Απίθανη θεωρεί μια αναζωπύρωση της πανδημίας ο Επικεφαλής των ερευνών του εμβολίου της Οξφόρδης

Ο βρετανός επιστήμονας που ήταν επικεφαλής των ερευνών για την παρασκευή του εμβολίου κατά του κορονοϊού της Οξφόρδης/AstraZeneca δήλωσε σήμερα ότι ένα νέο εμβόλιο θα μπορούσε να παρασκευαστεί "πολύ γρήγορα" κατά της νέας παραλλαγής Όμικρον.

Ο καθηγητής σερ Άντριου Πόλαρντ, διευθυντής του Ομίλου Oxford Vaccine, εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι τα υπάρχονα εμβόλια μπορεί να είναι αποτελεσματικά στην πρόληψη της βαριάς νόσησης από την παραλλαγή Όμικρον.

Ο ίδιος είπε στο πρόγραμμα του BBC, Today, ότι ενώ πιθανόν να περάσουν εβδομάδες μέχρι οι επιστήμονες να κατανοήσουν πλήρως τις επιπτώσεις των μεταλλάξεων της Όμικρον, οι περισσότερες από αυτές είναι παρεμφερείς με εκείνες που συναντώνται σε άλλες παραλλαγές.

"Παρότι αυτές οι μεταλλάξεις υπάρχουν σε άλλες παραλλαγές, τα εμβόλια εξακολουθούν να αποτρέπουν την σοβαρή νόηση καθώς μετακινούμαστε από την Άλφα, τη Βήτα, τη Γάμμα, την Δέλτα", σημείωσε.

"Τουλάχιστον εικάζοντας, είμαστε αρκετά αισιόδοξοι ότι το εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό απέναντι σε μια νέα παραλλαγή αποτρέποντας τη σοβαρή νόσηση, αλλά πράγματι χρειάζεται να περιμένουμε πολλές εβδομάδες για να το επιβεβαιώσουμε".

Όπως τόνισε ο καθηγητής, "είναι υπερβολικά απίθανο να συμβεί μια αναζωπύρωση της πανδημίας στον εμβολιασμένο πληθυσμό, όπως είδαμε πέρυσι".

Ερωτηθείς αν είναι πιθανό να αναβαθμιστούν τα εμβόλια αν αυτό κριθεί απαραίτητο, ο Πόλαρντ απάντησε: "Οι διαδικασίες της παρασκευής ενός νέου εμβολίου είναι όλο και περισσότερο αποτελεσματικές. Επομένως, αν χρειαστεί, αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα".

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Νοεμβρίου 2021 - 16:36

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
22:00
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Ο ισραηλινός στρατός εξουδετέρωσε τον διοικητή Εσωτερικής Ασφάλειας της Χαμάς
17:57
Καταθέτουν ενώπιον ανακριτών οι μοναχοί της Μονής Αββακούμ
17:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.