Η Κύπρος είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει πιθανό κρούσμα του νέου στελέχους του κορoνοϊού, ανέφερε ο Υπουργός Υγείας

Η Κύπρος είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει πιθανό κρούσμα του νέου στελέχους του κορoνοϊού που εντοπίστηκε αρχικά στην Μποτσουάνα, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας προσθέτοντας πως με το άκουσμα της είδησης σήμανε πραγματικά συναγερμός στο Υπουργείο.

Σε δηλώσεις στη Λάρνακα και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Υπουργός είπε πως «από την πρώτη στιγμή όταν ενημερωθήκαμε για τη νέα μετάλλαξη πραγματικά σήμανε συναγερμός στο Υπουργείο Υγείας. Είχαμε αρκετές συσκέψεις με την ομάδα που έχει διοριστεί πρόσφατα και έχει σχέση με τις μεταλλάξεις και αποφασίσαμε όπως απαγορεύεται η είσοδος στη Δημοκρατία των κατοίκων, δέκα χωρών που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη μετάλλαξη».

Πρόσθεσε ότι σε περίπτωση «που Κύπριοι έχουν επισκεφθεί αυτές τις χώρες, θα τεθούν υπό περιορισμό δέκα περίπου ημερών, με την άφιξη τους στη Κύπρο. Ακόμα θα έχουμε αυστηρούς ελέγχους στα αεροδρόμια από ορισμένες χώρες όπως το Ισραήλ και άλλα κράτη που έχουν ήδη κρούσματα της συγκεκριμένης μετάλλαξης και στον έλεγχο που θα γίνεται με το PCR θα γίνεται έλεγχος και για τη μετάλλαξη αυτή».

Ερωτηθείς τι θα γίνει με τα άτομα τα οποία έφτασαν στην Κύπρο τις τελευταίες μέρες, ο κ. Χατζηπαντέλας απάντησε πως «τον τελευταίο καιρό γίνονται συστηματικοί έλεγχοι για μεταλλάξεις στη χώρα μας και δεν έχουμε ανιχνεύσει οποιοδήποτε κρούσμα αυτής της μετάλλαξης».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την μετάλλαξη αυτή, ο Υπουργός Υγείας είπε πως «είμαστε έτοιμοι εάν έχουμε αυτό το κρούσμα να το αντιμετωπίσουμε, όπως οι άλλες χώρες».

Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχει πρωτόκολλο για αντιμετώπιση της συγκεκριμένης μετάλλαξης στην Κύπρο, απάντησε πως «υπάρχει στο Υπουργείο Υγείας μία ομάδα που χειρίζεται τις μεταλλάξεις και μιλούμε συνέχεια μαζί τους».

Κληθείς να σχολιάσει τη διαρροή νερού στην παλιά πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και το βίντεο που κυκλοφόρησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο Υπουργός Υγείας είπε πως «απ’ ότι έχω ενημερωθεί έχει επιδιορθωθεί η βλάβη. Μιλούμε για ένα υδραυλικό πρόβλημα, το οποίο έχει διορθωθεί».

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Νοεμβρίου 2021 - 20:06

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
13:05
Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα νέα κτίρια
12:55
Αλλαγές στις αναφορές σε ευρωτουρκικά στο πιο πρόσφατο προσχέδιο συμπερασμάτων
12:48
Συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις αναμένει ο Υπουργός Οικονομικών (Βίντεο)
12:38
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
11:17
Πρόεδρος: Ενδεχόμενη πρόοδος στο Κυπριακό θα έχει θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά (Βίντεο)
11:14
Η Παλαιστίνη επιδιώκει να ενταχθεί στον ΟΗΕ ως πλήρες κράτος-μέλος
10:58
Δύο περιπτώσεις παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα
08:47
Την ερχόμενη εβδομάδα οι εγκρίσεις για το ''Φωτοβολταϊκά για όλους''
08:43
Λετυμπιώτης: Επιτεύχθηκε ο στόχος διασύνδεσης ευρωτουρκικών με Κυπριακό
08:10
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Πλήρως προσηλωμένο στη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού παραμένει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
05:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.