Προς ομόφωνη έγκριση το νομοσχέδιο για αύξηση της άδειας μητρότητας

Προς ομόφωνη έγκριση οδεύει την Πέμπτη το νομοσχέδιο για την αύξηση της άδειας μητρότητας, όπως δήλωσε ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Ανδρέας Αποστόλου.

«Έχουμε συμφωνήσει ομόφωνα όπως την Πέμπτη οδηγηθεί στην Ολομέλεια για ψήφιση και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ψηφιστεί ομόφωνα από την Ολομέλεια του σώματος», ανέφερε σε δήλωσή του μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας.

Σημείωσε πως ζητήθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο όπως το αποστείλει άμεσα για δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα του κράτους αυτή την Παρασκευή, έτσι ώστε η εφαρμογή του να ξεκινήσει άμεσα.

«Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί πολλές νεαρές μητέρες βρίσκονται στη λήξη της άδειας μητρότητάς τους και κάθε μέρα την οποία χάνουν, ουσιαστικά όλο και λιγότερες θα έχουν το δικαίωμα αυτή της πρόνοιας», είπε.

Ο κ. Αποστόλου είπε πως το νομοσχέδιο είναι προς την ορθή κατεύθυνση, προσθέτοντας ωστόσο πως δεν έχουμε τελειώσει με την υποχρεώσή μας απέναντι στις νεαρές μητέρες, στους νέους γονείς και την στήριξη των οικογενειών.

«Θέση μας ως ΕΔΕΚ είναι ότι θα πρέπει παράλληλα να δούμε και άλλα θέματα, τα οποία άπτονται της στήριξης των οικογενειών», είπε και αναφέρθηκε στην εφαρμογή της γονικής άδειας επί πληρωμή στην Κύπρο, τη στήριξη των νεαρών ζευγαριών όσον αφορά τους βρεφοκομικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία και την αναβάθμιση των ολοήμερων σχολείων και την επέκταση του θεσμού.

«Θα στηρίξουμε το νομοσχέδιο αλλά από την επόμενη εβδομάδα θα συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε δράσεις έτσι ώστε το συντομότερο δυνατόν να έρθουν ενώπιον της Ολομέλειας και άλλα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση», κατέληξε.

Σύμφωνα με τις νέες πρόνοιες του νομοσχεδίου, όπως αυτές αναλύθηκαν από την αρμόδια Υπουργό, η άδεια μητρότητας για το δεύτερο παιδί αυξάνεται από 18 σε 22 εβδομάδες και για το τρίτο παιδί σε 26 εβδομάδες.

Σημειώνεται ότι όσες γυναίκες αποκτούν από τέσσερα παιδιά και άνω, η άδεια θα παραμένει στις 26 εβδομάδες για κάθε φορά.

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Νοεμβρίου 2021 - 14:13

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Αύξηση 1% στην ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τις αναφορές Κριστίν Λαγκάρντ
20:30
Διακοπή ανεφοδιασμού με φυσικό αέριο των επαρχιών Ντονέτσκ και Λουχάνσκ λόγω ζημιών από ρωσικούς βομβαρδισμούς
20:28
Πρόοδος για Κύπρο σε σχέση με ΕΕ όσον αφορά τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης για εξάλειψη της φτώχειας, την προστασία της ζωής στη ξηρά και την υγεία
20:15
Αντιδράσεις μετά την δημοσιοποίηση του πρωτοκόλλου οικονομικής συνεργασίας Τουρκίας – ψευδοκράτους
20:10
Στα 57 τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στο Ην. Βασίλειο
20:00
Υπό τετραήμερη κράτηση 24χρονος για υπόθεση διάρρηξης και κλοπής κατοικίας στην Πάφο
19:45
Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Μπόρις Τζόνσον με ποτό στο χέρι κατά τη διάρκεια «κορωνοπάρτι» στην Ντάουνινγκ Στριτ
19:26
Φτάνει απόψε στο Ισραήλ ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου
19:25
Νίκος Αναστασιάδης: Ανάγκη εντατικοποίησης των διπλωματικών προσπαθειών προς την κατεύθυνση επίτευξης κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία
19:15
Τουρκική προεδρία: Αναμένουμε συγκεκριμένες εγγυήσεις από τη Σουδία
19:15
Φάρμα με ζώα προστατεύθηκε από πυρκαγιά που ξέσπασε στην κτηνοτροφική περιοχή Αραδίππου
19:13
Πυρκαγιά στην κτηνοτροφική περιοχή Αραδίππου
19:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand