O Νίκος Νουρής συναντήθηκε με Αντιπροσωπεία της Ομάδας Φιλίας Γαλλίας -Κύπρου στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση

Την προσδοκία της στήριξης της Γαλλικής Προεδρίας της ΕΕ σε θέματα μετανάστευσης και πολιτικής προστασίας, εξέφρασε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής σε συνάντηση με Αντιπροσωπία Ομάδας Φιλίας Γαλλίας -Κύπρου στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση έχει γίνει ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, προεξάρχοντος, όπως είπε, του μεταναστευτικού και της πολιτικής προστασίας.

Αναφερόμενος στο θέμα της πολιτικής προστασίας και κατάσβεσης πυρκαγιών, εξέφρασε την πεποίθηση πως είναι ένα θέμα που, με την ανάληψη της Γαλλικής Προεδρίας, προσδοκεί να αναδειχθεί εκ νέου. Όπως εξήγησε αφορά στη δημιουργία βάσης διαφόρων τύπων πυροσβεστικών αεροσκαφών στην Κύπρου, που στόχο θα έχει να συνδράμει στην προσπάθεια αντιμετώπισης των πυρκαγιών και των φυσικών καταστροφών τόσο στην Κύπρο όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της μετανάστευσης, πέραν της παρουσίασης του προβλήματος που η Κύπρος αντιμετωπίζει, είπε ότι έχει ζητηθεί η συνδρομή της επερχόμενης Γαλλικής Προεδρίας της ΕΕ, στη διαχείριση των πολλών ιδιαιτεροτήτων που η χώρα αντιμετωπίζει.

Εξήγησε ότι χρειαζόμαστε στήριξη και βοήθεια για τη φύλαξη και εποπτεία της πράσινης γραμμής, «η οποία δεν είναι το εξωτερικό μας σύνορο, αλλά είναι ο χώρος από τον οποίο διέρχονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία, προερχόμενοι από την Τουρκία παράνομα μετανάστες».

Σημείωσε ότι υπάρχει επιπλέον η αναγκαιότητα για σύναψη συμφωνιών με τρίτες χώρες και επιτάχυνση των διαδικασιών επιστροφής, που είναι τα προβλήματα που τόσο η Κύπρος, όσο και ολόκληρη η Ευρώπη αντιμετωπίζει.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, στο πλαίσιο της πολύς καλής συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα, η Κύπρος μπορεί να προσδοκία ότι κατά το επόμενο εξάμηνο, κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Προεδρίας της ΕΕ, θα δούμε αυτά τα συγκεκριμένα ζητήματα να προχωρούν με θετική κατάληξη.

Η επικεφαλής της Ομάδας Φιλίας Γαλλίας-Κύπρου κα Nadia Essayan, ανέφερε ότι το πρόβλημα της μετανάστευσης ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης, σημειώνοντας ταυτόχρονα την αναγκαιότητα η Κυπριακή Δημοκρατία να στηριχθεί τόσο διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, όσο και στην ενίσχυση των συνεργιών με τις τρίτες χώρες.Είπε ότι η επί τόπου επίσκεψη στην Κύπρο συνέβαλε στην καλύτερη κατανόηση των ζητημάτων που η χώρα αντιμετωπίζει

Εξέφρασε, τέλος, την πεποίθηση ότι κατά η διάρκεια της Γαλλικής Προεδρίας της ΕΕ ο Πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron θα συνεισφέρει στη διαχείριση των ζητημάτων που έχουν τεθεί.

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Δεκεμβρίου 2021 - 13:45

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.