Η Κύπρος είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει πιθανό κρούσμα του νέου στελέχους του κορoνοϊού, ανέφερε ο Υπουργός Υγείας

Η Κύπρος είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει πιθανό κρούσμα του νέου στελέχους του κορoνοϊού που εντοπίστηκε αρχικά στην Μποτσουάνα, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας προσθέτοντας πως με το άκουσμα της είδησης σήμανε πραγματικά συναγερμός στο Υπουργείο.

Σε δηλώσεις στη Λάρνακα και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Υπουργός είπε πως «από την πρώτη στιγμή όταν ενημερωθήκαμε για τη νέα μετάλλαξη πραγματικά σήμανε συναγερμός στο Υπουργείο Υγείας. Είχαμε αρκετές συσκέψεις με την ομάδα που έχει διοριστεί πρόσφατα και έχει σχέση με τις μεταλλάξεις και αποφασίσαμε όπως απαγορεύεται η είσοδος στη Δημοκρατία των κατοίκων, δέκα χωρών που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη μετάλλαξη».

Πρόσθεσε ότι σε περίπτωση «που Κύπριοι έχουν επισκεφθεί αυτές τις χώρες, θα τεθούν υπό περιορισμό δέκα περίπου ημερών, με την άφιξη τους στη Κύπρο. Ακόμα θα έχουμε αυστηρούς ελέγχους στα αεροδρόμια από ορισμένες χώρες όπως το Ισραήλ και άλλα κράτη που έχουν ήδη κρούσματα της συγκεκριμένης μετάλλαξης και στον έλεγχο που θα γίνεται με το PCR θα γίνεται έλεγχος και για τη μετάλλαξη αυτή».

Ερωτηθείς τι θα γίνει με τα άτομα τα οποία έφτασαν στην Κύπρο τις τελευταίες μέρες, ο κ. Χατζηπαντέλας απάντησε πως «τον τελευταίο καιρό γίνονται συστηματικοί έλεγχοι για μεταλλάξεις στη χώρα μας και δεν έχουμε ανιχνεύσει οποιοδήποτε κρούσμα αυτής της μετάλλαξης».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την μετάλλαξη αυτή, ο Υπουργός Υγείας είπε πως «είμαστε έτοιμοι εάν έχουμε αυτό το κρούσμα να το αντιμετωπίσουμε, όπως οι άλλες χώρες».

Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχει πρωτόκολλο για αντιμετώπιση της συγκεκριμένης μετάλλαξης στην Κύπρο, απάντησε πως «υπάρχει στο Υπουργείο Υγείας μία ομάδα που χειρίζεται τις μεταλλάξεις και μιλούμε συνέχεια μαζί τους».

Κληθείς να σχολιάσει τη διαρροή νερού στην παλιά πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και το βίντεο που κυκλοφόρησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο Υπουργός Υγείας είπε πως «απ’ ότι έχω ενημερωθεί έχει επιδιορθωθεί η βλάβη. Μιλούμε για ένα υδραυλικό πρόβλημα, το οποίο έχει διορθωθεί».

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Νοεμβρίου 2021 - 20:06

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Ιανουαρίου
Υπό 8ήμερη κράτηση 28χρονος για 22 υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών
14:24
Σε εξέλιξη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ για το θέμα των Προεδρικών Εκλογών
13:55
Προσοχή συνιστά η κυβέρνηση σε όσους πρόσφυγες σκοπεύουν να αποταθούν στη λεγόμενη επιτροπή ακίνητης περιουσίας
13:36
Ο Ερντογάν απειλεί τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης με αντίποινα, αν διασπείρουν «επιβλαβές» περιεχόμενο
13:18
Νέα Ζηλανδία: Σε αυτοαπομόνωση η πρωθυπουργός επειδή ήρθε σε επαφή με κρούσμα της Covid-19
12:57
Τέθηκε σε εφαρμογή η πρώτη φάση με τις νέες διαδρομές των λεωφορείων Λευκωσίας
12:34
Στην Ουάσιγκτον μεταβαίνει ο ΥΠΕΞ για σειρά επαφών και συζητήσεων
12:26
Ενημέρωση για ΜΟΕ ζητά από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ο Γιώργος Κολοκασίδης
12:11
«Καρατομήθηκαν» Υπουργός Δικαιοσύνης και επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας στην Τουρκία
11:49
Χιλιάδες γυναίκες στην Ουρουγουάη διαδηλώνουν κατά της "κουλτούρας βιασμού"
11:24
Συνελήφθη 19χρονος για 70 κλοπές από αυτοκίνητα στην επαρχία Αμμοχώστου
10:45
Εντοπίστηκε το 11χρονο αγόρι στην Πέγεια
10:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand