Πακέτο μέτρων για αναχαίτιση της πανδημίας ενώπιον του Υπουργικού (video)

Πακέτο μέτρων για αναχαίτιση της έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού, ανακοινώνει σήμερα η Κυβέρνηση.  

Τα νέα μέτρα έχουν στόχο την όσο το δυνατόν πιο εύρυθμη λειτουργία, κοινωνίας και οικονομίας, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Ο υπουργός Υγείας προειδοποίησε, πάντως, ότι εάν με τα νέα μέτρα δεν βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα εντός δεκαπέντε ημερών, θα ληφθούν ακόμα πιο αυστηρές αποφάσεις.  

Οι τελικές αποφάσεις λήφθηκαν σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου η οποία ολοκληρώθηκε πριν από μερικά λεπτά. Σε λίγη ώρα αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας.

Επί τάπητος στη συνεδρίαση του Υπουργικού τέθηκαν εισηγήσεις για χρήση προστατευτικής μάσκας και στη δημοτική εκπαίδευση και για διενέργεια τεστ σε εβδομαδιαία βάση και στους μαθητές των δημοτικών. Επιπρόσθετα, έχει κατατεθεί εισήγηση για εισαγωγή των self-test σε εμβολιασμένα άτομα και για διενέργεια rapid-test σε όλο τον πληθυσμό, όσον αφορά περιοχές όπου εντοπίζονται αλυσίδες κρουσμάτων.

Συζητήθηκε, ακόμη, το ενδεχόμενο επαναφοράς της τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και η απαγόρευση διεξαγωγής κοινωνικών εκδηλώσεων που προγραμματίζονται ενόψει Χριστουγέννων, περιλαμβανομένων και των σχολικών εορτών.  

Επιπλέον, αναμένεται να υιοθετηθεί εισήγηση όπως δοθεί χρονικό περιθώριο τριών εβδομάδων σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, για να το πράξουν. Σε διαφορετική περίπτωση θα ισχύουν περιορισμοί κατά την είσοδό τους σε συγκεκριμένους χώρους.

Το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση πανδημίας, ειδική παιδίατρος Ζωή Δωροθέα Πανά μίλησε στην εκπομπή του Ρικ "Πρώτη Ενημέρωση" σχετικά με την συζήτηση που γίνεται στο Υπουργικό για τη ληψη νέων μέτρων κατά του κορονοϊού:

RIKNEWS

πηγή: Τηλεόραση ΡΙΚ/Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Νοεμβρίου 2021 - 12:03

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.