Ο Οκτώβριος καλύτερος μήνας του 2021 σε επιβατική κίνηση

Την καλύτερη επίδοση της φετινής χρονιάς κατέγραψε η επιβατική κίνηση στα δύο αεροδρόμια της Κύπρου τον φετινό Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των αναχωρήσεων και αφίξεων επιβατών ανήλθε στους 951,820 συνολικά (Αεροδρόμιο Λάρνακας: 619,501 – Αεροδρόμιο Πάφου: 332,319) συγκριτικά με 867,097 επιβάτες που ταξίδεψαν τον περασμένο Αύγουστο, ο οποίος παραδοσιακά είναι ο μήνας με τα περισσότερα ταξίδια. Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, λαμβάνοντας υπόψη ότι τόσο την περσινή όσο και την τρέχουσα χρονιά τα ταξίδια βρίσκονται γενικότερα σε ύφεση λόγω της πανδημίας και των μέτρων αναχαίτισής της.

Μέσα από τα δεδομένα των αφίξεων παρατηρείται μια σημαντική εισροή επιβατών από τη Μεγάλη Βρετανία, παρά το γεγονός ότι μέχρι και τον Ιούλιο υπήρχε ακόμη αβεβαιότητα κατά πόσο η χώρα θα άνοιγε τα σύνορά της για τουρίστες, ενώ τον Οκτώβριο καταγράφηκε αύξηση στους δείκτες πληρότητας σε σχέση με τον Αύγουστο. Παράλληλα, το συγκεκριμένο διάστημα κινήθηκαν ανοδικά τα ταξίδια των Κυπρίων στο εξωτερικό λόγω των τριημέρων στις αρχές καιστο τέλος του μήνα, ενώ την ίδια στιγμή καταγράφηκε σημαντική αύξηση στην εισροή μεμονωμένων ταξιδιωτών. Σε ό,τι αφορά τις κορυφαίες αγορές από τις οποίες αφίχθηκαν τουρίστες στη χώρα μας, τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν οι Μεγάλη Βρετανία, Ρωσία, Ελλάδα, Γερμανία και Πολωνία.

H Μαρία Κουρούπη, Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορική Ανάπτυξης, Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας της Hermes Airports δήλωσε πως «Αρκετοί παράγοντες συνέβαλαν ώστε να έχουμε αυτό το ενθαρρυντικό αποτέλεσμα τον Οκτώβριο. Αρχικά, η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της Κύπρουστις αρχές του μήνα και η μετάβαση της χώρας μας από την κόκκινη στην πορτοκαλί κατηγορία του ECDC έπαιξε σημαντικό ρόλο. Παρόλο που ήταν σύντομο το διάστημα της παραμονής μας στην συγκεκριμένη κατηγορία, εντούτοις βοήθησε την εικόνα της Κύπρου στο εξωτερικό. Παράλληλα, ο Οκτώβριος ήταν ένας μήνας με δυο αργίες κοντά στο Σαββατοκύριακο, γεγονός που λειτούργησε ως κίνητρο για τους συμπατριώτες μας να ταξιδέψουν σε διάφορους προορισμούς. Επίσης, φαίνεται να επιβεβαιώνεται η μεγάληανάγκη του κοινού να ταξιδέψει ξανά, κάτι που προκύπτει και μέσα από την έκθεση του European Travel Commission(ETC) που καταγράφει τη μεγάλη ζήτηση για ταξίδια στην Ευρώπη όπου βάσει των δεδομένων της έκθεσης, δύο στους τρείς Ευρωπαίους σχεδιάζουν να ταξιδέψουν μέσα στους επόμενους έξι μήνες».

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Νοεμβρίου 2021 - 17:27

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

02 Δεκεμβρίου
Αυξήθηκε παγκοσμίος η εμπιστοσύνη στην επιστήμη και τους επιστήμονες
09:39
Ζημιές στο Δημοτικό Δευτεράς από φωτιά που φαίνεται να τέθηκε κακόβουλα
09:24
Σήμερα η νεκροτομή επί της σωρού του 77χρονου που απεβίωσε σε ταξί
09:18
Πρόβλημα στον τουρισμό δημιουργεί η μετάλλαξη "Ομικρο"
09:13
Σοβαρές συμπλοκές και πετροπόλεμος μεταξύ μεταναστών στο κέντρο φιλοξενίας Πουρνάρα
09:06
Έκρηξη βόμβας σε δημοτικό της Λεμεσού - Δεν εξερράγη δεύτερη
08:57
Το Μάρτιο η "Moderna" θα έχει έτοιμη ενισχυτική δόση που θα καλύπτει την "Ομικρον"
08:49
Με μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού οι συναντήσεις του Πάπα με το κοινό
08:43
Στο Υπουργικό τηλεργασία, αναστολή εκδηλώσεων σχολείων - εφεδρειών, αυστηρότερα μέτρα σε πύλες εισόδου
07:54
Φθάνει το απόγευμα για μια ιστορική επίσκεψη ο Πάπας Φραγκίσκος
07:47
01 Δεκεμβρίου
Πούτιν: Εγγυήσεις ότι το ΝΑΤΟ δεν θα συνεχίσει την προώθησή του προς ανατολάς
21:14
Πιο ισχυρές από ποτέ οι σχέσεις Κύπρου - Ισραήλ, είπε ο ΥΠΕΞ σε εκδήλωση για τη γιορτή Hanukkah
21:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand