Στην κυκλοφορία δόθηκε η αναβαθμισμένη λεωφόρος Μισιαούλη και Καβάζογλου στη Λεμεσό

Ως μια σημαντική μέρα για την πόλη της Λεμεσού χαρακτήρισε τη σημερινή ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης, καθώς μετά από πολλά προβλήματα και καθυστερήσεις, παραδόθηκε στην κυκλοφορία η λεωφόρος Μισιαούλη και Καβάζογλου και Γιλντίζ, στο πλαίσιο ανάπλασης της περιοχής.

Για το έργο, που είχε ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2018, ο Δήμος Λεμεσού αναγκάστηκε μέσα στο 2019 να προχωρήσει σε διακοπή συμβολαίου με τον αρχικό εργολάβο, ο οποίος εξέφρασε αδυναμία ολοκλήρωσής του.

Εκτός από την καθυστέρηση που προκάλεσε η διαδικασία για νέες προσφορές και ανάληψη του έργου από νέο εργολάβο, το έργο καθυστέρησε περαιτέρω με την εμφάνιση της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, κάτι που είχε προκαλέσει την αντίδραση της ομάδας πρωτοβουλίας καταστηματαρχών και κατοίκων, καθώς και της ΠΟΒΕΚ.

Περαιτέρω καθυστερήσεις στην παράδοση του δρόμου στην κυκλοφορία έφεραν προβλήματα οξείδωσης που εντοπίστηκαν στο γεφύρι της περιοχής, γνωστό ως «τέσσερα φανάρια» και για το οποίο χρειάστηκε να γίνει νέα υποστύλωση.

Σήμερα ο δρόμος παραδόθηκε στην κυκλοφορία στην παρουσία του Δημάρχου, Νίκου Νικολαΐδη και δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την εξέλιξη, αλλά και τη συμπάθεια τους προς τους καταστηματάρχες και κατοίκους που ταλαιπωρούνταν τα τελευταία χρόνια.

«Είναι μια σημαντική μέρα γι αυτό το έργο αλλά και γενικότερα για τη διακίνηση στη Λεμεσό», είπε ο Δήμαρχος Λεμεσού προσθέτοντας ότι με την παράδοση στην κυκλοφορία της Μισιαούλη και Καβάζογλου «επανενώνεται η Λεμεσός μέσα από το γεφύρι των τεσσάρων φαναριών».

« Ένα γεφύρι που κτίστηκε το 1870 και έπρεπε να ελεγχθούν και τα 8 υποστυλώματα του και έπρεπε να ξηλωθούν οι βάσεις, να ελεγχθούν, να φτιαχτούν νέα μεταλλικά υποστυλώματα για να έχουμε σήμερα ένα γεφύρι ασφαλές», συμπλήρωσε.

Ο κ.Νικολαϊδης υπέδειξε ότι κάποιες εργασίες επί των πεζοδρομίων βρίσκονται ακόμη σε εκκρεμότητα, που ωστόσο δεν επηρεάζουν την εύρυθμη διακίνηση επί της λεωφόρου.

Λέγοντας ότι το έργο καθυστέρησε δικαιολογημένα, λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών τερματισμού του συμβολαίου με τον αρχικό εργολάβο, την επαναπροκήρυξη προσφορών, την πανδημία, αλλά και τα προβλήματα που εντοπίστηκαν στο γεφύρι, ο Δήμαρχος Λεμεσού είπε πως κατανοεί την ταλαιπωρία που προκλήθηκε για τους περιοίκους.

«Θέλω να διαβεβαιώσω ότι το δημοτικό συμβούλιο και οι υπηρεσίες του Δήμου προσπάθησαν πολύ εντατικά να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα ώστε να μην σταματήσει το έργο, κι αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως αντιστάθμισμα σε αυτήν την ταλαιπωρία, είναι ότι παραδίδεται ένα έργο πρότυπο, που θα βοηθήσει στην εμπορική αναβάθμιση της περιοχής και της ποιότητας ζωής του δημότη», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Νίκος Νικολαϊδης.  

Υπενθυμίζεται πως το έργο εντάσσεται στα συγχρηματοδοτούμενα έργα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Νοεμβρίου 2021 - 15:36

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

30 Νοεμβρίου
Τουρκία: Νέα πτώση της λίρας έναντι του δολαρίου και του ευρώ
20:57
ΠτΔ: Βασική αιτία των αυξημένων μεταναστευτικών ροών προς την Κύπρο είναι η Τουρκία
20:50
Ψηφιακή εκπαίδευση και εμπλοκή νέων στην κοινωνία των πολιτών συζήτησε στις Βρυξέλλες ο ΥΠΠΑΝ
20:33
Τρείς θάνατοι και 613 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Τρίτη
20:06
ΓΓ ΝΑΤΟ: Η Ρωσία θα καταβάλει «υψηλό τίμημα» αν χρησιμοποιήσει βία εναντίον της Ουκρανίας
19:34
Ο Πούτιν δεν έχει αποφασίσει αν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία το 2024
19:33
Στα 22 τα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον στο Ην. Βασίλειο
19:18
Πρόσβαση στον κατώτατο μισθό για όλους και χωρίς εξαιρέσεις, λέει ο ΓΓ της ΠΕΟ
19:12
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε Άγιο Αμβρόσιο – Πάχνα
18:56
Συνάντηση αύριο Κύπρου, Ιορδανίας και Ελλάδας για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας
18:46
Αύξηση 13% κατέγραψαν τον Οκτώβριο οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία
18:30
Ανησυχία ΑΣΔΥΚ για μισθολογικές αυξήσεις και υποχρεωτικό εμβολιασμό
17:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand