Το Πανεπιστήμιο Κύπρου φωταγωγείται σε πορτοκαλί χρώμα

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Με πορτοκαλί χρώμα φωταγωγεί το Πανεπιστήμιο Κύπρου το κτήριο Συμβουλίου-Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» στην Πανεπιστημιούπολη, στο πλαίσιο των παγκόσμιων δεκαεξαήμερων δράσεων κατά της έμφυλης βίας, με φετινό παγκόσμιο θέμα “Orange the World: Fund, Response, Prevent, Collect”. Οι παγκόσμιες δράσεις κατά της έμφυλης βίας, άρχισαν από τις 25 Νοεμβρίου 2021 με τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και ολοκληρώνονται στις 10 Δεκέμβριου 2021 με την Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κατά τη διάρκεια των 16 αυτών ημερών σημαντικά κτήρια στην Κύπρο και σε όλο τον κόσμο θα φωτιστούν με πορτοκαλί χρώμα για να θυμίζουν την ανάγκη για ένα μέλλον χωρίς βία. Ο Σύνδεσμος για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια είναι ο κύριος εκφραστής των Παγκόσμιων 16 ήμερων δράσεων κατά της έμφυλης βίας.

Η βία κατά των γυναικών αποτελεί σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συμβαίνει σε όλον τον κόσμο σε καθημερινή βάση και σε διαφορετικά πλαίσια. Μπορεί να είναι ψυχολογική ή/και σωματική ή/και σεξουαλική. Ο Παγκύπριος Οργανισμός Υγείας χαρακτηρίζει τη βία κατά των γυναικών ως έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία των γυναικών παγκοσμίως.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε ανακοίνωση του σημειώνει ότι ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες του που προγραμματίστηκαν με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ως ένδειξη συμπόρευσης και υιοθέτησης της εκστρατείας που γίνεται, περιλαμβάνεται η φωταγώγηση του κτηρίου Συμβουλίου – Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» με πορτοκαλί χρώμα, το οποίο συμβολίζει ένα μέλλον πιο φωτεινό και αισιόδοξο και απαλλαγμένο από την έμφυλη βία.

Η κα Μαρίνα Σωτηριάδου Πετρίδου, Επικεφαλής του Γραφείου Πολυμορφίας, Ισότητας και Ενσωμάτωσης του Πανεπιστημίου Κύπρου, σημείωσε ότι «Ως Πανεπιστήμιο Κύπρου, καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε βιαιότητα και διάκριση, εργαζόμαστε για τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών που ενθαρρύνουν και σέβονται τη διαφορετικότητα και διασφαλίζουν την αξιοπρέπεια και προωθούμε ένα εργασιακό, εκπαιδευτικό και μαθησιακό περιβάλλον, το οποίο είναι ελεύθερο από όλες τις μορφές διάκρισης, βίας και παρενόχλησης».

RIKNEWS

πηγή: Πανεπιστήμιο Κύπρου

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Δεκεμβρίου 2021 - 11:26

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιανουαρίου
Ιταλία: «Ξεκίνησε διάλογος» λένε η Λέγκα και η κεντροαριστερά, σε ό,τι αφορά την εκλογή του νέου προέδρου της δημοκρατίας
21:33
Σοβαρό τροχαίο στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου
21:14
Μοιρασιά στο ΑΕΚ Αρένα: ΑΕΚ - Ανόρθωση 1-1 (βίντεο)
21:00
Tρεις πτήσεις από Λάρνακα προς Αθήνα ακυρώθηκαν λόγω κακοκαιρίας
20:56
Η Ομόνοια νίκησε δύσκολα την ΠΑΕΕΚ με 2-1 (βίντεο)
20:53
Ταλιμπάν συζητούν στο Όσλο με διπλωμάτες της Δύσης για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας
20:39
Τελεσίδικα εκτός «βουλής» το ΚΚΔ, ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα
20:19
Ένας θάνατος και 2815 νέα περιστατικά κορονοϊού
20:00
Τέλος τα τεστ Covid για εμβολιασμένους ταξιδιώτες προς Αγγλία και η καραντίνα για τους ανεμβολίαστους
19:54
Χρ. Στυλιανίδης: Θα αναζητηθούν ευθύνες για την κατάσταση στην Αττική Οδό - Αντίξοες και αύριο οι συνθήκες σε πολλές περιοχές της χώρας
19:17
Ανακοίνωση Υπουργείου Υγείας για διαφοροποίηση του μέτρου “test to stay” στα σχολεία
18:56
Παρέμβαση ΥΠΕΞ για τις εξελίξεις στη Συρία, Λιβύη και Ανατολική Ευρώπη στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
18:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand