Το ΡΙΚ διαφοροποιεί το πρόγραμμά του για να καλύψει την ιστορική επίσκεψη Πάπα στην Κύπρο

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση θα έχει την ευθύνη της ραδιοτηλεοπτικής παραγωγής και μετάδοσης μεταφέροντας μέσα από τις ζωντανές μεταδόσεις και τις ανταποκρίσεις, λεπτό προς λεπτό, όλα τα γεγονότα της επίσκεψης του Ποντίφικα στην Κύπρο.

Με την αμεσότητα και την εγκυρότητα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, το ΡΙΚ θα καλύψει στιγμή προς στιγμή με ζωντανές μεταδόσεις και ανταποκρίσεις την ιστορική επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Κύπρο, ο Πάπας Φραγκίσκος από τις 2 μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου 2021.

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του ΡΙΚ θα διαμορφωθεί ως ακολούθως, ενώ το Πρώτο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου του ΡΙΚ θα αναμεταδίδει ζωντανά το τηλεοπτικό πρόγραμμα:

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου

  • Η εκπομπή "Από Μέρα σε Μέρα" θα παραταθεί μέχρι τις 6:30μ.μ. Στο πλαίσιο της εκπομπής θα μεταδοθούν σε ζωντανή σύνδεση τα εξής:
  • 15:00: Άφιξη και επίσημη υποδοχή του Πάπα Φραγκίσκου στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας
  • 16:00: Συνάντηση Πάπα Φραγκίσκου με ιερείς, διακόνους, εκκλησιαστικούς συλλόγους και κινήματα της Κύπρου στον Μαρωνιτικό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Χαρίτων στη Λευκωσία. Εκεί ο Ποντίφικας θα απευθύνει την πρώτη του ομιλία στην Κύπρο.
  • 17:15: Υποδοχή του Πάπα Φραγκίσκου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο. Κατ’ ιδίαν συνάντηση του Ποντίφικα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
  • 18:00: Συνάντηση με τις Αρχές, Κοινωνία των Πολιτών και το Διπλωματικό Σώμα στην αίθουσα τελετών του Προεδρικού Μεγάρου, όπου θα απευθύνει ομιλία.

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου

  • Η εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση» θα παραταθεί μέχρι τις 10:00π.μ.
  • Στο πλαίσιο της εκπομπής στις 8:30π.μ. θα μεταδοθεί η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και η συνάντησή του με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β'. Στη συνέχεια ο Ποντίφικας θα έχει συνάντηση με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, όπου θα απευθύνει ομιλία.
  • 10:00 - 11:30: Θεία Λειτουργία στο στάδιο ΓΣΠ. Απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ2.
  • Η εκπομπή "Από Μέρα σε Μέρα» θα αρχίσει στις 10.00π.μ. Στο πλαίσιο της εκπομπής θα διεξάγεται συζήτηση για την επίσκεψη του Ποντίφικα και θα μεταδίδονται αποσπάσματα από τη λειτουργία στο ΓΣΠ.
  • 16:00 - 17:00: Απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ1, εκδήλωσης που θα λάβει χώρα στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στην πρεσβεία του Βατικανού.

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου

  • 9:10: Σύντομη επίσημη τελετή στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας για κατευόδωση του Πάπα Φραγκίσκου και αναχώρηση του Ποντίφικα για Αθήνα, στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το ΡΙΚ ως ο επίσημος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός υποδοχής, θα παράγει και θα παρέχει το τηλεοπτικό σήμα προς τηλεοπτικούς σταθμούς για αναμετάδοση παγκόσμια μέσω των δορυφόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεόρασης (EBU) καθώς και στους κυπριακούς ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση θα έχει την ευθύνη της ραδιοτηλεοπτικής παραγωγής και μετάδοσης μεταφέροντας μέσα από τις ζωντανές μεταδόσεις και τις ανταποκρίσεις, λεπτό προς λεπτό, όλα τα γεγονότα της επίσκεψης του Ποντίφικα στην Κύπρο.

Για την κάλυψη του ιστορικού αυτού γεγονότος αναμένονται στην Κύπρο 73 δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο. Δημοσιογράφος με συνεργείο του ΡΙΚ, θα συνοδεύσουν τον Ποντίφικα καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του από τη Ρώμη στην Κύπρο και ακολούθως στη Λέσβο, μεταδίδοντας όλες τις εξελίξεις.

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Νοεμβρίου 2021 - 14:23

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.