Υπουργοί από Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο, Ελλάδα και Παλαιστίνη στη Λευκωσία για ενεργειακό συνέδριο

Υπουργοί από Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο, Ελλάδα και Παλαιστίνη θα συναντηθούν στη Λευκωσία την ερχόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν τρόπους μετάβασης καθαρότερης ενέργειας για την περιοχή και την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία το Ενεργειακό Συνέδριο και Έκθεση Ανατολικής Μεσογείου της Κύπρου από τις 10 -12 Νοεμβρίου 2021.

Μαζί με την Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, θα λάβουν μέρος ο Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας της Ελλάδας, ο Τάρεκ Ελ Μόλα, Υπουργός Ενέργειας της Αιγύπτου, καθώς και η  Karine Elharrar, Υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ και ο Zafer Milhem, Πρόεδρος της Αρχής Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Παλαιστινιακής Αρχής.

Στόχος είναι η συζήτηση πάνω στις βασικές εξελίξεις πολιτικής στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΕΜC, «μετά από πολλές συναρπαστικές ανακαλύψεις στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου, η Κύπρος, η οποία βρίσκεται σε στρατηγική θέση, είναι έτοιμη να καταστεί βιώσιμος εταίρος ενέργειας και φυσικού αερίου στην ΕΕ.

Όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΕΥΚ) και Πρόεδρος του EMC, Τούλα Ονουφρίου η συμμετοχή των Υπουργών στο πάνελ «υπογραμμίζει τη δέσμευση για την επίτευξη ενός καθαρότερου ενεργειακού μέλλοντος που θα είναι δίκαιο, βιώσιμο και θα αποτελεί μέρος της κυκλικής οικονομίας».

Το συνέδριο έχει προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον στον κλάδο, με την έκθεση να φιλοξενεί 150 εταιρείες, ενώ αναμένονται 3000 επισκέπτες. Στο συνέδριο θα πραγματοποιηθούν επίσης εργαστήρια με τη συμμετοχή εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, της ναυτιλίας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Νοεμβρίου 2021 - 15:05

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν-Έπληξε στρατιωτική αεροπορική βάση
05:45
18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.