Η στήριξη του εθελοντισμού από το κράτος του εξοικονομεί πόρους, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Όταν το κράτος στηρίζει εθελοντικά κέντρα εξοικονομεί πόρους, καθώς θα κόστιζε πολλαπλάσια αν το ίδιο έκανε αυτή τη δουλειά, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου» στη Λεμεσό.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου ενημερώθηκε το πρωί για τα προγράμματα που το Κέντρο παρέχει δωρεάν σε νεογνά και έγκυες και εξήρε το έργο που επιτελεί  εδώ 33χρόνια, σημειώνοντας πως ο ιδρυτής του, αείμνηστος παιδίατρος Αμερίκος Αργυρίου, άφησε πίσω του μια «βαριά κληρονομιά».

Τόσο ο Πρόεδρος του Κέντρου, Δρ.Αργύρης Αργυρίου, όσο και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων του Κέντρου και βουλευτής, Φωτεινή Τσιρίδου, επεσήμαναν την ανάγκη για περαιτέρω οικονομική στήριξη από την Κυβέρνηση, κάτι που όπως υπέδειξε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, είναι προς όφελος του κράτους.

«Η στήριξη κέντρων εθελοντισμού όπως το δικό σας δεν κοστίζει στο κράτος, εξοικονομεί πόρους του κράτους, γιατί αν αυτή τη δουλειά την έκανε το κράτος, που όφειλε να το κάνει, θα κόστιζε πολλαπλάσια», είπε ο κ. Νεοφύτου.

Άρα, συνέχισε, με το να στηρίξει το κράτος οικονομικά τον εθελοντισμό, την πρωτοβουλία του μακαριστού Αμερίκου Αργυρίου, «και αναγκαία κοινωνική προσφορά πετυχαίνει αλλά, παράλληλα, εξοικονομεί και δεν σπαταλά».

Ο Δρ. Αργυρίου έθιξε, από την πλευρά του, το θέμα «αποδοχής από όλη την Πολιτεία για το τι κάνει το Κέντρο εδώ και 33 χρόνια» αλλά και το θέμα «ανασφάλειας που νιώθουμε όλα αυτά τα χρόνια, αφού πολλές φορές νομίζουμε πως δεν θα τα βγάλουμε οικονομικά πέρα για να καλύψουμε τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν για τις έγκυες και τα νεογνά».

Κάλεσε δε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ να βοηθήσει «ώστε το Κέντρο να τεθεί κάτω από μια οικονομική ασπίδα από το κράτος, για να συνεχίσει να διενεργεί εύκολα και αποτελεσματικά όλες αυτές τις εξετάσεις».

Εξάλλου, η Φωτεινή Τσιρίδου, εξέφρασε τη βεβαιότητα της πως ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ θα στηρίξει τις προσπάθειες που γίνονται για θεσμοθέτηση των προγραμμάτων προληπτικής  παιδιατρικής, τα οποία καλύπτονται σχεδόν κατά 50% υπό μορφή χορηγίας και παρέχονται δωρεάν σε όλα τα νεογνά και όλες τις μητέρες.

«Επιθυμία μας είναι αυτά να θεσμοθετηθούν για να αισθάνεται το Κέντρο περισσότερη ασφάλεια και να βασιστεί πάνω στα προγράμματα υγείας και πρόληψης, να επεκτείνει το εθνικό ανιχνευτικό πρόγραμμα, που ήδη το πράττει σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής και το Υπουργείο Υγείας», συμπλήρωσε.

Η κ. Τσιρίδου εξέφρασε, εξάλλου, τη χαρά της που η επίσκεψη του Προέδρου του ΔΗΣΥ συμπίπτει με την 1η μέρα του Νοέμβρη, καθώς ο μήνας είναι αφιερωμένος από τον Σύνδεσμο Φίλων του Κέντρου στην προληπτική παιδιατρική, υπό το σύνθημα  «Με γνώμονα το παιδί, για ένα καλύτερο αύριο».

Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε, οργανώνονται διάφορες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τα προγράμματα που παρέχει το Κέντρο αλλά και για την οικονομική στήριξη του.

Ευχαριστώντας τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για το ενδιαφέρον του, η Διευθύντρια του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής, Πατρούλα Χατζήπαπα, υπενθύμισε πως το Κέντρο προσφέρει δωρεάν, πρόγραμμα προγεννητικού ελέγχου, πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου νεογνών και ανιχνευτικό πρόγραμμα ακοής νεογνών.

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Νοεμβρίου 2021 - 13:21

Τελευταιες Ειδησεις

30 Νοεμβρίου
Ανησυχία ΑΣΔΥΚ για μισθολογικές αυξήσεις και υποχρεωτικό εμβολιασμό
17:58
Η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι εγγυήτρια στην Κύπρο, λέει το τουρκικό ΥΠΑΜ
17:16
Ο τομέας ανάπτυξης γης απέδειξε οτι προσαρμόζεται σε δύσκολα δεδομένα, είπε ο ΥΠΕΣ
17:14
Πυρκαγιά κοντά σε Άγιο Αμβρόσιο και Πάχνα Λεμεσού
17:11
Οξφόρδη για «Όμικρον»: Δεν υπάρχουν ακόμα αποδείξεις ότι τα εμβόλια δεν προστατεύουν από βαριά νόσηση
16:27
Αζερμπαϊτζάν: 14 νεκροί από συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου
16:12
Εκπυρσοκρότησε όπλο στρατιωτικού στο αεροδρόμιο Λάρνακας χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί
16:09
Σ. Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ περικύκλωσαν τη Ρωσία με στρατιωτικές βάσεις και προκαλούν υστερία στα σύνορά της
15:58
Στο 1,1% του ΑΕΠ μειώθηκε το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης το δεκάμηνο του 2021
15:48
Οκταήμερη κράτηση στον 33χρονο για υποβοήθηση παράνομης εισόδου στο έδαφος της Δημοκρατίας
15:41
Κανένα ίχνος των δυο εξαφανισμένων γυναικών, καταζητείται 23χρονος
15:24
Η λύση του Κυπριακού δεν μπορεί να είναι άλλη από διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία τόνισε ο πρόεδρος της Κίνας
15:06
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand