Δεν θα αποδεχθεί καμιά αλλαγή στη φιλοσοφία του ΓεΣΥ, λέει η ΣΕΚ

Δεν πρόκειται να αποδεχθεί καμιά αλλαγή στη νομοθεσία του ΓεΣΥ που θα διαφοροποιεί τη φιλοσοφία του θεσμού και τον μονοασφαλιστικό του χαρακτήρα και θα πολεμήσει με όλες τις δυνάμεις της, τις όποιες προσπάθειες υπόσκαψής του, αναφέρει, σε ανακοίνωση της η ΣΕΚ.

Σημειώνει ότι «το ΓεΣΥ έχει αγκαλιαστεί από τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας μας και αυτό επιβεβαιώθηκε από τα αποτελέσματα της πρόσφατης ανεξάρτητης έρευνας που έγινε από το  Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, που μεταξύ άλλων κατέγραψε πως, το 82% των δικαιούχων κρίνουν ως πολύ ικανοποιητική την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας του ΓεΣΥ και θεωρούν ότι έχει βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της ζωής τους».

Υπενθυμίζει επίσης πως η αναγκαιότητα και σημασία του ΓεΣΥ, επισφραγίστηκε και στην επιτυχή διαχείριση της πανδημίας.

«Σίγουρα υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει ακόμη να γίνουν για να μπορέσει το ΓεΣΥ να καλύψει πλήρως τις ανάγκες και  τις προσδοκίες των πολιτών. Αυτό βέβαια θα πραγματοποιηθεί σταδιακά και σε ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό έτσι που οι αλλαγές να ολοκληρωθούν ομαλά και να μη θέσουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του Συστήματος. Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) επιτέλεσε ένα σημαντικότατο έργο μέχρι σήμερα και απέδειξε ότι μπορεί να επιτελέσει αποτελεσματικά τη διαχείριση του ΓεΣΥ και δεν μπορεί αυτός ο ρόλος να μετατεθεί στα πολιτικά κόμματα», προσθέτει.

Αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι ο ΟΑΥ παρά την πολεμική που δέχθηκε και την κινδυνολογία που αναπτύχθηκε ότι, το Σύστημα δεν θα εφαρμοζόταν και θα κατέρρεε αμέσως με την εφαρμογή του, έφερε σε πέρας τον πρώτο μεγάλο στόχο για να ξεκινήσει η παροχή υπηρεσιών στα χρονοδιαγράμματα που καθόρισε η Νομοθετική εξουσία και τώρα θα πρέπει να επικεντρωθεί στα θέματα ποιότητας, ελέγχου και βιωσιμότητας του συστήματος.

«Η Πολιτεία έχει ορίσει τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας ως τον αρμόδιο θεσμό για να διαχειρίζεται το Γενικό Σύστημα Υγείας και συνεπώς οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να γίνονται από τον ίδιο τον Οργανισμό ο οποίος διαθέτει την τεχνογνωσία, την  εμπειρογνωμοσύνη αλλά και την ευθύνη μέσα από τον Νόμο για να το πράττει», σημειώνει.

Η ΣΕΚ αναφέρει ότι δεν θα επιτρέψει σε πολιτικά ή άλλα συμφέροντα να αλλοιώσουν τον χαρακτήρα  του Γενικού Συστήματος Υγείας το οποίο κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη και στήριξη της κοινωνίας, μέσα σε τόσο σύντομο και μικρό χρονικό διάστημα.

«Η καλύτερη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν προς την Κοινωνία είναι να τιμήσουν τη νομοθεσία που ομόφωνα ψήφισαν τον Ιούνιο του 2017 και να αφήσουν τον Οργανισμό απρόσκοπτα να συνεχίσει το έργο του», καταλήγει.

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Νοεμβρίου 2021 - 14:36

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Για το όραμα της πράσινης μετάβασης μίλησε σε προσυνέδριο του ΔΗΣΥ στην Αγλαντζιά ο Α. Νεοφύτου
21:02
Θα βελτιώσουν τα οδοφράγματα και θα ζητήσουν διάνοιξη κι άλλων, δήλωσε ο Ουστέλ
21:00
Αύξηση 1% στην ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τις αναφορές Κριστίν Λαγκάρντ
20:30
Διακοπή ανεφοδιασμού με φυσικό αέριο των επαρχιών Ντονέτσκ και Λουχάνσκ λόγω ζημιών από ρωσικούς βομβαρδισμούς
20:28
Πρόοδος για Κύπρο σε σχέση με ΕΕ όσον αφορά τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης για εξάλειψη της φτώχειας, την προστασία της ζωής στη ξηρά και την υγεία
20:15
Αντιδράσεις μετά την δημοσιοποίηση του πρωτοκόλλου οικονομικής συνεργασίας Τουρκίας – ψευδοκράτους
20:10
Στα 57 τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στο Ην. Βασίλειο
20:00
Υπό τετραήμερη κράτηση 24χρονος για υπόθεση διάρρηξης και κλοπής κατοικίας στην Πάφο
19:45
Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Μπόρις Τζόνσον με ποτό στο χέρι κατά τη διάρκεια «κορωνοπάρτι» στην Ντάουνινγκ Στριτ
19:26
Φτάνει απόψε στο Ισραήλ ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου
19:25
Νίκος Αναστασιάδης: Ανάγκη εντατικοποίησης των διπλωματικών προσπαθειών προς την κατεύθυνση επίτευξης κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία
19:15
Τουρκική προεδρία: Αναμένουμε συγκεκριμένες εγγυήσεις από τη Σουδία
19:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand