Συνάντηση αύριο Κύπρου, Ιορδανίας και Ελλάδας για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας

Πραγματοποιείται αύριο στο Υπουργείο Άμυνας η 1η Τριμερής Συνάντηση Κύπρου, Ιορδανίας και Ελλάδας για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας, σε επίπεδο Υπουργών Άμυνας.

Η συνάντηση είναι αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων προσπαθειών των ηγετών των τριών χωρών να εμβαθύνουν περαιτέρω τις ήδη άριστες σχέσεις τους σε συγκεκριμένους τομείς, περιλαμβανομένου του τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας. Οι σχέσεις των τριών χωρών είναι διαχρονικές και σταθερές, καθώς χτίστηκαν διαμέσου της ιστορίας τους αλλά και της προσπάθειας για ένα καλύτερο και πιο ασφαλές μέλλον.

Ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας Στρατηγό Yousef Al-Hnaity θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σε σχέση με τη διαδικασία θεσμοθέτησης και ενεργοποίησης του τριμερούς μηχανισμού σε θέματα Άμυνας και Ασφάλειας, καθώς και τρόπους συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων σε τριμερές επίπεδο.

Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και τις απειλές που υπονομεύουν την ασφάλεια, σταθερότητα και ειρήνη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Ιορδανίας σε διμερές επίπεδο προκειμένου να αξιολογηθεί η μέχρι τώρα πορεία της συνεργασίας των δύο χωρών και να προταθούν τρόποι για περαιτέρω ενίσχυσή της.

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Νοεμβρίου 2021 - 18:55

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

06 Ιουνίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1o Δελτίο Καιρού 6/6/23
06:00
05 Ιουνίου
Τίτλοι Ειδήσεων - Δευτέρα 5 Ιουνίου
22:00
Επικοινωνία Χριστοδουλίδη - Τατάρ για την υπόθεση ξυλοδαρμού της Τουρκοκύπριας
21:47
Ανθεκτική η κυπριακή οικονομία στις επιπτώσεις από τη ρωσική εισβολή
21:36
Άρχισαν οι εργασίες της συνόδου κατά της Διαφθοράς GRECO
20:13
Υπό κράτηση δύο άντρες για τον ξυλοδαρμό της Τουρκοκύπριας στην Αγία Νάπα
20:03
Ο Μάικ Πενς κατέθεσε την υποψηφιότητά του για τις εκλογές του 2024
19:30
Η μεταρρύθμιση της πολωνικής δικαιοσύνης παραβιάζει το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
19:16
Σημαντική έλλειψη επαγγελματιών οδηγών λεωφορείων, παρατηρείται στην αγορά εργασίας
19:14
ΗΠΑ – Ινδία: Οδικός χάρτης για στρατιωτική και βιομηχανική συνεργασία
18:23
Αυξημένη τροχαία κίνηση στους αυτοκινητόδρομους
17:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3o Δελτίο Καιρού 5/6/23
17:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand