Πρόγραμμα Επιμόρφωσης για Βασικές Νομοθεσίες και Κανονισμούς στη Δημόσια Υπηρεσία από Υπ. Παιδείας

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, του Υπουργείου Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας,  σε συνεργασία με την Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης (ΚΑΔΔ), διοργανώνει κατά τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο 2021, διήμερη επιμόρφωση για τους νεοεισερχόμενους Λειτουργούς Εκπαιδευτικού Προγραμματισμού και Λειτουργούς Εκπαιδευτικού Προγραμματισμού Α’ του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ).

Σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αναφέρει ότι, το πρώτο μέρος της επιμόρφωσης πραγματοποιήθηκε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο την Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021, από τις 8:30-14:30 και σε αυτό παρουσιάστηκαν οι θεματικές: (α) Βασικές Αρχές Διοικητικού Δικαίου, (β) Περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμοι και Κανονισμοί και (γ) Πειθαρχικός Κώδικας.

Αρχικά, η Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Δρ. Αθηνά Μιχαηλίδου, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό τονίζοντας τη σημασία της συνεχούς επιμόρφωσης των Λειτουργών του ΥΠΠΑΝ, ιδιαίτερα των Λειτουργών Εκπαιδευτικού Προγραμματισμού, ευχαριστώντας τον Προϊστάμενο και τους Λειτουργούς της ΚΑΔΔ για την οργάνωση της επιμόρφωσης και τη συνεχή και αγαστή συνεργασία.

Ακολούθως, ο Προϊστάμενος της ΚΑΔΔ, Μάριος Μιχαηλίδης, χαιρέτισε με τη σειρά του τους/τις παρευρισκομένους/παρευρισκόμενες, επισημαίνοντας ότι η Ακαδημία είναι πάντοτε στη διάθεση του ΥΠΠΑΝ για την διοργάνωση περαιτέρω επιμορφώσεων.

Η εισηγήτρια της πρώτης θεματικής, κ. Τζένη Παπαγεωργίου-Καρακάννα, Ανώτερη Δικηγόρος της Δημοκρατίας στη Νομική Υπηρεσία, η οποία παρουσίασε και ανέλυσε τον περί των Γενικών Αρχών του Διοικητικού Δικαίου Νόμο του 1999.

Η εισηγήτρια της δεύτερης θεματικής, Μαρία Κλεάνθους, Ανώτερη Λειτουργός Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, παρουσίασε λεπτομερώς τον περί της Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμο και τους σχετικούς Κανονισμούς.

Ο εισηγητής της τρίτης θεματικής κ. Διγενής Σάββα, Πρώτος Διοικητικός Λειτουργός στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, παρουσίασε τον Πειθαρχικό Κώδικα και ανέλυσε τη διαδικασία διαχείρισης των πειθαρχικών υποθέσεων στη Δημόσια Υπηρεσία.

Με την ολοκλήρωση κάθε παρουσίασης οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήματα στους/στις εισηγητές/εισηγήτριες και να επιλύσουν απορίες.

Το δεύτερο μέρος της επιμόρφωσης,  θα πραγματοποιηθεί στις 5 και στις 12 Νοεμβρίου 2021 με τη θεματική να αφορά στην Εισαγωγή στην Ετοιμασία Νομοσχεδίων, αναφέρεται τέλος.

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Νοεμβρίου 2021 - 13:23

Τελευταιες Ειδησεις

03 Δεκεμβρίου
Βέλγιο: Δύο κρυολογημένοι ιπποπόταμοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό
21:37
Κυριακίδου: Χρειαζόμαστε περισσότερη ευαισθητοποίηση για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου των γυναικών
21:22
ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί του τουρκικού ΥΠΕΞ για την αδειοδότηση του τεμαχίου 5
20:54
Δεύτερη ημέρα με πάνω από 50 χιλιάδες κρούσματα Covid στο Ην. Βασίλειο - Αυξάνονται τα κρούσματα της Όμικρον
20:36
Ένας θάνατος και 594 νέα περιστατικά κορονοϊού
20:22
Ξεπέρασαν το €1 δις τα έσοδα από τον τουρισμό το ενιάμηνο
20:13
Στη δημοσιότητα το διάταγμα του Υπουργού Υγείας για τα νέα μέτρα
19:59
Ο Μπάιντεν κρυολόγησε αλλά διαβεβαιώνει ότι είναι καλά
19:36
Βέλγιο: Δεν θα αυστηροποιηθούν περαιτέρω τα μέτρα για την αντιμετώπιση της Covid-19
19:17
Συνέχισε την ανοδική του πορεία ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο
18:46
Ελλάδα: Η τρίτη δόση θα δίνεται 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού με δύο δόσεις
18:28
Σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ η αποχαιρετιστήρια τελετή του Πάπα Φραγκίσκου
18:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand