Αυστηρότερα μέτρα στο Βέλγιο: Ρολά κατεβάζουν τα νυχτερινά κέντρα- Κλείσιμο εστίασης στις 11 μ.μ

Νέους περιορισμούς, όπως το κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων και το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων νωρίτερα, προκειμένου να μειωθούν οι κοινωνικές επαφές και να περισταλεί το τέταρτο κύμα μολύνσεων COVID-19 που εξαπλώνεται γρήγορα, ανακοίνωσε το Βέλγιο. 

"Αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση τώρα που είναι χειρότερη από την πιο απαισιόδοξη άποψη των ειδικών μόλις πριν από δύο εβδομάδες", δήλωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρόο σε συνέντευξη Τύπου, λέγοντας πως η πίεση στο σύστημα υγείας αυξάνεται.

"Αν δεν είχαμε σήμερα ένα τόσο ψηλό ποσοστό εμβολιασμού σήμερα, θα ήμασταν σε απολύτως σοβαρή κατάσταση".

Τα νέα μέτρα, που θα αρχίσουν να ισχύουν από αύριο Σάββατο και για τρεις εβδομάδες, λαμβάνονται μόλις μία εβδομάδα έπειτα μια προηγούμενη δέσμη περιορισμών λόγω κορoνοϊού, περιλαμβανομένης της επέκτασης της υποχρέωσης χρήσης μάσκας και μεγαλύτερου ποσοστού τηλεργασίας.

Με βάση τους νέους κανόνες, οι χριστουγεννιάτικες αγορές, οι χώροι πολιτισμού, τα μπαρ και τα εστιατόρια πρέπει να κλείνουν στις 11.00 π.μ., με ανώτατο όριο έξι άτομα σε κάθε τραπέζι. Επίσης, απαγορεύονται τα ιδιωτικά πάρτι και οι συγκεντρώσεις, εκτός γάμων και κηδειών.

Επιπλέον, οι Βέλγοι θα πρέπει να κάνουν τα ψώνια τους μόνοι τους.

Οι υπουργοί Υγείας της ομοσπονδιακής και των περιφερειακών κυβερνήσεων θα συναντηθούν αύριο προκειμένου να συζητήσουν την επιτάχυνση των αναμνηστικών δόσεων. Είναι πιθανό να δοθεί προτεραιότητα σε δασκάλους της πρωτοβάθμιας και σε προσωπικό που ασχολείται με τη φροντίδα παιδιών.

Το Βέλγιο, όπου εδρεύουν θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το αρχηγείο του ΝΑΤΟ, έχει τον έκτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων κατά κεφαλήν στην Ευρώπη. Περίπου ένας στους 60 ανθρώπους είχε μολυνθεί τις τελευταίες 14 ημέρες, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων.

Το ποσοστό θνητότητας ωστόσο είναι μόλις κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ, καθώς το 75% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19.

Η βελγική κυβέρνηση θα συνεδριάσει και πάλι στις 15 Δεκεμβρίου προκειμένου να αποτιμήσει την κατάσταση.

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Νοεμβρίου 2021 - 16:08

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
22:00
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού - Λάρνακας
20:37
Κοκτέιλ Αφρικανικής σκόνης και ψηλών θερμοκρασιών σε περιοχές της Ελλάδας
20:14
Νέα Υόρκη: Διαδηλώσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων - 130 συλλήψεις
20:07
Φόρο τιμής στους αιχμαλώτους της εισβολής του '74, απέτισε ο Πρ. Χριστοδουλίδης
20:01
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.