο, Διευθυντή του Ινστιτούτου, γιατί όπως εξήγησε, «έχει γίνει μια αρχή πολύ σημαντική και πολύ αισιόδοξη, γιατί φαίνεται πως έχει κερδίσει και την εμπιστοσύνη της Ευρώπης για ό,τι γίνεται. Υπάρχουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια με προοπτική αυτά να αυξηθούν ανάλογα και με την πορεία και της δουλειάς που γίνεται στο Ινστιτούτο».

Ανέφερε ακόμα ότι «το Ινστιτούτο καλείται από τη μια να προωθήσει την έρευνα, την καινοτομία και την ακαδημαϊκή και πανεπιστημιακή δουλειά προς την κατεύθυνση των εφαρμοσμένων επιστημών και λύσεων, σε ένα τομέα που η Κύπρος πιστεύουμε ότι μπορεί να πρωτοπορήσει».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ σημείωσε επίσης πως «είμαστε ένα νησιώτικο κράτος και κανονικά η θάλασσα θα έπρεπε να είναι η κουλτούρα μας, και μπορούμε να αποδειχθούμε πρωτοπόροι και να βάλουμε την Κύπρο στον χάρτη τόσο της έρευνας και της καινοτομίας, που τόσο πολύ το έχουμε ανάγκη, αλλά και να δείξουμε ότι η Κύπρος έχει δυνατότητες και στις επιστήμες και στις εφαρμοσμένες τεχνολογίες».

Γι’ αυτό το λόγο, συνέχισε, «είναι που ανέφερα πως το Ινστιτούτο είναι από τους χώρους που επισκέπτεσαι και ενισχύεις την ελπίδα  και αισιοδοξία για αυτό τον τόπο. Ετσι είναι που ανοίγουμε ορίζοντες για τον τόπο και κερδίζουμε διεθνή αναγνώριση» είπε και πρόσθεσε πως «ό,τι προωθεί και στηρίζει την έρευνα την τεχνολογία, είναι κάτι που προσθέτει αξία στον τόπο μας».

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Δεκεμβρίου 2021 - 14:21

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Ονούφριος Κουλλά: "Σοβαρό ατόπημα" η στήριξη σε υποψηφίους του ΕΛΑΜ
09:37
Ολοκληρώθηκε η προθεσμία για υποβολή ενστάσεων
09:20
Στις 21:00 η πρώτη δημοσκόπηση του ΡΙΚ για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου
09:00
Περιοδεία στην Ευρώπη άρχισε η απεσταλμένη Γκουτέρες
06:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.