Το 65% των νοσηλευόμενων στο Νοσοκομείο Αναφοράς δεν έχει εμβολιαστεί, είπε η Αμαλία Χατζηγιάννη

Το 65% των νοσηλευόμενων στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για ασθενείς με κορωνοϊό, δεν έχουν εμβολιαστεί, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η  Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Πρόσθεσε ότι  «στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονται σήμερα 28 άτομα, εκ των οποίων τα πέντε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση. Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων στο Νοσοκομείο είναι τα 67 έτη».

Σημείωσε πως «ο νεαρότερος σε ηλικία ασθενής είναι 31 ετών και ο γηραιότερος 96 χρόνων, ενώ στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden στην Τερσεφάνου, φιλοξενούνται 27 άτομα τα οποία θα παραμείνουν μέχρι τη πλήρη αρνητικοποίηση τους. Από τους νοσηλευόμενους στο Νοσοκομείο, το 65% δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κα. Χατζηγιάννη είπε πως «δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αυξημένη ροή εισαγωγών και οι ασθενείς παρουσιάζουν έντονη συμπτωματολογία με αποτέλεσμα να χρήζουν άμεσης θεραπείας. Πρέπει να δοθεί το μήνυμα στον κόσμο ότι μόλις αντιληφθεί τα οποιαδήποτε συμπτώματα να επικοινωνεί με τον προσωπικό του γιατρό, ο οποίος θα τον καθοδηγήσει και αναλόγως να παραπεμφθεί στο Νοσοκομείο το γρηγορότερο δυνατόν, ούτως ώστε η θεραπεία που θα λάβει να είναι αποτελεσματική και επωφελής».

Σημείωσε ακόμα ότι «τα μέτρα προστασίας και ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού είναι το Αλφα και το Ωμέγα για αντιμετώπιση του Covid-19».

Σε ερώτηση αναφορικά με τέσσερα σημεία του Εμβολιαστικού Κέντρου που βρίσκονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, η κα. Χατζηγιάννη απάντησε πως «υπάρχει συνεχής ροή κόσμου που μεταβαίνει για να εμβολιαστεί. Ειδικά τα πρωινά υπάρχει αυξημένη ζήτηση για εμβολιασμό τόσο για την τρίτη δόση, όσο και για την πρώτη και τη δεύτερη δόση» είπε.

Οσον αφορά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα στην Κύπρο ενόψει και της επέλασης του χειμώνα, είπε πως «τόσο το Νοσοκομείο Αμμοχώστου όσο και το προσωπικό είναι συνειδητοποιημένο ότι επίκειται νέο κύμα κορωνοϊού στο νησί. Είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση και γίνονται οι απαραίτητες ανακατατάξεις προσωπικού, ούτως ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν το καλύτερο δυνατόν, οι ασθενείς» κατέληξε.

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Νοεμβρίου 2021 - 11:44

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

08 Δεκεμβρίου
Κίνημα Οικολόγων:Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα την Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
09:17
Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες - Χιόνισε στο Τρόοδος
09:13
Ευαγόρας Ταμπούρης: Περισσότερα από 157 χιλιάδες άτομα έχουν ήδη λάβει και την τρίτη δόση
09:01
Χαμηλή ορατότητα και συσσώρευση νερού στους αυτοκινητοδρόμους λόγω βροχόπτωσης
08:27
Επαφή κρούσματος ο Γκουτέρες. Θα τεθεί σε απομόνωση για μερικές ημέρες
07:14
Aστυνομία: Συνέλαβε   41χρονο κάτοικο Λευκωσίας για το Κορωνοπάρτι της Ίννειας
07:09
Εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας και οι εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο στην συνάντηση Μητσοτάκη – Πούτιν στο Σότσι
06:45
ΗΠΑ : Η Βουλή των Αντιπροσώπων εγκρίνει σχέδιο νόμου για την αύξηση του ορίου του χρέους, το στέλνει στη Γερουσία
06:42
Σε δύσκολη θέση η Ντάουνινγκ Στριτ μετά από αποκαλύψεις για πάρτι εν μέσω lockdown
06:37
ΚΟΑ : Τι ισχύει για γυμναστήρια και σχολές χορού
06:32
ΠΟΥ: «Δεν υπάρχει λόγος» να αμφιβάλουμε ότι τα εμβόλια προστατεύουν από την Όμικρον
06:25
Εγγυήσεις ότι το ΝΑΤΟ δεν θα διευρυνθεί προς ανατολάς ζήτησε o Πούτιν από τον Μπάιντεν
06:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand