Το ΡΙΚ διαφοροποιεί το πρόγραμμά του για να καλύψει την ιστορική επίσκεψη Πάπα στην Κύπρο

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση θα έχει την ευθύνη της ραδιοτηλεοπτικής παραγωγής και μετάδοσης μεταφέροντας μέσα από τις ζωντανές μεταδόσεις και τις ανταποκρίσεις, λεπτό προς λεπτό, όλα τα γεγονότα της επίσκεψης του Ποντίφικα στην Κύπρο.

Με την αμεσότητα και την εγκυρότητα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, το ΡΙΚ θα καλύψει στιγμή προς στιγμή με ζωντανές μεταδόσεις και ανταποκρίσεις την ιστορική επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Κύπρο, ο Πάπας Φραγκίσκος από τις 2 μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου 2021.

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του ΡΙΚ θα διαμορφωθεί ως ακολούθως, ενώ το Πρώτο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου του ΡΙΚ θα αναμεταδίδει ζωντανά το τηλεοπτικό πρόγραμμα:

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου

 • Η εκπομπή "Από Μέρα σε Μέρα" θα παραταθεί μέχρι τις 6:30μ.μ. Στο πλαίσιο της εκπομπής θα μεταδοθούν σε ζωντανή σύνδεση τα εξής:
 • 15:00: Άφιξη και επίσημη υποδοχή του Πάπα Φραγκίσκου στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας
 • 16:00: Συνάντηση Πάπα Φραγκίσκου με ιερείς, διακόνους, εκκλησιαστικούς συλλόγους και κινήματα της Κύπρου στον Μαρωνιτικό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Χαρίτων στη Λευκωσία. Εκεί ο Ποντίφικας θα απευθύνει την πρώτη του ομιλία στην Κύπρο.
 • 17:15: Υποδοχή του Πάπα Φραγκίσκου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο. Κατ’ ιδίαν συνάντηση του Ποντίφικα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 • 18:00: Συνάντηση με τις Αρχές, Κοινωνία των Πολιτών και το Διπλωματικό Σώμα στην αίθουσα τελετών του Προεδρικού Μεγάρου, όπου θα απευθύνει ομιλία.

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου

 • Η εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση» θα παραταθεί μέχρι τις 10:00π.μ.
 • Στο πλαίσιο της εκπομπής στις 8:30π.μ. θα μεταδοθεί η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και η συνάντησή του με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β'. Στη συνέχεια ο Ποντίφικας θα έχει συνάντηση με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, όπου θα απευθύνει ομιλία.
 • 10:00 - 11:30: Θεία Λειτουργία στο στάδιο ΓΣΠ. Απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ2.
 • Η εκπομπή "Από Μέρα σε Μέρα» θα αρχίσει στις 10.00π.μ. Στο πλαίσιο της εκπομπής θα διεξάγεται συζήτηση για την επίσκεψη του Ποντίφικα και θα μεταδίδονται αποσπάσματα από τη λειτουργία στο ΓΣΠ.
 • 16:00 - 17:00: Απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ1, εκδήλωσης που θα λάβει χώρα στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στην πρεσβεία του Βατικανού.

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου

 • 9:10: Σύντομη επίσημη τελετή στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας για κατευόδωση του Πάπα Φραγκίσκου και αναχώρηση του Ποντίφικα για Αθήνα, στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το ΡΙΚ ως ο επίσημος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός υποδοχής, θα παράγει και θα παρέχει το τηλεοπτικό σήμα προς τηλεοπτικούς σταθμούς για αναμετάδοση παγκόσμια μέσω των δορυφόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεόρασης (EBU) καθώς και στους κυπριακούς ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση θα έχει την ευθύνη της ραδιοτηλεοπτικής παραγωγής και μετάδοσης μεταφέροντας μέσα από τις ζωντανές μεταδόσεις και τις ανταποκρίσεις, λεπτό προς λεπτό, όλα τα γεγονότα της επίσκεψης του Ποντίφικα στην Κύπρο.

Για την κάλυψη του ιστορικού αυτού γεγονότος αναμένονται στην Κύπρο 73 δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο. Δημοσιογράφος με συνεργείο του ΡΙΚ, θα συνοδεύσουν τον Ποντίφικα καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του από τη Ρώμη στην Κύπρο και ακολούθως στη Λέσβο, μεταδίδοντας όλες τις εξελίξεις.

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Νοεμβρίου 2021 - 14:23

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

17 Ιανουαρίου
Υπ. Υγείας: Κανονικά θα εφαρμοστεί το μέτρο "test to stay"
18:05
ΠΑΣΥΚΙ: Tο μοντέλο του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας έχει αποτύχει
17:21
Δένδιας: Η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας ενισχύεται καθημερινά σε όλους τους τομείς
17:05
Τα πρώτα έξι γαλλικά μαχητικά "Rafale", θα παραλάβει την Τετάρτη η Ελλάδα
16:55
Πυρά κατά του ΟΚΥπΥ εξαπέλυσαν οι οργανώσεις των νοσηλευτών
16:17
Η Στυλιάνα Ιωαννίδου εξασφάλισε το όριο για το Παγκόσμιο Κ20
15:45
Σύσκεψη στο προεδρικό για τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης
15:32
Συνάντηση Αβέρωφ Νεοφύτου με τον Ύπατο Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου Στέφεν Λίλλυ και τον πρέσβη της Ρωσίας Στανισλάβ Οσάτσι
15:08
Πρόεδρος Αναστασιάδης: Ο αγωγός EastMed έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως έργο κοινής ωφελείας
14:31
Η ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή του Βασιλικού στο επίκεντρο σύσκεψης υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη
14:27
Βολές Ερωτοκρίτου κατά δ.σ. ημικρατικών οργανισμών για τους προϋπολογισμούς 2022
14:14
Eurogroup: Στην ατζέντα η μεταρρύθμιση των δημοσιονομικών κανόνων και η τραπεζική ένωση
13:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand