Ερντογάν: Με Μπάιντεν δεν συζητήσαμε αν. Μεσόγειο, δεν ήταν στην ατζέντα μας

Η ανατολική Μεσόγειος δεν συζητήθηκε στη σημερινή συνάντησή τους με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζοντας πως εφόσον ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν το έθεσε δεν είναι στην ατζέντα του η ανατολική Μεσόγειος. Για το θέμα των F16 ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι είδε θετική τη στάση από τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Κατά τη συνέντευξη τύπου, ο Τούρκος Πρόεδρος ρωτήθηκε εάν μετά την παρέμβαση του Αμερικανού Προέδρου θα υπάρξει μείωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο. “Στην ατζέντα της σημερινής μας συνάντησης δεν τέθηκε η ανατολική Μεσόγειος. Εφόσον δεν τέθηκε, δεν είναι στην ατζέντα του κ. Μπάιντεν, ούτε στην ατζέντα μου”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Για τη συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ακόμη “αναμφίβολα, εκφράσαμε τη λύπη μας για αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία, όπως το PKK, το PYD, το YPG, ειδικά την υποστήριξη που έλαβαν από τις ΗΠΑ. Και είπαμε ότι αυτά είναι βήματα που θα βλάψουν την αλληλεγγύη μας. Θέσαμε το θέμα των επαφών των υπουργών μας Άμυνας και αναφέραμε ότι χρειάζεται στενή επαφή μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών μας. Η μέχρι σήμερα διαδικασία δεν θα συνεχιστεί έτσι”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι συζήτησαν και το θέμα της πληρωμής 1,4 δις δολαρίων της Τουρκίας προς τις ΗΠΑ για τα  F-35 και επικεντρώθηκαν στο πώς μπορούν να προχωρήσουμε αυτή τη διαδικασία. “Περισσότερα F-16 ήρθαν στην ατζέντα. Ο εκσυγχρονισμός όσων έχουμε και η παροχή νέων F-16 ήρθε ήρθε στην ατζέντα. Οι υπουργοί Άμυνας μας παρακολουθούν τη διαδικασία. Είδα τη θετική προσέγγιση από τον Μπάιντεν”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Για τη συνάντησή του με τον Γάλλο Πρόεδρο ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι επικεντρώθηκε κυρίως στο Αφγανιστάν, τη Λιβύη και τη Συρία.  “Το θέμα στο οποίο εστιάζουμε είναι ότι ο κ. Μακρόν έχει μια προσπάθεια στη Σύνοδο Κορυφής για τη Λιβύη αυτή τη στιγμή. Υπάρχει πρόσκληση σε αυτό. Του είπαμε τις σκέψεις μας. Από αυτή την άποψη, ήρθε στην ημερήσια διάταξη να κάνουμε ένα βήμα μέσω των Υπουργών Εξωτερικών μας”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Δεν εμφανίζεται βαρύ μεταναστευτικό κύμα για την Τουρκία αυτή τη στιγμή. 

Για τους μετανάστες από το Αφγανιστάν, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε πως “‘όταν βλέπουμε τα επίσημα στοιχεία μας, από τώρα, υπάρχει ένας αριθμός 300.000”. “Αλλά κάποιοι κύκλοι μιλούν σαν να υπάρχουν πολύ μεγαλύτεροι αριθμοί. Ο επίσημος αριθμός του Υπουργείου Εσωτερικών μας είναι 300 χιλιάδες. Παίρνουμε τα μέτρα μας. Σε αυτό το σημείο, δεν σκοπεύουμε να ανοίξουμε τις πόρτες μας σε μεγάλη μετανάστευση”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Νοεμβρίου 2021 - 06:04

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.