Ο,τι προωθεί και στηρίζει την έρευνα και τεχνολογία προσθέτει αξία στην Κύπρο, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Ο,τι προωθεί και στηρίζει την έρευνα και την τεχνολογία προσθέτει αξία στην Κύπρο, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, ύστερα από επίσκεψη του στο Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία CMMI, στη Λάρνακα.

Στις δηλώσεις του ο κ. Στεφάνου είπε πως η σημερινή είναι «από τις επισκέψεις που σου αναζωογονούν την αισιοδοξία για τον τόπο γιατί βλέπεις ότι εκεί που υπάρχει όραμα, βρίσκουμε και τους τρόπους να πρωτοπορούμε και να καινοτομούμε» . Πρόσθεσε πως «στο Ινστιτούτο γίνεται πραγματικά μια αρχή πολύ αισιόδοξη και με μεγάλη προοπτική».

Ο κ. Στεφάνου συνεχάρη τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα και τον Ζαχαρία Σιόκουρο, Διευθυντή του Ινστιτούτου, γιατί όπως εξήγησε, «έχει γίνει μια αρχή πολύ σημαντική και πολύ αισιόδοξη, γιατί φαίνεται πως έχει κερδίσει και την εμπιστοσύνη της Ευρώπης για ό,τι γίνεται. Υπάρχουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια με προοπτική αυτά να αυξηθούν ανάλογα και με την πορεία και της δουλειάς που γίνεται στο Ινστιτούτο».

Ανέφερε ακόμα ότι «το Ινστιτούτο καλείται από τη μια να προωθήσει την έρευνα, την καινοτομία και την ακαδημαϊκή και πανεπιστημιακή δουλειά προς την κατεύθυνση των εφαρμοσμένων επιστημών και λύσεων, σε ένα τομέα που η Κύπρος πιστεύουμε ότι μπορεί να πρωτοπορήσει».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ σημείωσε επίσης πως «είμαστε ένα νησιώτικο κράτος και κανονικά η θάλασσα θα έπρεπε να είναι η κουλτούρα μας, και μπορούμε να αποδειχθούμε πρωτοπόροι και να βάλουμε την Κύπρο στον χάρτη τόσο της έρευνας και της καινοτομίας, που τόσο πολύ το έχουμε ανάγκη, αλλά και να δείξουμε ότι η Κύπρος έχει δυνατότητες και στις επιστήμες και στις εφαρμοσμένες τεχνολογίες».

Γι’ αυτό το λόγο, συνέχισε, «είναι που ανέφερα πως το Ινστιτούτο είναι από τους χώρους που επισκέπτεσαι και ενισχύεις την ελπίδα  και αισιοδοξία για αυτό τον τόπο. Ετσι είναι που ανοίγουμε ορίζοντες για τον τόπο και κερδίζουμε διεθνή αναγνώριση» είπε και πρόσθεσε πως «ό,τι προωθεί και στηρίζει την έρευνα την τεχνολογία, είναι κάτι που προσθέτει αξία στον τόπο μας».

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Δεκεμβρίου 2021 - 14:21

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαΐου
Τραγωδία στην Αίγυπτο: Επτά νεκροί σε σύγκρουση λεωφορείου με ΙΧ
07:16
Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία διακήρυξε την "πλήρη ανεξαρτησία" της από το Πατριαρχείο της Μόσχας
06:57
Την αναστολή, από την πρώτη Ιουνίου, της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και κλειστούς χώρους αποφάσισε το Υπουργικό
06:37
Νεκρός δεκαπεντάχρονος Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά στη Δυτική Όχθη
06:17
Επιστολή ΠτΔ προς τον Ερσίν Τατάρ για υιοθέτηση ΜΟΕ με στόχο την επανέναρξη συνομιλιών στο Κυπριακό
05:53
27 Μαΐου
Ουκρανία, ενέργεια, επισιτιστική ασφάλεια, άμυνα στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου
21:57
Την παραίτηση του Τατάρ ζήτησε στα κατεχόμενα το ΡΤΚ
21:37
Παλαιστίνη: Τουλάχιστον 90 τραυματίες σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις
21:21
Κ.Ε.: Το συνολικό ποσό που θα έχει δαπανηθεί μέχρι την 31 Αυγούστου 2022 για αντιμετώπιση της ακρίβειας ανέρχεται στα €300εκ.
21:00
Στο 81,3% η εμπιστοσύνη των Ρώσων πολιτών στον Πούτιν, σύμφωνα με δημοσκόπηση
20:44
Αιχμές Αναστασιάδη προς τη διεθνή κοινότητα. Οι Τουρκικές προκλήσεις θα σταματήσουν αν επιτέλους κάποιοι ευαισθητοποιηθούν (ΒΙΝΤΕΟ)
20:26
Αμελητέα άνοδος στο ΧΑΚ την Παρασκευή, σημαντικά εβδομαδιαία κέρδη
20:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand