Ερντογάν: Και τέταρτο γεωτρύπανο στον στόλο μας

ρεπορτάζ Άννα Ανδρέου

Και τέταρτο γεωτρύπανο προσθέσαμε στον στόλο μας δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος ενώ επανέλαβε ότι η πολιτική της μείωσης των επιτοκίων θα συνεχιστεί, προκαλώντας νέα μείωση της τουρκικής λίρας.

Σε δηλώσεις του επιστρέφοντας από το Τουρκμενιστάν, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι 

“τώρα έχουμε πλοία σεισμικών ερευνών. Είχαμε τρία πλωτά γεωτρύπανα. Τώρα προσθέσαμε ένα τέταρτο σε αυτό. Το τέταρτο έχει μηδέν χιλιόμετρα. Αυτά τα αγοράσαμε σε πολύ προσιτές τιμές και μας ανήκουν. Δεν υπήρχε κάτι τέτοιο πριν. Μόνο ναύλωση. Ας πούμε ότι είχαμε μια συμφωνία με την BP. Η BP ερχόταν και κάναμε έρευνα. Εμείς δεν δίναμε χρήματα αλλά λέγαμε, ‘κάνε εσύ την έρευνα και ό,τι βρεις, τα μισά δικά σας και άλλα μισά δικά μας’. Το ίδιο λέγαμε και στη Shell. Τώρα όμως έχουμε τα δικά μας πλοία. Κάνουμε εξερευνήσεις σε δικά μας νερά. Δόξα τω Θεώ! Ναυλώνουμε επίσης τα πλοία μας στον κόσμο και συνεχίζουμε να κερδίσουμε λεφτά».

“Ανεξάρτητα από οικονομικούς δολοφόνους…”

Για την οικονομία ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι “από την πρώτη μέρα που ήρθαμε στην εξουσία, ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία μας, ακολουθήσαμε μια οικονομική πολιτική που ταιριάζει στις ανάγκες, τις προτεραιότητες και τις πραγματικότητες μας. Συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα. Με άλλα λόγια, παλέψαμε και για οικονομική ανεξαρτησία”. Καθώς κάναμε αυτά τα βήματα, συναντήσαμε την αντίσταση της κηδεμονίας από μέσα και έξω και διάφορες επιθέσεις στην οικονομία μας. Καταργήσαμε καθένα από αυτά μαζί με το έθνος μας”. 

“Θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε προς τους στόχους μας, ανεξάρτητα από μοιρολάτρες, οικονομολόγους και οικονομικούς δολοφόνους”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, προσθέτοντας πως “φυσικά, μια οικονομικά εξαρτημένη χώρα δεν μπορεί να εφαρμόσει τις δικές της πολιτικές. Ο εκβιασμός είναι αυτό που θα συναντήσετε όταν προσπαθήσετε να ξεφύγετε από την καθιερωμένη γραμμή. Αν δεν έχεις τη θέληση να του αντισταθείς, θα καταδικαστείς σε αστάθεια”.

“Υπερασπίζομαι την ίδια θεωρία”

Ο Τούρκος Πρόεδρος υποσχέθηκε ότι θα λύσει τα προβλήματα που προκαλούν οι αυξήσεις τιμών λόγω των κινήσεων της συναλλαγματικής ισοτιμίας που δεν έχουν οικονομική βάση τις τελευταίες ημέρες, με επενδύσεις, απασχόληση και παραγωγή υπέρ του έθνους. “Θα μεγαλώνουμε, και όσο μεγαλώνουμε το έθνος μας θα κερδίζει”, ανέφερε και πρόσθεσε: “Πρέπει να το πω ξεκάθαρα. Από την πρώτη μέρα που ήρθαμε στην εξουσία, η θεωρία μας για την οικονομία είναι πως ‘το επιτόκιο είναι η αιτία, ο πληθωρισμός είναι το αποτέλεσμα’. Αυτή η θεωρία δεν έχει αλλάξει. Σήμερα, υπερασπίζομαι την ίδια θεωρία και πιστεύω σε αυτήν”. Φυσικά, κάποιοι εδώ υποστηρίζουν το αντίθετο. Υποστηρίζουν ότι ο πληθωρισμός είναι η αιτία και το επιτόκιο είναι το αποτέλεσμα. Λοιπόν, ας ρίξουμε μια ματιά στον κόσμο. Στον κόσμο όπου κυριαρχεί αυτή τη στιγμή η παγκόσμια οικονομία, αναρωτιέμαι αν ο πληθωρισμός είναι η αιτία και το επιτόκιο είναι το αποτέλεσμα. Ή είναι το επιτόκιο η αιτία ή ο πληθωρισμός το αποτέλεσμα; Εδώ είναι το σημείο όπου έφτασε ο πληθωρισμός στην Αμερική αυτή τη στιγμή. Το σημείο του πληθωρισμού στην Ευρώπη είναι προφανές. Ας δούμε το Ισραήλ... Τι είναι επιτόκιο, τι είναι ο πληθωρισμός, ποια είναι τα επιτόκια στο Ισραήλ; Ας το δούμε αυτό. Όταν το κοιτάμε αυτό, βλέπουμε ήδη ότι η θεωρία μας είναι σωστή”. 

‘Τον Φεβρουάριο θα πάω στα ΗΑΕ”

ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι το Φεβρουάριο αναμένεται να επισκεφθεί τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανταποδίδοντας την επίσκεψη του πρίγκιπα διαδόχου την προηγούμενη εβδομάδα. “Πριν από εμένα, θα γίνουν επισκέψεις του υπουργού Εξωτερικών και του αρχηγού της ΜΙΤ. Θα γίνουν προκαταρκτικές προετοιμασίες. Μετά ελπίζω τον Φεβρουάριο, θα πάω κι εγώ με μία μεγάλη αντιπροσωπεία και θα κάνουμε κάποια βήματα πολύ δυνατά. Παρουσίασαν μια επένδυση σχέδιο 10 δις δολαρίων. Κάνοντας πράξη αυτό το επενδυτικό σχέδιο, θα χτίσουμε ένα πολύ διαφορετικό μέλλον. Θα υπάρξουν καλές εξελίξεις”, ανέφερε.

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Νοεμβρίου 2021 - 16:15

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.