Η Ιρλανδία στηρίζει το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης του Κυπριακού, είπε ο Πρέσβης της Ιρλανδίας στην Κύπρο

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα τον νέο Πρέσβη της Ιρλανδίας στην Κύπρο Conor Long.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ειλικρινή εκτίμηση για τη σταθερή στήριξη της Ιρλανδίας στις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου, καθώς και για τη διαχρονική συνεισφορά της Ιρλανδίας στην UNFICYP. Η Πρόεδρος της Βουλής επαναβεβαίωσε την προσήλωση της ελληνοκυπριακής πλευράς στον στόχο της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων το συντομότερο προς εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Long διαβεβαίωσε την Πρόεδρο της Βουλής για τη δέσμευση της Ιρλανδίας στον στόχο της επίλυσης του Κυπριακού, τονίζοντας ότι η χώρα του θα συνεχίσει να στηρίζει το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης, ειδικότερα κατά την θητεία της ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα έτη 2021-2022.

Κατά τη συνάντηση, υπογραμμίστηκαν οι πολύ καλές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ιρλανδίας και οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο νησιωτικών κρατών, στη βάση κοινών αρχών, όπως της δικαιοσύνης και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κοινών στοιχείων. 

Ειδικότερα, υπογραμμίστηκε η σημασία της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεων για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή και τα θέματα ισότητας των φύλων, τομείς που όπως επισήμανε η κα Δημητρίου, αποτελούν υψηλές προτεραιότητες για τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Στο πλαίσιο αυτό, τονίστηκε η αναγκαιότητα επανέναρξης, μετά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, των ανταλλαγών μεταξύ των Κοινοβουλίων Κύπρου και Ιρλανδίας, σε διάφορα επίπεδα και σημειώθηκε η επίσημη επίσκεψη προσεχώς στην Κύπρο του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιρλανδίας κ.Seán Ó Fearghaíl, μετά από σχετική πρόσκληση της κας Δημητρίου. Συναφώς, η κα Δημητρίου υπογράμμισε την ετοιμότητα της Βουλής των Αντιπροσώπων για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων στους συγκεκριμένους τομείς, όπως και σε άλλους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Νοεμβρίου 2021 - 16:01

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.